Çerkezköy derbisinden gol çıkmadı

Süper Amatör Lig'in 20'nci haftası Çerkezköy derbisine sahne oldu. Çerkezköyspor ile 1911 Çerkezköyspor Mustafa Uğraş Stadyumu'nda karşılaştı. Çekişmeli mücadele 0-0 berabere tamamlan

SPOR 5.04.2015 15:44:00 0
Çerkezköy derbisinden gol çıkmadı

Süper Amatör Lig’de 20’nci hafta karşılaşmalarında Çerkezköy’de derbi maçı vardı. Çerkezköyspor ile 1911 Çerkezköyspor karşı karşıya geldiği maçta gol çıkmadı. Müthiş mücadele 0-0 sona ererken 1911 Çerkezköyspor 33 puana yükselirdi, Çerkezköyspor ise puanını 28 yaptı.

 

CUMARTESİ GÜNÜ KARŞILAŞTILAR

 

Cumartesi günü Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya Çerkezköyspor Murat Gümüş, Hilmican Taşdemir, Baki Eroğlu, Tolga Burak Gider, Abdi Karataş, Abdul Melik Karabulut, Cihan Ersoy, Uğur Kababulut,Yusuf Özkan, Muharrem Uz ve Ufuk Törin kadrosu ile çıkarken, 1911 Çerkezköyspor ise Muzaffer Kurt, Tuna Akgüneş, Kadir Mert Örentepe, Gençağa Yılmaz, Behlül Seymen, Gürer Altundaş, Bahadır Aydınoğlu, Oğuz Kaptan, Vedat Tura ve Salih İzmir ilk onbiri ile çıktı.

 

AZ SAYIDA TARAFTAR İZLEDİ

 

Çerkezköy derbisine taraftarlar yoğun ilgi göstermezken, protokolden ilgi vardı. Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Ziya Öztürk, Çerkezköy Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Ali Ertem, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz, 1911 Çerkezköyspor Başkanı Murat Narçın, yöneticiler ve taraftarlar izledi. Maça iyi başlayan taraf 1911 Çerkezköyspor oldu. İlk dakikalarda orta alanda topa daha çok sahip olan 1911 Çerkezköyspor üst ilk ciddi atağında  Gürer’in ortasında Bahadır’la golü kaçırdı. Bahadır’ın kafa vuruşu direkten döndü.

 

ÇERKEZKÖYSPOR SONRADAN AÇILDI

 

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında ataklarını yoğunlaştıran 1911 Çerkezköyspor karşısında Çerkezköyspor kontra gol aradı. 9’uncu dakikada gelişen 1911 Çerkezköyspor atağında sağ kanatta topla buluşan Salih İzmir’in vuruşu auta gitti. İlk yarının ortalarına doğru toparlanan ve rakip kaleye daha fazla giden Çerkezköyspor özellikle sol kanattan Muharrem ile etkili olmaya başladı. 22’inci dakikada Cihan sağ kanatta aldığı topla ilerledi. Rakiplerini çalımlarla geçen Cihan ceza sahası dışından sert bir vuruş gerçekleştirdi. Bu şutu kaleci Muzaffer topu iki hamlede kontrol etti.

 

 

24’üncü dakikada Uğur’un uzaktan ser vuruşu üstten auta çıkarken hemen ardından  25.dakikada ise 1911 Çerkezköyspor serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Kadir’in ortasında müsait pozisyonda topla buluşan Vedat kaleyi bulamadı. Vedat’ın şutu üstten auta gitti. 27’inci dakikada gelişen Çerkezköyspor atağında Muharrem sol kanatta topla buluştu. Muharrem’in ortasında Cihan mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Bu pozisyonun hemen arkasında sol kanatta Vedat topla buluştu. Vedat’ın gönderdiği topla ceza sahası içinde topla buluşan Tuna’nın vuruşu auta gitti. 34’üncü dakikada hakeme itirazda bulunan Ufuk Törin sarı kart ile cezalandırıldı.

