CHP İlçe Başkanı Öztürk, Belediye Başkanı'nı savundu!

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, partisinden Belediye Başkanı seçilen Vahap Akay'ı savundu. Öztürk, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve MHP İlçe Başkanı Koray Ã?

SİYASET 3.04.2015 18:51:00 0
CHP İlçe Başkanı Öztürk, Belediye Başkanı

Cumhuriyet  Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk bir basın açıklaması düzenleyerek Belediye Başkanı Vahap Akay’ı eleştiren Ak Parti ve MHP ilçe başkanlarına cevap verdi. Öztürk, “Eleştirilere saygılıyız ama sadece eleştiri yapayım diye söylenen sözlere sessiz kalmamızı kimse beklemesin.”dedi.

SESSİZ KALMAMIZI KİMSE BEKLEMESİN

Önceki akşam parti binasında İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ile birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve MHP İlçe Başkanı Koray Önsel’in Belediye’ye yönelik eleştirilerine cevap verdi. Konuşmasına Çağlayan Adliyesi’nce hayince bir pusu ile şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz ile ilgili açıklamalarda bulunarak başlayan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztrürk “Savcımıza yapılan hain saldırıyı şiddetle kınıyor ve savcımızın yakınlarına ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.” Dedi. Öztürk daha sonra ve şöyle devam etti: “Seçim geçeli 1 yıl oldu, Vahap Başkanımız göreve geldikten sonra ilk 6 ay Büyükşehir yapılandırılması, dairelerin kurulması ve sonucunda Çerkezköy planlaması ve proje anlamında çalışmalarla geçti. Artık bu yıl belediye başkanımızın açıkladığı 41 proje hayata geçirilmeye başlanıyor. 1 yıl sonunda AKP ve MHP  Çerkezköy İlçe Başkanları değerlendirmede bulunmuş. Olumlu yönde yapılan her eleştiriye saygıyla karşılıyoruz, ama sadece ‘eleştiri yapayım’ diye söylenen sözlerde sessiz kalmamızı kimse bizden beklemesin.”dedi.

AKP’Lİ BAŞKAN BELEDİYEYİ 76 MİLYON BORÇLANDIRIRKEN NEREDEYDİNİZ?

Konuşmasında Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve MHP İlçe Başkanı Koray Önsel’e ayrı ayrı cevap veren Öztürk,  “Önce AKP İlçe Başkanı Abdullah  bey açıklama yapmış. Çerkezköy ve Kızılpınar’la ilgili birkaç örnek vermiş fakat AKP ilçe başkanının geçmişe bakmadan eleştiri yaptığını görüyorum. Öncelikle geçmişte Çerkezköy’ü vergi yüzsüzleri listesinde kim soktu? İki. Çerkezköy Belediyesini devrederken 76 milyona yakın borcu yaparken siz AKP ilçe örgütü, Ali Ertem’e bu parayı nereye harcadınız diye sordu mu? Üç. Büyükşehir Belediyesi’nin bu borcun 9 milyonunu üstlendiğini sizin meclis üyeleri size söylemedimi? Ayrıca 2014 yılı bütçesi 67.4 milyon olan Çerkezköy’ü 76 milyon borçlandırma yaparken hangi projeniz vardı? Çerkezköy’ü sel basarken, Çerkezköy su altındayken bilmem nerede sabah kahvaltıyı yapıyorum diye sosyal medyada paylaşım yapan, insanlarla dalga geçen AKP’li belediye başkanını Çerkezköy halkımız unutmadı.Şimdi çıkmışlar 1 yıldır kesilmesi önlenen suları, sokak arasına akmas engellenip üzeri kapatılan dereleri, sokağa çıkabilir hale gelmeye başlayan Çerkezköy’ü içlerine sindiremediklerini söylüyorlar!”ifadelerini kullandı.

TELAŞINIZI ANLIYORUZ SİYASETEN BİTTİNİZ

Abdullah Öğe’nin Kızılpınarla ilgili açıklamalarına da sert çıkan Öztürk, “AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı birde Kızılpınar ile ilgili beyanda bulunmuş, sanırım Kızılpınar’ı 10 yıldır kendilerinin yönettiğini unutmuşlar.16 milyonluk tarla satışı, çok yüksek miktarda yapılan arsa satışlarından gelen para ile üstüne bu satışlara rağmen bırakılan 7 milyonluk borç. Belediye hisselerine konan hacizlerle birlikte bırakılan köstebek yuvası yollar. Sizler o zaman neredeydiniz? Sayın AKP ilçe başkanı, telaşınızı anlıyoruz siyasetten bittiğinizi bunu kamufle etmek için böyle acemice beyanatlar verdiğinizi biliyoruz.”diye konuştu.

