Kapaklı'da Fuat Avni fırtınası devam ediyor

Kapaklı'da Belediye ile müteahhit ve emlakçılar arasında fırtınalar kopuyor. Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin de bu fırtına arasına girdi!

GÜNDEM 1.04.2015 19:16:00 0
Kapaklı

Bezgin dün düzenlediği basın toplantısında, “Geçmiş aylarda Fuat Avni isimli Marmara Haber gazetesinde ada ada, parsel parsel, rakam rakam telafuz edilen olaylar savcılığa yansımış ve soruşturma başlatılmıştır. Biz de AK Parti teşkilatı olarak zulme ve haksızlığa sessiz kalmadık ve bu olayın takipçisi olduk. Şimdi soruşturma başlatınca bu çapulcuların haksız dönen çarklarına çomak sokmuş olduk.”dedi.

 

SALİH BEZGİN DE FIRTINAYA KARIŞTI

 

Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, ilçede hakkında yazılan haberlerin ardından bir basın toplantısı düzenleyerek cevap verdi. Bezgin, basın toplantısına İstanbul Adliyesi’nde şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’a başsağlığı dileğinde bulunarak başladı. Bezgin, daha sonra hakkında çıkan eleştiriler sert bir şekilde karşılık verdi.

 

HAKSIZ DÖNEN ÇARKLARA ÇOMAK SOKTUK

 

İlçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili ile birlikte Kapaklı İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Bezgin, “Zülme sessiz kalan zulme ortak olandır felsefesi ile çıktığımız bu yolda göreve geldiğimiz gün bütün basın mensuplarına  ‘Kapaklı’da artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ demiştim. Yol adaletli olunca bazı çapulcuların işlerine gelmemiş ve bunun üzerine bizle ilgili Kapaklı’da karalama politikası yapmaya başlamışlar. Nedeni ise aşikardır; haksız dönen çarklarına çomak sokacak kadar dik duruşumuzdandır. Biz iktidara geldiğimizde ‘Yeter artık söz milletindir’ demiştik. Bizler gücümüzü milletten alarak haksızlığa dik durmuş, dikleşmemiş bir partinin temsilcisiyiz. Kapaklı’da eşitlik, hak, adalet olan bir yönetimden yanayız. Yapılan her haksızlığında her zaman karşısındayız. Beni ve dolayısıyla teşkilatımı eleştiren malum şahsa sesleniyorum, vatandaşlara yüzde 40 imar verilirken senin bir vatandaştan ne ayrıcalığın var da bu Kapaklı Belediyesi sana yüzde 50-60 imar veriyor. Önce aynanın karşısına geç adil ve adaletli ol.”ifadelerini kullandı.

 

FUAT AVNİ HABERLERİ RAHATSIZ ETTİ

 

Bezgin gazetemizde yayımlanan haberlere atıfta bulunarak konuşmasına şöyle devam etti: Kimse karnından konuşmasın, meydan buradadır. Salih Bezgin de buradadır. Bizim abdestimizden şüphemiz yoktur. Kapı ardından ve karnından konuşanlara vermiş olduğumuz rahatsızlığın farkındayım. Çırpınışları yetersizdir. Çünkü Kapaklı’da artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bunların şu an dertleri nedir kamuoyuna burada duyuyuyorum. Geçmiş aylarda Fuat Avni isimli Marmara Haber gazetesinde ada ada, parsel parsel, rakam rakam telafuz edilen olaylar savcılığa yansımış ve soruşturma başlatılmıştır. Biz de AK Parti teşkilatı olarak zulme ve haksızlığa sessiz kalmadık ve bu olayın takipçisi olduk. Şimdi soruşturma başlatınca bu çapulcuların haksız dönen çarklarına çomak sokmuş olduk. Dertleri tasaları şu an duydukları kuyruk acılarıdır, beni ve teşkilatımı yıpratmaktır. Ama biz böyle çapulculara meydan vermeyiz, biz düsturumuzu reisimizden aldık. Haksızlığa boyun eğmeyeceğiz. Bizim olduğumuz yerde her zaman hak ve adalet olacak, haksızlık kol gezmeyecektir.”

