ÇTSO Meslek Komitesi üye ziyaretlerine devam ediyor

Bünyesinde otomotiv, taşımacılık, seyahat acenteliği, depolama, nakliyat gibi iş kollarının yer aldığı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 5.Meslek Komitesi, üye ziyaretlerine devam ediyor.

GÜNDEM 10.04.2015 19:55:00 0
ÇTSO Meslek Komitesi üye ziyaretlerine devam ediyor

5 Meslek Komitesi Başkanı Evren Kahraman, ÇTSO Meclis Üyeleri ve aynı zamanda Komite Üyesi olan Talip Sivri ile Gürkan Kesim Salı günü gerçekleştirilen program kapsamında Akın Petrol, Ceva Lojistik, Adana Taşımacılık ve Tolga Petrol firmalarını ziyaret ederek üyelerin sıkıntı ve taleplerini dinledi. Ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, ilgili sektörlerin sorunlarını su yüzüne çıkarmak ve gelen talepleri karşılamak istediklerini dile getiren Talip Sivri, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimize daha fazla katkı sağlamak ve sorunların çözümünde yardımcı olmak istiyoruz. Sizlerin de problemlerinizi bizlerle paylaşmanızı istiyoruz” dedi.

 

SEKTÖREL SORUNLAR GÖRÜŞÜLDÜ

 

Komite Üyeleri ilk olarak Akın Petrol sahibi Ünal Akın’ı ziyaret ederken, Akın’dan sektörün durumu ile ilgili bilgi aldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) uygulamış olduğu tavan fiyat politikası sebebiyle sektörün zarar ettiğini belirten Akın, “Sektör ciddi bir daralma içinde. Beklentimiz, 5015 sayılı Petrol Yasası’nın değiştirilip serbest fiyat politikasının tam layıkıyla uygulanması” diye konuştu.  Akın Petrol’den sonra Ceva Lojistik firmasına geçen Komite Üyeleri, burada da Okan Tetkin ile görüştü. Tetkin, Çerkezköy’de bir Nakliyeci Garajı olabileceğine vurgu yaparken, özellikle büyük araçların tamiri noktasında eksiklik yaşandığının altını çizdi. Okan Tetkin ayrıca, araç muayenelerinde büyük zaman kaybı yaşandığını kaydederken, bu sorunun da çözüme kavuşması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine söz alan Talip Sivri, Çerkezköy’e araç muayene istasyonu getirebilmek için uzun zamandır çaba gösterdiklerini hatırlattı.

 

PARK ALANI YAPILMASI İSTENİYOR

 

Komite Üyelerinin bir sonraki durağı ise Adana Taşımacılık oldu. Firma yetkilisi Muzaffer Yetkinoğlu da Nakliyeciler için bir park alanın iyi olacağı yönünde görüş bildirirken, bunun aynı zamanda sektör açısından önemli bir güç olacağını da ifade etti. Son olarak Tolga Petrol’ü ziyaret eden 5.Meslek Komitesi Üyeleri, burada da Aydın Er’le bir araya geldi. Sektörün son durumu ile ilgili görüşlerini Komite Üyeleri ile paylaşan Aydın Er, TIR ve Nakliyeciler Parkı projelerinin hayata geçmesi durumunda büyük kazanç sağlanacağını belirtirken, araç muayene istasyonu konusunda sıkıntı yaşandığını dile getirerek, “Çerkezköy’de muayene istasyonu açılırsa zamandan büyük tasarruf edilmiş olur” dedi.

 

SOSYAL T ESİS İSTİYORLAR

 

AydınEr ayrıca, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın en kısa zamanda bir sosyal tesise kavuşması gerektiğini vurgulayarak, “Odamızın bir sosyal tesisi olması durumunda hem üyeler sıklıkla bir araya gelir hem de misafirlerimizi ağırlamak için kendi yerimiz olur. Para Çerkezköy’de kalır. Buradan elde edilecek gelir yine üyeler için kullanılır” açıklamasında bulundu.

 

Gökhan TEKER