Ömrüm düşündüğünden daha uzun!

Kapaklı Sanayiciler İlkokulu, örnek bir etkinlik yaparak, 'sürdürülebilir yaşam' ve 'geri dönüşüm' konularına dikkat çekti. Etkinlik öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerind

GÜNDEM 13.04.2015 16:38:00 0
Ömrüm düşündüğünden daha uzun!

Kapaklı Sanayiciler İlkokulu, Eco Okul projesi kapsamında yeni bir etkinliğe daha imza attı. “Ömrüm Düşündüğünden Daha Uzun” konulu etkinlikte, geri dönüşüm malzemelerinden elbiseler yapan minik öğrenciler defileye çıktı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM MÜMKÜN

Dün saat 09.30’da okul bahçesinde gerçekleşen etkiliğe çok sayıda veli ve öğrenciler katıldı. Etkinlik hakkında bilgi veren “Ömrüm Düşündüğünden Daha Uzun” proje yöneticisi Işıl Özduran da etkinlik sırasında videoya çekilen görüntülerin, hazırlanacak olan klipte kullanılacağını söyledi. Bu proje ile sürdürülebilir yaşamın mümkün olduğuna dikkat çekmek istediklerini belirten Özduran, “Atıkların geri dönüşümü ile dünyadaki yaşamı sürdürmek mümkündür. Biz çocuklarımızla birlikte bu konuya dikkat çekmek istedik” ifadelerini kullandı.  

GÜVERCİNLER UÇURULDU

Sanayiciler İlkokulu olarak Eco Okul Projesi’ni 3 yıldır sürdürdüklerinin altını çizen Okul Müdürü Cahit Nuri Koç, “Okulumuz yeşil bayrak sahibi bir okuldur. Bu tür etkinliklerle öğrencilerimizi ‘sürdürülebilir yaşam’ ve ‘geri dönüşüm’ konularında bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi. Konuşmaların ardından günün anısına güvercinler uçuruldu. Daha sonra minik öğrencilerin geri dönüşüm malzemeleri ile hazırladıkları kıyafetlerden oluşan defile programına geçildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