İŞKUR işsizlere üç yeni kurs açacak

İŞKUR Çerkezköy Hizmet Müdürlüğü, bölgedeki işsizlerin iş sahibi olabilmesi için üç yeni kurs açacak. İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi Müdürü Adem Pusaoğlu, bu kursların kaloriferc

GÜNDEM 5.04.2015 15:51:00 0
İŞKUR işsizlere üç yeni kurs açacak

İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi Müdürü Adem Pusaoğlu Katı ve Sıvı yakıtlı kalorifer ateşçisi, ön muhasebe ve aşçı çırağı kursu düzenleyeceklerini bildirdi.

 

BAŞVURULAR 21 MAYIS’TA SONA ERECEK

 

İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi Müdürü Adem Pusaoğlu özel politika gerektiren gruplara yönelik olarak İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi ve Saray Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde “Katı ve Sıvı Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi” mesleğinde kurs düzenleneceğini açıkladı. İşsiz gençler, uzun süreli işsizler, eski hükümlüler, işsiz kadınlar, romanlar, göçmenler ve benzeri durumda olanların bu kursa başvuru yapabileceklerini belirten Müdür Pusaoğlu şu açıklamayı yaptı: “Kursumuz 25 kişiliktir. Kursa katılmak isteyenlerin İŞKUR’a kayıt yaptırmaları gerekiyor. Kursiyer seçmeleri 05 Mayıs tarihinde saat 14:00’da İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi’nde yapılacaktır. Kurs 11 Mayıs tarihinde başlayacak; 21 Mayıs’ta sona erecektir”

 

MUHASEBE KURSU

 

Müdür Pusaoğlu, ikinci olarak Saray Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde ‘Ön Muhasebe’ kursu açacaklarını belirtirken, “Bu kursumuz da 25 kişilik olacak. Kursa katılan işsizlerimiz İŞKUR’a kayıt yaptırmaları gerekiyor. Kursiyer seçmeleri 6 Mayısta yapılacak ve kayıtlar merkezimize yapılacak. Kurs, 11 Mayıs’ta başlayacak ve 21 Haziran’da sona erecek.” 

 

AŞÇI ÇIRAĞI KURSU

 

Pusaoğlu son olarak, özel politika gerektiren gruplara yönelik olarak İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi ve Kapaklı Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde ‘Aşçı Çırağı Mesleği’ kursu açacaklarını bildirdi. Kursun, 27 Nisan’da başlayıp 30 Haziran’da sona ereceğini hatırlatan Pusaoğlu, “İşsiz gençler, uzun süreli işsizler, eski hükümlüler, işsiz kadınlar, romanlar, göçmenler ve benzeri durumda olanlar kursa katılmak için başvuru yapabilecekler. Bu kursumuz da 25 kişilik olacak. Kursa katılmak isteyenlerin İŞKUR’a kayıt yaptırması gerekmektedir.”dedi.

 

Müdür Pusaoğlu, açıklamasını, “Düzenlenecek olan kurslarda, kursiyerlerimize günlük 20 TL kursiyer zaruri gideri ödemesi yapılacaktır. Ayrıca kursiyerlerin İş Kazası ve Meslek Hastalığı sigorta primleri ile provizyon durumlarına göre Genel Sağlık Sigortası primleri İŞKUR tarafından SGK’ya yatırılmaktadır” diye tamamladı.

 

Menşure KARDEŞ