BİR DE SUYU ALET ETMİŞ

Öğe’ye yönelik sert açıklamalarını sürdüren Öztürk, “Birde su konusunu siyasete alet edilmiş! Sayın Öğe, büyükşehir olmasını sağlayan yasayı çıkaran AKP değimli? AKP’dir. Büyükşehir yasasına göre suya yapılması gereken zammı meclis üyeleri ortak karar ile 2 lira olarak oy birliğiyle kabul etmedi mi? 1 lira da katı atık su oldu 3 lira. Siz önce kendi Büyükşehir Meclis üyelerine neden oy verdiklerini sorsaydınız. Suyun en ucuz olduğu büyükşehirlerden birinin Tekirdağ olduğunu bilmiyor musunuz. Yanıbaşımızda bulunan İstanbul AKP tarafından yönetiliyor. Su orada KDV hariç 5.40 kuruş bunu bilmiyor musunuz sayın Öğe? Biraz araştırıp konuşursanız eleştirilerinizde daha yapıcı olur. Halkımız sizin Çerkezköy’ü yönetemediğinizi gördüğü için bu görevi sizden alıp bizlere verdi.”dedi.

MİSKİNLER SÖZÜ BELEDİYE BAŞKANINA VE ÇERKEZKÖY HALKINA SÖYLENEN BİR SÖZDÜR

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel’in yaptığı eleştiriye de sert karşılık verdi. Başkan Öztürk, “Bir açıklamada MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel Bey yapmış. Olumlu eleştirilerin hepsini aldık ve  memnuniyet duyduk. Fakat bazı eleştirilere de cevap vermeden geçemeyeceğim. Bizim seçim beyannamemizde bulunan tüm projelerimizi hayata geçireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Miskinlik yapıyorlar sözünü Koray Bey gibi efendi kardeşimize yakıştıramadım. Bu söz bir belediye başkanına ve ona oy veren Çerkezköy halkına söylenen bir sözdür. Biz siyasiler konuşurken edep içinde konuşursak saygınlığımız daha da artacaktır.”dedi.

PROJELERİMİZİN HEPSİNİ YAHATA GEÇİRECEĞİZ BUNDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın seçim vaatleri arısında bulunan tüm projelerini gerçekleştireceğini söyleyen Öztürk, “Bağlık mahallesi ve Fatih Mahallesiyle ilgili projeleri takip etmeye devam etsinler. Bir yılda Çerkezköy’de neler değiştiğini sokağa çıkıp gözlemlesinler. Onlar çılgın proje değil olacak gerçek projelerdir. Belediye Başkanımızın yaptığı sunumdaki 41 projenin içinde onlarında olacağını göreceksiniz. Biz Çerkezköy’ün çok borçlu olduğunu biliyorduk. Projelerimizi de o yönde yaptık. 5 yılın sonunda stratejik planların hepsini uygulamaya sokacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Eski Otogar’ın bulunduğu alan bildiğiniz gibi AKP belediyesi zamanında alışveriş merkezi yapılmak isteniyordu. Bizler buna karşı çıktık,şimdi bu alanı, yaşam alanı, sokağa çıkma alanı olarak düzenliyoruz. Bizler Çerkezköy halkımızla belediyemiz ortak çalışmaya devam edecektir.”

ÇERKEZKÖY KAYBETTİĞİ 10 YILI ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM GERİ KAZANACAK

CHP Çerkezköy ilçe Başkanı birol Öztürk konuşmasını umut dağıtarak sona erdirdi: “Sayın Belediye Başkanımız Vahap Akay sabah saat 08.00’de belediyeye gelip, akşam saat 18.00-19.00 ve hatta çoğu zamanda saat 20.00-21.00’e kadar çalışarak Çerkezköy’e hizmet etmeye çalışıyor.Önceki belediye başkanları gibi öğlen gelip saat 15.00-16.00’da gidenleri halkımız unutmadı ve unutmayacak.Bu vesileyle Çerkezköy halkımıza şunları söylemek istiyorum. Belediye başkanımızın halkımızın bütün sorunlarını çözmek için tüm gücüyle gecesini gündüzüne katarak çalıştığını görüyoruz. İnanıyoruz ki Çerkezköy AKP iktidarı döneminde kaybettiği 10 yılı önümüzdeki dönemde geri kazanacak ve Çerkezköy’ümüz hak ettiği yere gelecektir.Çerkezköy bizim evimiz Çerkezköy hepimizin.”

Haber / Seyit SÜREN