 

İLK DEVRE TOPLAR DİREKTEN DÖNDÜ

 

İlk yarının sonlarına doğru hücumlarını artıran 1911 Çerkezköyspor 39’uncu dakikada gole çok yaklaştı. Orta alanda topla buluşan Oğuz Kaptan topu bir süre sürdükten sonra mükemmel bir vuruş yaptı. Kaleye giden top doksan diye tabir edilen iki direğin birleştiği yerden döndü. İlk devrenin kalan dakikalarında da gol gelmedi. Karşılaşmada takımlar soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gitti.

 

İKİNCİ YARI OYUN ORTA ALANA SIKIŞTI

 

Karşılaşmanın ilk yarısında daha çok orta alanda mücadele eden takımlar ikinci yarıda da orta alan mücadelesi yaptı. 54’üncü dakikada gelişen bir Çerkezköyspor atağında topla buluşan Ufuk’un vuruşunu kaleci Muzaffer iki hamlede kontrol etti. 60’ıncı dakika ise günün etkisiz futbolcularından Gürer’in yerine Tolga oyuna girdi. 69’uncu dakika maçın en önemli pozisyonu Çerkezköyspor yakaladı. Orta alandan atılan hızlı pasla 1911 Çerkezköyspor defansının arasına iyi giren Muharrem müsait pozisyonda buldu. Muharrem topu Muzaffer’e nişanladı. 

 

KIRMIZI KART ÇIKTI

 

Orta alanda sert bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada bir de kırmızı kart çıktı. 75’inci dakikada ise orta alanda Gençağa’nın pası ile buluşan Vedat’ın vuruşu üstten auta çıktı. İki takımda ceza sahası dışından kaleleri yoklarken, kaleciler hata yapmadı. 78’inci dakikada Gençağa’nın altı pas üzerinden gerçekleştirdiği sert vuruşu Murat iki hamlede kontrol etti. 79’uncu dakikada yapılan ortada hakemin topa elle dokunduğunu tespit ettiği Ufuk Törin ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

 

TEK GOL OFSAYTTAN GELDİ!

 

Çerkezköyspor’un 10 kişi kalmasıyla birlikte 1911 Çerkezköyspor, daha yoğun bir şekilde yüklenmeye başladı. 1911 Çerkezköyspor 81’inci dakikada golü buldu ancak, karşılaşmanın hakemi pozisyonun ofsayt olduğu gerekçesi ile golü iptal etti. 83’inci dakikada ise günün başarılı isimlerinden Gençağa’nın yerine Volkan oyuna dahil edildi. Çerkezköyspor’da ise Yusuf’un yerine Cengiz’i aldı. Karşılaşmanın sonlarına doğru gelişen atakların birinde 89’uncu dakikada savunmadan ileri çıkan Tuna’nın ceza sahası dışından gerçekleştirdiği sert vuruşu kaleci Murat’ta kaldı. Karşılaşmanın son dakikalarında gerçekleşen ataklardan da gol çıkmayınca Çerkezköy derbisi 0-0 beraberlikle sona erdi.

 

Çerkezköyspor ile 1911 Çerkezköyspor ligin ilk yarısında da 0-0 berabere kalmıştı. Çerkezköy derbisinin ardından  iki takım oyuncuları ve yöneticileri birbirlerini tebrik ederek dostluk mesajı verirken, puanlar paylaşıldı.

 

Ahmet KILAVUZ

 

/span>

 

Bu "resmi" kişiler dışında Pınarhisar ilçesi  belki de Türkiye'nin en çok şair çıkan ilçesidir. Alâaddin Soykan, Bünyamin Durali, C. Hüseyin Düz, Yalçın Aydın Ayçiçek, Hasan Mırsal, Arif Dülger, Rahim Kaynak, Adem Solak, Adem Akıncıoğlu ilk akla gelen Pınarhisarlı şairlerden bazılarıdır.