Kaymakam Gürbüz, Halk Eğitimi Kursları'nı dolaştı

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz 2015 yılında Kapaklı Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursları ziyaret etti.

GÜNDEM 5.04.2015 15:54:00 0
Kaymakam Gürbüz, Halk Eğitimi Kursları

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi Müdürü Adem Pusaoğlu ve Kapaklı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Günel ile birlikte Halk Eğitimi Kursları’nı ziyaret etti.

 

İLK ZİYARET ENGELLİ BAKIM KURSU’NA

 

İlk ziyareti Kapaklı Anadolu Lisesi’ne giderek Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Engelli Bakımı Kursu’na yapan Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, kurs hocası Seher Sümeyye Şeker’den bilgi aldı. Kaymakam Gürbüz, “ Engelli Bakım kursumuz üç haftadır devam ediyor. Kursun sonunda kursiyerlerimiz milli eğitim bakanlığı onaylı sertifikalar alarak hastanelerde iş bulabilecekler.”açıklamasında bulundu. Engellilerin yaşamlarının zor olduğuna işaret eden Gürbüz, “765 TL bakım aylığı alanlar adres değişikliği yapmadan Kaymakamlığa gelip bilgi versinler. Adres değişikliğini bildirmezler ise o işler üç ayı buluyor.”uyarısı yaptı.

 

İŞVERENLER ENGELLİ ÇALIŞTIRMADA İSTEKSİZ

 

Engelli çalıştırma konusunda işverenlerin isteksiz olduğunu söyleyen Gürbüz, açıklamalarına şöyle devam etti: “Türkiye genelinde işverenler yüzde üç engelli çalıştırma konusunda biraz isteksiz. Hepimiz birer engelli adayıyız. Hükümetimiz engelli vatandaşlarımıza birçok olanaklar sağladı. İhtiyacı olan engelli vatandaşlarımıza akülü ya da manuel tekerlekli sandalyesi karşılanıyor. 20-25 yıl önce engelli bir çocuğu olan aileler çocuklarını topluma çıkaramıyordu. Engelli çocuklar odalarına saklanıyorlardı. Engellilerimizi sosyal ortama sokmak istiyorsak özel sektörlerin kamu kurumları kadar destek vermesi gerekiyor.”

 

Kursiyerler ile yakından ilgilenen Kaymakam Gürbüz, kurs öğrencisi görme engelli Mukaddes Siner’in söylediği “ Senden Başkasına Gönül veremem şarkısı”nda duygulandı.

 

REHABİLİTASYON MERKEZİ MÜJDESİ VERDİ

 

Daha sonra Kapaklı Halk Eğitim Merkezi’ne geçen Kaymakam Gürbüz burada da devam eden Hasta ve Yaşlı Refakatçisi kursunu ziyaret etti. Canan Köstekçi ve Erdoğan Özkan’ın verdiği kurs hakkında bilgiler alan Kaymakam Gürbüz, kursiyerlerin “ Kapaklı’ya huzurevi açılması mümkün mü ?” sorusu üzerine, “ Kapaklı’nın huzurevi, kadın sığınma evine ihtiyacı vardır. Nüfusu 50 binden yukarı olan yerlerde belediyelerin bunları yapma zorunluluğu var. Karaağaç’ta YURTKUR’un yanında bulunan ve eskiden çocuk esirgeme yurdu olarak kullanılan alana rehabilitasyon merkezi yapılması planlanıyor. O binanın çok ciddi bir şekilde güçlendirilmesi gerekiyor. 1-2 yıl içersinde de bu binanın hayata geçirilmesi bekleniyor.”açıklamasını yaptı.

 

OKUMA KURSLARINA

 

Kaymakam Gürbüz son olarak 1’nci Kademe Okuma yazma kursunu başarılı bir şekilde bitiren kursiyerlere sertifikalarını verdi. 57 yaşında okuma yazma öğrenen kursiyer Kezban Keleş ile yakından ilgilenen Gürbüz, okumanın yaşı olmadığını söyledi. 57 yaşında okuma yazma öğrendiği için mutlu olduğunu dile getiren Kezban Keleş “Bu yaşıma kadar otobüse bindiğimde, herhangi bir yere gittiğimde okuma yazma bilmediğim için eksiklik hissediyordum. Ayağımda sorun olduğu için eşim beni her gün kursa getirdi ve götürdü. Hocalarımızın sayesinde okumayı öğrendim. Şimdi tek hedefim beni kursa getirip götüren eşime mektup yazmak istiyorum” diye konuştu.

 

Gökhan TEKER