Yunanistan Cumhurbaşkanı İpsala Sınır Kapısı'nda

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye tarafına geçerek Türk yetkililerle görüştü. Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, sınır kapısında C

GÜNDEM 10.04.2015 19:08:00 0
Yunanistan Cumhurbaşkanı İpsala Sınır Kapısı

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’u sınır kapısında Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, İpsala Kaymakamlığına vekâlet eden Meriç kaymakamı M. Nurullah Karaman ile Askeri ve Mülki yetkililer karşıladı. Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos  hoş geldiniz diyerek çiçek verdi.

 

ERDOĞAN’LA TELEFONLA GÖRÜŞTÜ

 

Pavlopulos, Türkiye-Yunanistan sınır bölgesini ziyareti çerçevesinde, İpsala Sınır Kapısı'nda bulunduğu sırada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan mevkidaşıyla yaptığı görüşmede, sınır bölgesine yapılan ziyaretlerin coğrafi yakınlığın avantajlarına dikkati çekme bakımından önemine işaret ederek, Türkiye ve Yunanistan halklarının refahı için ekonomik ve ticari ilişkilerin, ulaştırma altyapılarının daha da geliştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Her iki liderin de iki ülke arasındaki sorunları diyalog yoluyla çözme, ikili ilişkilere ivme kazandırma konusundaki kararlılıklarını dile getirdikleri ifade edildi.

 

FENERBAHÇE İÇİN GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİNDE BULUNDU

 

Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos, Fenerbahçe kafilesinin geçtiğimiz günlerde Rize'den Trabzon'a döndükleri sırada uğradığı saldırıdan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçmiş olsun dileğinde de bulundu.

 

KALO PASKA

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme sırasında Pavlodopulos'a, kendisini en kısa sürede Türkiye'de ağırlamaktan mutluluk duyacağını belirterek, Ortodoksların Paskalya Yortusu vesilesiyle tebriklerini ilettiği; Rumca "iyi paskalyalar" anlamına gelen "Kalo Paska" dediği öğrenildi.

 

Marmara Haber