Şeker sektörü üzerine konferans düzenlendi

Namık Kemal Üniversitesi Ekonomi Topluluğu tarafından "Türkiye'de Şeker Sektörü" konulu bir konferans düzenlendi.

GÜNDEM 12.04.2015 12:25:00 0
Şeker sektörü üzerine konferans düzenlendi

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş., Alpullu Şeker Fabrikası Lüleburgaz Ziraat Bölge Şefi Orhan Tülümen tarafından verilen konferans, Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Tülümen, sunumunun başlangıcında şekerler ve tatlandırıcılar hakkında genel bilgiler verdi. Tülümen, daha sonra Dünyada şeker piyasası, bu piyasa içinde başlıca üretici ülkeler ve fiyatlar hakkında bilgiler aktardı.

 

ŞEKER SEKTÖRÜ ANLATILDI

 

Dünyada pancar şekeri üretiminde 5. sırada olan ülkemizde şeker sektörü öncelikle tarihi geçmişiyle ve yasal dayanaklarıyla değerlendiren Tülümen, ülkemizde şeker sektörünün bileşenlerinden olan üreticiler, şeker fabrikaları ve kapasiteleri, yıllar itibariyle üretim miktarı ve pancar ve şeker fiyatları hakkında açıklamalarda bulunarak, şeker sektörü içinde yer alan kamuya, özel sektöre, kooperatiflere ait şeker fabrikaları ve bunların yapısı ve işleyişi ile ilgili bilgiler verdi.

 

Pancarın fabrikaya girdiği andan itibaren şekere dönüşümüne yer verilen sunumun bitiminde tarihi bir belge olan 1926 yılına ait Alpullu Şeker Fabrikası’nın açılışı da izleyicilere gösterildi. Sunum soru cevap şeklinde tamamlandı. Konferans, günün anısına Orhan Tülümen’e Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İ. Hakkı İnan ve Doç. Dr. Okan Gaytancığolu’nun hediye takdimi ile son buldu.

 

Marmara Haber