Akay'dan Kübra'ya altın ödülü

Sivas'ta yapılan Türkiye Taekvando Şampiyonası'nda 33 kiloda Türkiye Şampiyonu olan Çerkezköy'ün şampiyon sporcusu Kübra Kepenek, dün saat 11.30'da Antrenörü Bilal Güzel ile birlikt

SPOR 2.04.2015 18:47:00 0
Akay

Ziyaret sırasında konuşan şampiyon sporcu Kübra Kepenek’in antrenörü Güzel Spor Kulübü Antrenörü Bilal Güzel, “Kübra çok yetenekli bir sporcumuz.Yaşı küçük ama yüreği büyük bir sporcu. Bursa, İzmir ve son olarak Sivas’ta yapılan Türkiye Şampiyonası’nda da birinci oldu. Bursa ve İzmir’de 3’er galibiyet, Sivasta 4 galibiyet ve 4 nakavtla birinci oldu. Amacımız Kübra’nın önümüzdeki aylarda Milli Takım’a alınması ile Avrupa ve Dünya birinciliklerini kazanmasıdır.”diye konuştu.

 

ARKADAŞLARINI DA MOTİVE EDİYOR

 

Güzel, Belediye Başkanı Vahap Akay’ın desteği ile Kübra’nın başarılarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.  Antrenör Bilal Güzel, Kübra’nın önümüzdeki günlerde okullar arası yapılacak olan teakwando yarışmalarında da birinci olacağını savundu. Güzel, “Özellikle şunu belirtmek istiyorum. Kübra’nın çalışmaları diğer sporcularımızı da motive ediyor. Her biri Kübra Kepenek gibi başarılı olmak için antrenmanlarda onun gibi çalışmalarını ciddi şekilde sürdürüyor.”diye konuştu.

 

BAŞARILARI BİZLERİ MUTLU EDİYOR

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da,Kübra Kepenek’in Sivas’ta yapılan Türkiye Taekvando Şampiyonası’nda da kilosunda Türkiye birincisi olmasından son derece mutlu olduklarını belirterek, “Kübra kızımız bizlerin gururu olmayı sürdürmesinden çok mutluyuz. Kübra’nın Dünya Şampiyonu olacağına inanıyoruz. Çünkü çok azimli bir sporcumuz. Biz şampiyon kızımız Kübra Kepenek’e destek ve katkı vermeyi sürdüreceğiz.”dedi.

 

ÇEYREK ALTINLA ÖDÜLLENDİRDİ

 

Amaçlarının ilçede sporun gelişmesi olduğunu bunun için de belediye imkanları ölçüsünde spora katkı sağladıklarını vurgulayan Başkan Akay, “Bizim sizin gibi sporculara ve spora yaptığımız katkı gençler arasında ilçemizde sporun daha ileri düzeye gelmesini sağlayacak. Bu bakımdan sporun ilçemizde çok daha iyi yerlere gelmesi için çalışıyoruz. Bu nedenle ilçemizde sporun çok daha iyi yerlere gelmesi içinde Çerkezköy Belediyesi Gençlikspor Kulübü kurma çalışmaları başlattık. Bu spor kulübümüzde futbol yok! Bireysel sporlar, kız basketbol takımı, genç erkek ve kızlarımız için voleybol takımı yer alacak. Zamanla da branşlar çoğaltılacak. Amacımız ilçemiz gençliğini kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve spora yöneltmektir. Spor insanı tüm kötü alışkanlıklardan arındırır. Ayni zamanda  ilçemizde sağlıklı nesillerin yetişmesinde katkı sağlamış olacağız.”dedi.

 

Akay konuşmasının ardından Türkiye Şampiyonu olan Kübra Kepenek’i çeyrek altınla ödüllendirdi.

 

Haber/Seyit SÜREN