Herkes bir gün avukata ihtiyaç duyacak

Bu yıl buruk bir kutlama yapan avukatlar Çerkezköy'de Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Çelenek koyma töreninin ardından yapılan Tekirdağ Barosu'nun açıklamasında avukatlara yönelik karal

GÜNDEM 6.04.2015 15:13:00 0
Herkes bir gün avukata ihtiyaç duyacak

Avukatlar Günü, tüm ülkede olduğu gibi Çerkezköy’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında 3 Nisan Cuma günü Çerkezköy Adliyesi’nde 200 kişilik pilav ve tatlı ikramında bulunan Çerkezöylü avukatlar, 5 Nisan’da da Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

 

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK KOYDULAR

 

5 Nisan Avukatlar Günü’nde düzenlenen çelenk sunum törenine Tekirdağ Baro Başkanı Huriye Altay Erol, Tekirdağ Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet İşcan, Ahmet Rahman Metin ve Aydın Canpolat, Tekirdağ Barosu Çerkezköy Temsilcisi Tuncay Akyıl ve çok sayıda avukat katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk koyan Tekirdağ Baro Başkanı Huriye Altay Erol, rahatsızlığı nedeniyle konuşamayınca, Erol’un hazırladığı konuşma metnini Tekirdağ Barosu Yönetim Kurulu üyelerinden Aydın Canpolat okudu.

 

AVUKATLARI HEDEF GÖSTERENLER YÜZÜNDEN KIZGINIZ

 

5 Nisan Avukatlar Günü’nün, ülkeyi derinden sarsan bir vahşetle gölgelendiğini kaydeden Aydın Canpolat, “Genç bir savcı meslektaşımızın görevi başında şehit edilmesi nedeniyle hepimiz üzgünüz. Hukuka yapılan bu saldırı yetmezmiş gibi, gerçeğe aykırı beyan ve gerekçelerle, zaafiyet ve beceriksizlikleri örtbas etmek için biz avukatları hedef gösterenler yüzünden de kızgınız. Her zaman olduğu gibi,  her türlü haksızlığa en önce biz avukatların karşı duracağını bir kez daha duyurmak farz oldu” dedi. Avukatları karalamaya ve değersizleştirmeye kalkışanların bile birgün mutlaka avukata ihtiyaç duyacağını ifade eden Canpolat, “Sırtımızdaki bu cübbenin, namus ve vicdana edilen yeminle hak edildiğini, hiçbir zaman kimsenin önünde iliklenmediğini bir kez daha hatırlatmak isteriz” dedi.

 

HUKUK VE İNSANLIK AYIBI

 

Avukatların, bağımsız yargının güvencesi ve demokrasinin temel taşı olduğuna vurgu yapan Aydın Canpolat, “Bahse konu terör saldırısının, görevleri gereği yasayla avukatlara tanınmış evrensel haklar yüzünden olduğu yalanı ile hepimize yapılan ahlak dışı saldırılar bir hukuk ve insanlık ayıbıdır. Mensubu olmaktan her zaman haklı bir onur duyduğumuz Tekirdağ Barosu’nun cesur ve münevver mensuplarıyla bugün, burada birlikte olduğumuz için çok mutluyum. Bundan sonra daha güzel vesilelerle görüşmeyi temenni ediyor, tüm meslektaşlarımızın avukatlar gününü kutluyorum” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