İşte 7 Haziran yarışının isimleri

7 Haziran saat 17.00'da partiler seçimlere girecek milletvekili aday listelerini YSK'ya verdi. Buna göre Tekirdağ'da merakla beklenen milletvekili adayları ve sıralama böyle oluştu!

GÜNDEM 7.04.2015 19:42:00 0
İşte 7 Haziran yarışının isimleri

Nefeslerin tutulduğu milletvekili aday listeleri akşam 17.00’dan sonra netleşmeye başladı. İlk netleşen liste eğilim yoklamasında ilk 5 sırası belirlenen CHP’de oldu. Listenin birinci sırasında Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın yer alması ile CHP listesi tamamlandı. İkinci sırada eğilim yoklamasında 1. sırada çıkan Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer yer alırken, üçüncü sırada bir başka milletvekili Emre Köprülü yer aldı. Dördüncü sırada İlhami Özcan, beşte listenin ikinci kadın adayı Arzu Mandalı Sucu yer aldı. CHP listesinin son sırasında ise eski İl Başkanlarından Şerafettin Terzi yer aldı. Dün ikinci olarak MHP listesi açıklandı. Öğlen saatlerin Milletvekili Bülent Belen’in yeniden birinci sırada yer aldığı haberi gelirken 17.00 sıralarında diğer 5 isim açıklandı. MHP’nin ikinci sırasında Saray eski ilçe başkanı Hakan Özgül, üçüncü sırada Kamil Aydın, dördüncü sırada Arif Yalçın, beşinci sırada İsmet Fıçıcı ve son sırada Muammer Varol listede yer buldu.  Milletvekili aday listelerinde en son Ak Parti adayları kesinleşti. Ak Parti’de milletvekili adayları arasında sürpriz oldu. Mevcut milletvekillerinden Özlem Yemişçi geçen dönem 2. sırada yer almasına rağmen listeye giremedi. Listenin birinci sırasında 30 Mart Yerel Seçimleri’nde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı gösterilen Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel yer buldu. Ak Parti’de ikinci sırada ise yine bir önceki seçimde olduğu gibi bir kadın aday gösterildi. Çerkezköy’den Diş Hekimi Ayşe Doğan Ak Parti’den ikinci sırada listeye girdi. Üçüncü sırada Metin Akgün yer alırken dördüncü sırada Eyüp Kanar yer aldı. Ak Parti’de beşinci sırada doktor Hakan Sunal ve son sırada ise Çerkezköy’den bir başka isim olan Ahmet Üzgün yer aldı.

 

AK PARTİ SİL BAŞTAN

 

Ak Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) milletvekili adayları listesinde en son açıklanan parti oldu. Son ana kadar bilgi alınamayan Ak Parti’de ilk sırada 30 Mart Yerel Seçimleri’nde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Yel yer aldı. Ak Parti listesine mevcut milletvekillerinden hiç biri giremedi. T. Ziyaeddin Akbulut, üç dönemi tamamladığı için listede yer almazken, geçen seçimde 2. sıradan milletvekili olan Özlem Yemişçi sürpriz bir şekilde aday gösterilmedi.

 

CHP’DE BEKLENEN OLDU

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) milletvekili aday listesi eğilim yoklamasında çıkan sıralamayla aynı oldu. Eğilim yoklamasında ilk 5 sırada yer alan isimler ikinci sıradan itibaren listeye girdi. İlk sırayada tahmin edildiği gibi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak geldi.

 

MHP’DE BELEN BAŞTA

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayları arasında sürpriz isimler yer aldı. İlk sırada MHP Tekirdağ Milletvekili  Bülent Belen yeniden yerini alırken, ikinci sırada MHP Saray eski İlçe Başkanı Hakan Özgül yer aldı.

 

İşte siyasi partilerin YSK’ya sunduğu aday listeleri: 

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvkili Adayları:

 

1. Sıra Mustafa Yel

 

2. Sıra Dt. Ayşe Doğan

 

3. Sıra Metin Akgün

 

4. Sıra Eyüp Kanar

 

5. Sıra Hakan Sunal

 

6. Sıra Ahmet Üzgün

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Adayları: 

 

1.Sıra Faik Öztrak 

 

2.Sıra Dr.Candan Yüceer 

 

3.Sıra Emre Köprülü 

 

4.Sıra İlhami Özcan Aygün 

 

5.Sıra Arzu Mandalı Sucu 

 

6.Sıra Şerafetdin Terzi

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tekirdağ Milletvekili adayları

 

 

 

1-BÜLENT BELEN

 

 

 

2-HAKAN ÖZGÜL

 

 

 

3-KAMİL GÜNAY

 

 

 

4-ARİF YALÇIN

 

 

 

5-İSMET FIÇICI

 

 

 

6-MUAMMER VAROL

 

 

 

Halkın Demokrasi Partisi (HDP) Tekirdağ Milletvekili Adayları: 

 

1.Sıra Erdal Avcı 

 

2.Sıra Sevgi Eren 

 

3.Sıra Sabri Topçu 

 

4.Sıra Hilal Civil 

 

5.Sıra Elif Güler 

 

6.Sıra Lokman Tekin

 

Demokratik Sol Parti (DSP) Tekirdağ Milletvekili Adayları

 

1-Seyfi Ergül

 

2- Cenab Ersöz

 

3- Ozan Kural

 

4- Elvan Özbilge

 

5- Fatih Günindi

 

6- Taner Özeri