Bu protesto çok konuşuluyor!

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, yönetimi ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin 1. yılı nedeniyle düzenlediği değerlendirme toplantısında adeta dalga geçti. Ak Partililer Büyükşe

GÜNDEM 2.04.2015 18:30:00 0
Bu protesto çok konuşuluyor!

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanlığı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 1 yıl içinde yaptığı işleri balon patlatarak protesto etti. AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay "Bir yıl içinde Tekirdağ’dan Tekirköy’e ulaştık" dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’İN BİRİNCİ YILINI DEĞERLENDİRDİ

 

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 1’inci yılı dolayısıyla seçim öncesi vaad ettiği projelere yönelik değerlendirme toplantısı düzenledi.

 

Toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşunun 1. yıl dönümü kapsamında şehir merkezinde bulunan billboardlara astığı balon fotoğraflarına atıfta bulunan parti üyeleri, aldıkları balonları patlatarak belediyenin 1 yıl içerisindeki işlerini protesto etti.

 

ŞARKÖY’DE KONUŞTU

 

Şarkköy Çiftlik’te düzenlenen kahvaltıda konuşan Akçay, vadedilen projelerin hiç birinin yapılamadığı belirterek, "Buna benzer onlarca taahhüt edilen ancak gerçekleştirilmesi için bir adım atılmamış olan birçok projeden bir kaçını sizlere aktarmak istedik. Bu arada Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı’nın her röportajında belirttiği Tekirdağ’ın en büyük sorunu olarak gördüğü ve kendi ifadeleriyle ‘Tekirdağ’ın kimliksiz bir şehir hüviyetindedir’ demektedir. Sayın başkan sağ olsunlar bu sorunu hallettiler. Tekirdağ artık köykent kimliği kazandı. Biz AK Parti olarak nasıl Tekirdağ yerel yönetim planlamıştık. Şimdi CHP’li belediye bu söylediklerimizi kulağına küpe yapsın. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 1 yaşında sloganıyla billboardlarda balonların bulunduğu afişe atfen Büyükşehir Belediyesi’nin aynı renklerdeki balonlarını bir bir patlatarak belediyeye bu şekilde cevap veriyoruz" ifadelerini kaydetti.

 

TEKİRDAĞ’DAN TEKİRKÖY’E ULAŞTIK

 

Seçim öncesinde vaat edilen projeleri anlatan Akçay, "Bir yıl içinde Tekirdağ’dan Tekirköy’e ulaştık. Tekirdağ, Büyükşehir olalı tam bir yıl oldu. 1 yılda şehrimizde ne değişti bunu bir sorgulayalım. Öncelikle Sayın Kadir Albayrak’ın seçim beyannamelerinden bir kaçını hatırlatarak sözlerimize başlamak isterim. Proje numarası 15 olan ve ’Su zengini büyük Tekirdağ’ başlıklı projede büyük ’Tekirdağ su zengini olacak. Su kaynaklarının zenginleştirilmesi konusuna öncelik verilecek. Yer altı kaynakları korunacak’ diye vaat edilirken çeşmelerimizden mikrop akıyor. Bırakın yer altı kaynaklarını hazır su depolarındaki suyu klorlamaktan aciz bir yönetim anlayışıyla karşılaştık ve çok sayıda insanımızın zehirlenmesine kadar giden bir süreci hep birlikte yaşadık" ifadelerini kullandı.

 

ÇAMURLU YOL KADER OLAMAZ

 

Tekirdağ’ın yollarının da henüz yapılmadığını dile getiren Ak Parti İl Başkanı Akçay, şöyle devam etti: "Büyük Tekirdağ’da çamurlu ve bozuk değil, marka değeri yüksek sokak ve caddeleri beraber şekillendireceğiz’ şeklinde beyana cevaben evet hakikaten marka değeri yüksek çamurlu ve bozuk yollarıyla mutlu bir Tekirdağ ile karşı karşıyayız diyoruz. Gün geçmiyor herhangi bir ilçemizden bu konuda bir feryat yükselmesin. Yollar bozuk, çamura batmış durumda hayat yaşıyoruz. Bu benim Tekirdağ’ımın kaderi olamaz. Yine projelerinde yer alan Hayrabolu’da Motokros Balkan Şampiyonası düzenleyeceğiz sözünü tutmasından dolayı sayın başkana teşekkür ediyoruz. Bu projeyle birlikte tüm ilçelerimizin şehir merkezlerinde sürücüler zaten Motokros yapar hale geldiler. Belediye bu projesini hayata geçirmek adına yolların çamurlu ve bozuk halde kalması gerektiğini düşünmüş olmalı diye zihnimizden geçmiyor değil. Vatandaşlarımızı şehir içi trafiğinde Motokros sporuyla tanıştırdığı için sayın başkana elbette teşekkürü bir olarak biliyoruz."

 

ÇÖP TOPLAMA ÇALIŞMALARINI DA ELEŞTİRDİ

 

Akçay, büyükşehirin basit bir çöp toplama işlemini dahi yapamadığını ileri sürerek, "Proje numarası 14 olan, ’11 ilçe ve 257 köyün evsel atıkları aksamadan toplanacak, ayrıştırılacak, geri dönüştürülerek tekrar ekonomiye kazandırılacak. İstihdam artacak.’ şeklindeki ifadelerinin ne kadar afaki olduğu biliniyor. Bunlarla ilgili yüzlerce fotoğraf elimizde bulunmakta olup, büyükşehir belediyesinin basit bir çöp toplama görevini dahi yerine getirememesini esefle kınıyoruz. 24 numaralı proje ’Etap etap büyük Tekirdağ birbirine bağlanacak. Hafif raylı sistemler ile ulaşım kolaylaşacak, ucuzlayacak ve trafik sorunu azalacak.’ vaadinden kastın etap etap arabaların birbirine bağlanarak yollarında kuyruklar oluşan bir belediyecilik mi kast ediliyordu? Bunu hala anlamaya çalışıyoruz. Bu çerçevede yaşadığımız bir yıllık süreçte bırakın yeni otopark yapmayı mevcut kullanılan otoparkların anlamsız bir biçimde kullanılamaz hale getirilmesi şehir merkezlerinde trafiğe daha da keşmekeş getirmiştir" ifadelerini kullandı.

 

ALTYAPI PROJELERİ HAVADA KALDI

 

Kadir Albayrak’ın vaatleri arasında bulunan projeleri dile getirmeyi sürdüren Akçay, "13 numaralı proje olan ’Kusursuz altyapı kentsel altyapı, kentsel gelişmeden önce planlanacak ve gerçekleştirilecek. 11 ilçe ve 257 köyden kanalizasyon çalışmaları, ilçe belediyeleri ile koordineli bir şekilde noktalanacak.’ sözünün de ne kadar havada kaldığını bu 1 yıllık süreçte gördük. Bırakın kentsel gelişmeyi her yağmur yağdığında su baskınlarıyla vatandaşlarımızın ne kadar büyük sıkıntılar çektiğini bu 1 yılda hep birlikte gördük. Yine kanalizasyon atıklarının mahalle alanlarına dolduğunu ibretle izledik. Bu noktadan hareketle bir diğer projelerindeki ‘Tedo Geliyor’ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsü işletmeleri kuracağız. Marmara denizinin en uğrak kentlerinden biri olacağız ifadesinden kastedilen deniz otobüslerinin şehir içi su baskınlarında kullanılabileceğini anlayamadığımızdan ötürü özür diliyoruz."dedi.