Çorlu'dan Çerkezköy'e meslek komitesi ziyareti

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası 6.Meslek Komitesi, aynı sektörde faaliyet gösteren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 4.Meslek Komitesi'ne iade-i ziyarette bulundu.

GÜNDEM 8.04.2015 16:40:00 0
Çorlu

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na yapılan ziyarete Çorlu TSO Meclis Başkanı ve aynı zamanda Komite Üyesi Metin Akgün, Meclis Katip Üyesi Miraç Çolak, 6.Meslek Komitesi Başkanı Kurtuluş Ay ve Komite Üyeleri katıldı. Misafirleri Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda 4.Meslek Komite Üyesi Süleyman Kozuva, Yönetim Kurulu ve Komite Üyesi Metin Taşdelen, 4.Meslek Komitesi Başkanı Seyfettin Belek ile Komite Üyeleri karşıladı.

 

DAHA SIK YAPILMALI

 

Çerkezköy TSO 4.Meslek Komitesi Başkanı Seyfettin Belek, Çorlu TSO 6.Meslek Komitesi’ni ağırlamaktan ötürü mutluluk duyduklarını dile getirirken, Çorlu TSO 6.Meslek Komitesi Başkanı Kurtuluş Ay da, kendilerini ağırlayan Çerkezköy TSO 4.Meslek Komitesi’ne teşekkürlerini ileterek, bu tür toplantıların tüm komiteler arasında sık sık düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

 

MESLEK KOMİTESİ OLARAK YAPTIKLARI ÇALIŞMALARI ANLATTI

 

Çerkezköy TSO 4.Meslek Komitesi olarak göreve başladıkları günden bu yana üyelere faydalı olma noktasında çeşitli çalışmalara başladıklarını ifade eden Seyfettin Belek, “Komitemizde yaklaşık 800 üyemiz var. Üyelerimizin sektörle ilgili yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılmasını sağladık. Sektörle ilgili sorularına cevap vermeye ve sıkıntıları çözmek için çalışıyoruz. Yaptığımız görüşmelerde, üyelerimize nasıl daha faydalı olabileceğimiz noktasında da tavsiyeler alıyoruz. Bu doğrultuda da çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

 

FİKİR ALIŞVERİŞİ DAHA FAYDALI ÇALIŞMALARA NEDEN OLACAKTIR

 

Konuşmasında bölgedeki TSO’ların daha çok fikir alışverişinde bulunması gerektiğini bunun daha faydalı çalışmalar yapılmasına neden olacağını anlatan Belek, “Bizler Meslek Komiteleri olarak komşu TSO’larla fikir alışverişinde bulunursak, bunun üyelerimize katkı sağlayacağını düşündük. Bu sayede hem ortak çalışmış oluruz hem de odalar arası birlikteliğimiz artar dedik ve ilk ziyaretimizi Çorlu TSO 6.Meslek Komitesi’ne gerçekleştirdik”dedi.

 

KOMİTE ÇALIŞMALARINI ANLATTI

 

Çerkezköy TSO’nun bu çalışmasından fikir noktasında istifade ettiklerini kaydeden Çorlu TSO 6.Meslek Komitesi Başkanı Kurtuluş Ay, komite çalışmaları ile ilgili olarak, “Bizler de farkındalık oluşması için çalıştık. İnsanlarla diyaloga girmeyen anlayışı reddettik. İlk kez üyelerimize yönelik teşekkür programı düzenledik. Bizlere oy veren ya da vermeyen herkesi davet ettik. Tüm üyelerimize aynı mesafede olduk. Esnaflarımızı tek tek ziyaret edip sorunlarını dinledik. Bundan da güzel verim aldık. Sektörün sorunları ile ilgili neler yapabiliriz sorusunu masaya yatırdık” ifadelerine yer verdi.

 

SEKTÖREL SIKINTILAR VAR

 

Sektörel olarak Çorlu’da ciddi anlamda sorunların olduğunu belirten Ay, şunları dedi: “Müteahhit, mimar ve yapı denetim firmaları ile birlikte Belediye Başkanı’nı ziyaret ederek sorunları ilk ağızdan ilettik. Mevzuatlarla ilgili sıkıntıları anlattık. İlerleyen zamanlarda Çevre ve Şehirlik Bakanlığı ile de görüşeceğiz. İskan, kot farkı, doğalgazlı binalardaki baca sorununu Belediye Meclisi’ne getirdik. Bu sorunların çözüleceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

 

Konuşmasında, geçici ustalık belgesi ile ilgili yaşanan sorunları hatırlatan Kurtuluş Ay, “Bu belgelerin kalıcı hale getirilmesi gerekiyor. Belgelerin geçici sürelerinin dolması konusuyla ilgili uyarı yapmamız bizlere iletildi. Önümüzdeki aylarda bununla ilgili de bir çalışmamız olacak. Program düzenleyip ilgilileri bilgilendireceğiz.” dedi.

 

Kurtuluş Ay ayrıca, Çerkezköy TSO’nun geçtiğimiz yıl üyelerine yönelik Yapı Fuarı’na düzenlediği program gibi bir organizasyon düzenlemek istediklerini de sözlerine ekledi.

 

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

 

Ziyaret esnasında, sektörde yaşanan sorunlar masaya yatırılırken, problemlerin çözümü için neler yapılabileceği hakkında da iki oda temsilcileri fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, binalardaki ısı kaybına değinen Mehmet Danyeli, sektöre yönelik olarak bir eğitim düzenlenebileceği yönünde görüş bildirerek, “Binalardaki ısı kaybı ekonomik kayba da sebep oluyor. Örneğin yalıtım sektöründe çalışanlara yönelik bir eğitim düzenlenebilir. Buna benzer alanlarda da çalışmalar yapabiliriz” diye konuştu.

 

DEPREME DAYANIKLI BİNALAR KONUŞULDU

 

Toplantıda bir başka öneri ise Çerkezköy TSO 4.Meslek Komitesi Başkanı Seyfettin Belek’ten geldi. Isı kaybının önlenmesi için bir eğitim planlanması konusunda Danyeli’ye katılan Belek, binaların depremlere karşı dayanıklılığı konusuna da dikkat çekti. Önlem alındığı takdirde, depremlerde binalara bağlı can kaybı yaşanmayacağını dile getiren Belek, Sürekli deprem olan Japonya geçmişten aldığı dersleri uygulamaya koymuş ve bunu önlemiş. Bizler çok ciddi depremlerle karşı karşıya kalmamıza rağmen gereken dersi hala çıkaramadık.”dedi.

 

Komite Üyeleri, bir süre daha sektördeki sorunların önlenmesi ile ilgili olarak ne gibi çözümler üretileceği konusunda görüştü. Çorlu TSO 6.Meslek Komitesi, öğlen yemeğinin ardından ziyareti tamamladı.

 

Menşure Kardeş