Önce kahvaltı, sonra kan bağışı

Kapaklı Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği örnek bir faaliyete daha imza attı. Dernek binasında düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen Ordulular, kahvaltının ardından kan bağışında bulunabilmek

GÜNDEM 6.04.2015 15:17:00 0
Önce kahvaltı, sonra kan bağışı

Kapaklı’da ikamet eden Ordulular, dün saat 10.00’da Dernek Binası’nda düzenlenen kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. Kahvaltı programına İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın ve Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Saç da katıldı. Kahvaltı sonrası kısa bir konuşma yapan Dernek Başkanı Süleyman Doğan, “Ordulular Derneği olarak bu güzel organizasyonu her ay yapmak istiyoruz” dedi.  

 

EN KÖTÜ GÜNÜMÜZ BÖYLE OLSUN

 

Kapaklı’da ikamet eden Orduluların birlik beraberlik içinde yaşayabilmesi için bu tür organizasyonların düzenlenmesi gerektiğine işaret eden Süleyman Doğan, “Biz, Ordulu kardeşlerimizi her zaman derneğimizin çatısı altında görmek isteriz. Mutlu ya da üzüntülü günlerimizde hep yan yana durmak isteriz. En kötü günümüz böyle olsun” temennilerinde bulundu.

 

DAHA DUYARLI OLMALIYIZ

 

Ordulular Derneği tarafından düzenlenen kahvaltı programının en beğendiği yönünün kan bağışı kampanyasını da içermesi olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ise “Ülkemizin ciddi anlamda kan bağışlarına ihtiyacı var. Türkiye’de yılda yaklaşık 1 milyon litre kan bağışı toplanıyor. Fakat ihtiyaç duyulan kan miktarı ise yılda yaklaşık 2 milyon litredir. Bunun için millet olarak kan bağışı konusunda daha duyarlı olmalıyız” dedi.

 

KAN BAĞIŞINDA BULUNDULAR

 

Kapaklı Ordulular Derneği’nin birçok güzel organizasyona imza attığını söyleyen Kaymakam Gürbüz, “Ordulular, düğünde cenazede hep bir aradalar. Bu tür etkinlikler sayesinde insanlar birbirini tanıma kaynaşma fırsatı buluyor. Dolayısıyla da gerek mutlu gerekse üzüntülü günlerinde birbirlerinin yanlarında olabiliyorlar” açıklamalarında bulundu. Konuşmaların ardından Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ve Ordulular Kan Bağışı Otobüsüne geçerek kan bağışında bulundular.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

span style='font-size:10.5pt;line-height:115%;font-family:"Courier New"; mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;mso-ansi-language: TR;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA'>Haber / Ahmet KARDEŞ