Mehteran ile Bando'nun muhteşem uyumu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı ile Mehteran Takımı konseri için Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu'na gelen vatandaşlar, muhteşem bir gece yaşadı. Mehteran Takımı i

GÜNDEM 7.04.2015 15:17:00 0
Mehteran ile Bando

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından organize edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter&Bando Konseri, dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy OSB Konferans Salonu’nda önceki gün saat 20.30’da başlayan programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, AK Partili Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Ömer Kılınç, AK Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Akın Yılmaz ve Sevgi Aksoy, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Özel Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Op. Dr. Ayhan Arslan, Kapaklı Yardımlaşma Derneği Başkanı Kadir Arıcı, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Gaziler, Okul Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.    

 

PROGRAM BANDO TAKIMI KONSERİ İLE BAŞLADI

 

Program, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın konseri ile başladı. Tarkan Songür’ün şefliğini yaptığı Bandı Takımı ilk olarak ‘Speedy Gonzales’ adlı film müziğini seslendirdi. Türk Sanat Müziği’nin hareketli şarkılarından oluşan bir potpori yapan Bando Takımı, daha sonra sırasıyla “Mancini Potpori”, “Karadeniz Potpori” ve “Türküler Potpori”si ile dinleyicilerden büyük alkış aldı.    

 

MEHTERAN TAKIMI SAHNEYE ALKIŞLARLA ÇIKTI

 

Bando Takımı konserinin ardından sahneye alkışlar eşliğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı çıktı. Mehter Başı Hasan Çinka yönetiminde sahnede yerini alan Mehteran Takımı “Hicaz Hümayun Peşrevi” ile başladığı konserine “Estergon Kal’ası” ile devam etti. Mehteran Takımı konserine “Buna Er Meydanı Derler”, “Osmanpaşa Marşı”, “Genç Osman”, “Eski Ordu Marşı” ve “Yeni Malazgirt Marşı” ile devam etti. Mehteran Takımı’nın performansı da davetlilerden büyük ilgi gördü.

 

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

 

Çerkezköy OSB tarafından düzenlenen gecenin sonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ile Bando Takımı birlikte konser verdi. Bando ve Mehteran Takımı’nı Şef Tarkan Songür yönetti. Bando ve Mehteran Takımı ilk olarak “Mustafa Kemal Paşa” marşını çaldı. Mehteran ve Bando Takımı’nın muhteşem uyumu davetlileri oldukça heyecanlandırdı. Sırasıyla “Genç Osman”, “Yelkenler Biçilecek”, “Mehter Marşı”, “Ceddin Deden” ve “Hücum Marşı”nın seslendirildiği konser sonunda Mehteran ve Bando Takımı dakikalarca ayakta alkışlandı.

 

DOYAMADIK

 

Konser sonunda kısa bir konuşma yapan Çerkezöy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, “Muhteşem bir konsere imza attınız. Fakat biz Çerkezköy olarak size doyamadık. En kısa zamanda sizleri tekrar dinlemek isteriz. Bize yaşattığınız muhteşem gece için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

 

MUHTEŞEM BİR KONSER OLDU

 

Konser sonunda Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından Bando Takımı Şefi Tarkan Songür’e bir teşekkür plaketi takdim edildi. Konserin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik eden Kaymakam Metin Kubilay, “Muhteşem bir konser oldu. Hem Mehteran Takımı’nı hem de Bando Takımı’nı yürekten kutluyorum” diye konuştu.  

 

TADI DAMAĞIMIZDA KALDI

 

Programda daha sonra Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz tarafından da Mehteran Başı Hasan Çinka’ya bir teşekkür plaketi takdim edildi. Konser sonunda kısa bir konuşma yapan Mehmet Ali Gürbüz de “Mehteran Takımı ve Bando Takımı’nın uyumu mükemmeldi. Tadı damağımızda kaldı. Harika bir Bando ve Mehteran Takımı kurduğu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni de tebrik ediyorum” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