Boztepe: Başka Hasanlar ölmesin!

Cumartesi günü iş dönüşü Yanıkağıl'daki evine dönerken plakası alınamayan bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Hasan Yarım için Çerkezköy Ehl-i Beyt Dergahı'nda ce

GÜNDEM 6.04.2015 15:41:00 0
Boztepe: Başka Hasanlar ölmesin!

Evli ve iki çocuk sahibi olan Hasan Yarım, önceki gün Ehl-i Beyt Dergahı’nda kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Yarım’ın cenaze namazını kıldıran Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, “Yetkililerin büyük ihmali var. İnşallah Hasan kardeşimizin vefatı, yetkililerin aklını başına getirir. Ki başka Hasan’lar hayatını kaybetmesin” dedi.

 

İşten eve dönerken, 1,5 yaşındaki çocuğuna bez almak için Velimeşe’de servisten inen ve Yanıkağıl’daki evine doğru yürüyen Hasan Yarım, plakası alınamayan bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

 

ÇOCUĞUNA BEZ ALMAK İÇİN SERVİSTEN İNDİ

 

Evli ve biri 4 biri de 1,5 yaşında iki çocuk sahibi olan Hasan Yarım işten eve dönerken, küçük çocuğuna bez almak için Velimeşe’de servisten indi. Yaya kaldırımının bulunmadığı Yanıkağıl-Velimeşe yolunda evine doğru yürüyen Hasan Yarım, plakası alınamayan bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Hasan Yarım önceki gün düzenlenen cenaze merasimi ile son yolculuğuna uğurlandı. Yarım’ın Ehl-i Beyt Dergahı’ndaki cenaze merasimine Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı ve Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Binali Etyemez, CHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Hasan Demir, Yarım ailesinin eş dost ve akrabaları ile çok sayıda vatandaş katıldı.  

 

YETKİLİLERİN BÜYÜK İHMALİ VAR

 

Hasan Yarım’ın cenaze namazını Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı ve Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe kıldırdı. Cenaze namazı öncesinde konuşan Boztepe, “Bir gün doğduk bir gün öleceğiz. Cenab-ı Allah hepimize hayırlı ölüm nasip eylesin. Hasan kardeşimiz işten çıkıp evine gidiyordu. Şunu söylemekte hiçbir sakınca görmüyorum. Yetkililerin büyük ihmali var” diye konuştu.

 

YOLDA KALDIRIM YOK

 

Boztepe, “Araç yolunda yayanın yürüyebileceği bir kaldırım yok. Bu yol, ilçeden köye giden bir yol. Vade tamam olduğunda insanın ruhunu teslim edeceğine iman ettik. Fakat şu da var ki tedbir kuldan takdir Allah’tandır. Dolayısıyla kul tedbirini almalıdır. İnşallah Hasan kardeşimizin vefatı, yetkililerin aklını başına getirir. Ki başka Hasanlar hayatını kaybetmesin” ifadelerini kullandı.

 

TOPRAĞA VERİLDİ

 

Hasan Yarım, Ehl-i Beyt Dergahı’nda kılınan cenaze namazı ve edilen duaların ardından Kapaklı Belediyesi Cenaze Nakil Aracı’na konularak Yanıkağıl Mahallesi’ne getirildi. Yarım, sevenlerinin duaları ve gözyaşları içinde Yanıkağıl Mezarlığı’nda toprağa verildi.  

 

Haber / Ahmet KARDEŞ