Öğe'nin cevabı sert oldu!

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe dün bir basın toplantısı düzenleyerek CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk'e cevap verdi. Toplantıda hakkında yapılan suçlamaları redde

SİYASET 9.04.2015 18:14:00 0
Öğe

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe dün bir basın toplantısı düzenleyerek, CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk’ün gündeme taşıdığı ‘Gazeteciyi tehdit’ iddialarına yönelik cevap verdi. Öğe, Birol Öztürk’e yönelik de sert açıklamalarda bulunurken, kendisini de keskin ifadelerle savundu. Öğe, “Bir gazeteciyi arayıp tehdit edecek kişilimiz de yapımız da yoktur. ‘Yazdırmam’ kelimesi tamamen iftara ve yalandır.” ifadelerini kullandı.

 

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

 

Dün parti binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe konuşmasına geçtiğimiz günlerde düzenledikleri yemek programıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİK

 

Önceki hafta geçmişten bugüne ilçe teşkilatı buluşması adı altında bir yemek organizasyonu gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Öğe, “İlçe Başkanlığı olarak düzenlediğimiz bu yemekli programda partiye emek verenlerle bir araya gelmek istedik. Programda bu zamana kadar görev yapmış ilçe başkanlarına, belediye başkanlarına ve 13 yıl boyunca bu partide kadın kolları başkanlığı yapmış Nuran Yeşil’e plaket verdik. Yemeğe bu güne kadar gençlik kolları görevini yerine getiren 10 başkanı da davet ettik. Kamu oyunda bazı gazetelerde davet edildiği takdirde iki başkana plaket verilmediği yazıldı. Oraya biz on tane başkanı davet ettik. Plaket verilmemesinde bir sebep yoktur. Programda gençlik kolları ile fotoğraf çektirecektik. Burada kesinlikle bir kasıt yoktur. Bu yemek programından başka şeyler çıkaranlar oldular.”dedi.

 

Bu düzenlenen yemekli programın hedefine ulaştığını söyleyen Öğe, “Teşkilata hizmet etmiş görev almış herkes memnun kalmıştır. Gençlik kolları başkanları bu partinin mensuplarıdır ve hepsini seviyoruz. Hiçbiri ile herhangi bir kişisel bir problemimiz yoktur.” ifadelerini kullandı.

 

YAZDIRMAM DEDİĞİM KESİNLİKLE YALAN

 

Başkan Öğe daha sonra kendisine yönelik yapılan suçlamalara değinerek, Çerkezköy’de haftalık olarak yayım yapan yerel bir gazetede programla ilgili haber çıktığını ve bununla ilgili olarak da kendisinin gazete sahibini arayarak tehditler savurduğunun yazıldığını hatırlatarak, şunları anlattı: “ Bu konuyu çok daha fazla dillendirmek istemiyorum. Bununla ilgili hukuki süreci başlattık. Onun ifade ettiği gazetede ‘Yazdırmam’ kelimesi kesinlikle iftira ve yalandır. Bizi herkes biliyor. Bir gazeteyi arayıp tehdit edecek kişiliğimiz ve yapımızda yoktur. Bu konuyla ilgili gerekli işlemleri avukatlarımız yapıyorlar. Konuyla alakalı klavye gazetecilerine cevap verme ihtiyacı da duymuyoruz.” diye konuştu.

 

MUHATAP KABUL ETMİYORUM

 

Daha sonra açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Birol Öztürk’e de tepki gösteren Abdullah Öğe, yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyecek açıklamalarda bulundu. Öğe, “Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı hakkında şimdiye kadar özellikle şahsı ile ilgili hiçbir açıklamada bulunmadım. Bizi hedef alan Çerkezköy Belediyesi’ni eleştirdiğimiz konularda bazı açıklamalarda bulunmuş. Bizler bu eleştirilerimizi hizmet makamı olan belediye başkanına yaptık. CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk’ü bu konu ile alakalı muhatap almıyoruz. Kendisi hizmet makamı değildir. Bize cevap vereceğine çıksın halkın ihtiyaçlarına çare bulsun ve onların sorduklarına cevap versin. Bizim sorularımızın muhatabı belediye başkanıdır.” dedi.

 

GİTSİN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI’NIN AÇIKLAMALARINI DİNLESİN

 

Yerel gazetede kendisi ile alakalı çıkan haberi hakkında açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk’e cevap vermeyeceğini vurgulamasına rağmen açıklamalarda bulunan Öğe, “Bizi buradan eleştireceğine gitsin Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin’in açıklamalarını dinlesin. 8 Haziran’da gelip bütün gazeteleri kapatacağım diyen genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin’dir.”diye konuştu.

 

BİZE LAF YETİŞTİRSİNLER DİYE ELEŞTİRMEDİK

 

Göreve geldikten sonra nezaket için Çerkezköy Belediyesini ve CHP İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ettiklerini hatırlatan Öğe şöyle devam etti: “O süreçten sonra belediyenin ve ilçe teşkilatının bir yıllık çalışmaları hakkında beyanda bulunmadık. Sadece bir yılı doldurdukları tarih 30 Mart tarihini bekledik. Yaptığımız açıklamaların olumlu olacağını düşündük. Kendilerine bütçe ile açıklamada bulunduk. Eleştirilerimiz sonrasında Çerkezköy Belediye Başkanı’nın personeli ile birlikte bizim eleştirilerimizi cevap vermeye değil de icraat içinde olmalarını umut ederdik. Belediye Başkanı Vahap Akay benim açıklamalarıma ‘Şaşırdım ve anlamadım’ demiş. Anlamadıysa ben tekrar anlatırım. Bizim eleştirdiğim konular gayet açıktır. Bizler yeri geldiği zaman belediyenin yapamadığı işleri eleştirmeye devam edeceğiz. Partide oturup beklemeyeceğiz. Biz yapıcı olsun diye eleştiri yaptık, bize laf yetiştirsinler diye eleştiride bulunmadık.”

 

SEÇİM SÜRECİNE GİRDİK 

 

Daha sonra sözlerine seçim sürecini hatırlatarak devam eden Öğe, “Birol Öztürk’e cevap verecek ve kendisine ayırabileceğimiz vaktimiz yok. Çalışmamız lazım. Bununla ilgili seçim çalışmalarını yoğunlaştırdık. Adaylarımız ile seçimlere kadar kapı kapı dolaşacağız ve vatandaşlarımızın dertlerini dinleyeceğiz.” dedi.

 

FAŞİZAN’IN ANLAMI NE?

 

Gazetecilerin CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk’ün kendisi için “Özgür olması gereken medyanın kalemine hükmedip egemenlik hakkındı elinden almaya çalışmak düpedüz ahlaksızlık ve faşizanlıktır. Siyasetçilerin görevi üçüncü sınıf mafya dizilerine özenmek değil halkın sorunlarına çare bulmaktır” söylemlerini hatırlatması üzerine cevap veren Öğe, “Benim şahsıma yönelik bir hakarette bulunarak faşizan yakıştırması yapmış! Kendisi bu kelimenin anlamını biliyor mu ? Onunla alakalı da hukuki süreç başlatacağım. Ahlak dersini de onlardan alacak değiliz.  Gazeteden bir habere dayanarak bize eleştiride bulunuyor. İnsan bir olayı araştırır ve ona göre açıklama yapar.”diye konuştu.

 

Gökhan TEKER