 

TAPUDA RÜŞVET OLAYLARI VARDIR HABERİNE SERT ÇIKTI

 

Konuşmasında bir başka gazete haberine de değinen Bezgin,  “Şimdi gelelim basında çıkan tapu avukatlığı haberine. Bölgemizde yayın yapan bir yerel gazetede ‘Rüşvet olayları vardır’ diyerek yayınlanan habere istinaden bizzat yanına giderek meclis üyem İbrahim Aktürk’ü görevlendirip ‘Gazetende çıkan haber iddiamı mıdır? İftiramı mıdır?' diye sordum. Eğer iddia ise hükümetin temsilcisi olarak bundan rahatsızlık duyduğumu, gerekirse savcılığa kendi adıma suç duyurusunda bulunabileceğimi, eğer iftira ise kamu kurum ve kuruluşlarına iftira ve çamur atmak adına kendisini savcılığa vereceğimi söyledim. Yazdıklarıyla benim söylediklerim örtüşmemektedir. Bana şu an iftara atmaktadır ve iftira Allah nezdinde en büyük günahlardandır. Bunu kendi vicdanına bırakıyorum" diye konuştu.

 

HAKKINDAKİ İDDİALARI İSPAT ETMEYE DAVET ETTİ

 

Bazı müteahhitlerin ilçedeki gazetelere kendi hakkında açıklamalar yapmalarına da sinirlenen Bezgin, düzenlediği basın toplantısında oldukça sert konuştu. Bezgin, hakkındaki iddiaları ispat etmeye davet ederek şunları kaydetti: “2009-2014 yılları arasında bulunduğum dönemde şaibeli meclis kararlarında imzam olduğunu yazmış. Buradan kendisine tekrar sesleniyorum. Söylediklerini ispat et. Eğer ispat edemezsen bu sefer şahsıma iftiradan bir dava açacağım. Bu olayların peşini bırakmadık. Olayı Tapu Müdürümüz ve Kaymakamımız ile paylaştım. Yaptığımız araştırmalarda duyduk ki bazı haddini bilmez çapulcu takımı Tapu Müdiresi’nin yanına giderek, ‘Hafta sonu çalışın. Gelin paranız neyse benden alın' deme küstahlığını göstermiş. Kendisini Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden daha üstün görerek kamu kurum ve kuruluşlarına resmen rüşvet teklif etmiştir. Hey kendini bilmez hadsiz sen kendini Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden daha mı üstün görüyorsun da kamu kurum ve kuruluşuna hafta sonu çalışın gelin paranızı benden alın diyorsun. Bu olayı da saygıdeğer kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.”

 

AYNI ZAMANDA SUÇ DUYURUSUDUR

 

Bezgin konuşmasını şöyle tamamladı: “Yaptığım açıklama aynı zamanda suç duyurusudur. Bu konularla ilgili olarak görevli adli makamların da gerekli adımları atmalarını teşkilat mensubu olarak bekliyorum. Hep söyledim yine de söylüyorum. Burada biz olduğumuz müddetçe eşitlik, hak, adalet olacak. Böyle çapulcular istediği gibi at oynatamayacaktır. Bu olayların takipçisi olacağımızı, peşini bırakmayacağımızı, adaletin yerini bulacağını buradan duyuruyorum.”

 

KAT ARTIRIMI NE OLDU?

 

Başkan Bezgin, basın toplantısının sonunda Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Bezgin, seçimlerde Mandalı’nın ‘Kat artırımı’ sözü vererek oy istediğini ancak yerel seçimlerin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen kat artırımı ile ilgili hiçbir gelişme yaşanmadığını anlatırken, “Kat artırımları ne oldu. Bekliyoruz. Seçimlerde bunun üzerinden oy aldılar. Özellikle Bahçelievler bu konuda açıklama bekliyor” ifadelerini kullandı.

 

Abdulhamit ALBEZ