SU'DAKİ TEHLİKE!

Kapaklı Kazak Gölü'nde bulunan su kuyularının bakım ve temizlik çalışmalarının 6 aydan beri yapılmadığı öne sürüldü. Önlem alınmadığı takdirde temmuz-ağustos aylarında c

GÜNDEM 13.04.2015 18:16:00 0
SU

Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte ilçe belediyeleri Su ve Kanalizasyon işlerini TESKİ’ye yani Büyükşehir Belediyesi’ne devretmişti. Bu devirle birlikte su kuyularının sorumluluğu da ilçe belediyelerinden alınarak taşeronlara bırakıldı. Halkın en önemli ihtiyaçlarının başında gelen suyun uzman olmayan taşeron personeline bırakılmasıyla birlikte tehlikeli bir gidişatın başladığı ileri sürülüyor.

KAPAKLI’YI BEKLEYEN TEHLİKE

Taşeronlaşmanın sonucunun kendini gösterdiği yerlerin başında Kapaklı’nın geldiği öne sürüldü. Uzmanlar, önümüzdeki süreçte Kapaklı’yı ‘Su’ tehlikesinin beklediğini söylerken bir an önce önlem alınması tavsiyesinde bulundu. Kazak Gölü’nde bulunan su kuyularından bu tehlikenin tüm ilçeye yayılmaya başlayacağını söyleyen uzmanlar, buradaki 6 kuyunun bakım, onarım ve temizlik gibi çalışmalarının aylardır yapılmadığını ileri sürdü. Bölgeyi yakından tanıyan uzmanlar, “Bu günlerde önlem alınmadığı takdirde önümüzdeki temmuz-ağustos aylarında ciddi sorunlar baş gösterecek.”diyor.

TAŞERONUNUN İNSAFINA BIRAKILDI

Taşeronlaşmayla birlikte su kuyularının sorumluluğunun uzman personel yerine, kalifiye olmayan personele bırakıldığını söyleyen uzmanlar, 100 bini bulan hareketli nüfusu ile Kapaklı’nın bir kaç ay içerisinde ‘Su’ sorunuyla başbaşa kalmaması için vakit geçirilmeden tedbir alınması gerektiğini vurguluyor. Uzmanlar, “Su ve kanalizasyon işlerinin taşerona devredilmesi ile birlikte su ve kanalizasyon işlerinde bir taraftan kalifiye elaman sıkıntısı baş gösterirken diğer taraftan ise herşey taşeronun insafına bırakılıyor.” uyarısında bulundu. Bu arada taşeron işletmesinin hafta sonları vatandaşların ‘Kanalizasyon tıkanması’ gibi taleplerine de cevap vermediği belirtiliyor.

Marmara Haber