Öztrak Edirne'den konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, savcının hayatına mal olan terör eylemini lanetlediğini söyledi.

GÜNDEM 6.04.2015 15:06:00 0
Öztrak Edirne

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Edirne İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi. Öztrak’a, geçtiğimiz gün ön seçimle adaylıkları kesinleşen CHP Edirne Milletvekili Adayları Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan, Gürkan Güneser, CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt ve ilçe belediye başkanları eşlik etti.

 

BU TERÖR EYLEMİNİ LANETLİYORUM

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın terör saldırısı sonrası şehit edilmesi ile ilgili konuşarak, "Bir kere her şeyden önce savcımızın hayatına mal olan bu terör eylemini lanetliyorum. Türkiye bir demokrasi devletidir ve insanlar haklarını demokratik çerçevede aramak durumundadır. Hiçbir kimse kimseyi öldürmemelidir. Hele hele yargı mensuplarına karşı yapılan bu girişimleri masum girişimler olarak kabul etmek mümkün değildir. Bu son derece önemli bir olaydır. Bu olayın peşi bırakılmamalı. Bu olayın failleri ucu nereye kadar giderse gitsin mutlaka yakalanmalıdır" dedi.

 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ SAVCISINI KORUYAMAMIŞLARDIR

 

İstanbul Adliye Sarayı’nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın, teröristler tarafından şehit edilmesi olayının farklı noktalara çekilmek istendiğini dile getiren CHP’li Öztrak, "Bakınız bu olaydan sonra neler oldu. ’Özel güvenlik olsun mu olmasın mı?’ tartışması başlatıldı. Arkasından, ’Efendim avukatlar aranarak girsin mi girmesin mi?’ tartışması başlatıldı. Ama kimse şunu sormuyor, ’Bu olay nasıl oldu’, ’Operasyondaki başarı düzeyi nedir?’ Yani bir çağdaş, demokrat, Avrupa ülkesindeki gibi bir olayın, açık gönüllülükle her yönüyle tartışma imkanı bulamıyoruz. ’Siz öyle yaptınız, böyle yaptınız’ diye hemen bir suçlama faslıdır gidiyor. Senaryo o kadar ilginç geliştiriliyor ki, muhalefet partilerine bulaştırılmak isteniyor. Muhalefet partilileri eleştiriliyor. Burada eleştirilecek bir tek yer var hükümet ve yönetim biçimi. Türkiye Cumhuriyeti Savcısını koruyamamışlardır. Neden koruyamamışlardır? Bunun hesabını vermek durumundalar. Onu bunu suçlamak yerine Cumhuriyet Savcısı öldürülmüştür. Bu çok önemli bir olaydır. Şehit edilmiştir. İstanbul’un en büyük adliyesinde görevi başında Cumhuriyet Savcısı şehit edilmiştir. Bu öyle hafife alınacak bir olay değildir. Herhangi bir bakandan istifa sesi duydunuz mu? Aksine çıkmışlar muhalefeti suçluyorlar. Memleketi siz yönetiyorsunuz şu anda. Millet onlara doğru düzgün yönetsinler diye oy verdi ama yönetemiyorlar." diye konuştu.

 

DEVLET VATANDAŞLARINI, SAVCISINI, ÖĞRETMENİNİ KORUMAK İÇİN VARDIR

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun azarlayarak sınıftan kovduğu öne sürülen öğretmen Halil Serkan Öz’ün, eylem sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi de değerlendirdi. Öztrak, "Devlet vatandaşlarını, savcısını, öğretmenini korumak için vardır. Vali, emniyet müdürü, vatandaşların devletle yapmış olduğu sosyal kontrat çerçevesinde onların canını, malını, mülkünü korumak için vardır. Canını mal olmak için var değillerdir." ifadelerini kullandı.