Çerkezköy Meclisi, muhalefete rağmen Faaliyet Raporu'nu onayladı

Çerkezköy Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı'nda oldukça yoğun bir gündemi karara bağladı. Meclis'te Belediye'nin Faaliyet Raporu karara bağlanırken, yeni dönem için Komisyon ve Encümen

GÜNDEM 1.04.2015 19:13:00 0
Çerkezköy Meclisi, muhalefete rağmen Faaliyet Raporu

Çerkezköy Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı dün saat 14.00’da Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında Belediye Meclis Salonu’na yapıldı. Toplantıda Faaliyet Raporu görüşülürken Meclis’e Başkan Vekili Nedim Yılancı başkanlık etti.

 

AK PARTİ FAALİYET RAPORU’NU ELEŞTİRDİ

 

Çerkezköy Belediye Meclisi ilk görüşmesini Faaliyet Raporu üzerine yaptı. Bu görüşmelerde Birinci Başkan Vekili Nedim Yılancı Meclis’e başkanlık etti.  2014 yılı faaliyet raporu Çerkezköy Belediyesi fen İşleri Müdürü Esengül Güven ve Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gümüş tarafından okundu.  Faaliyet raporunun okunmasının ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Seyithan Caferoğlu, faaliyetleri yeterli bulmadıklarını söyledi.  Bazı yerlerde suların çamur gibi aktığını, önemli parkların kaderine terk edildiğini, eski araçların zorlanıp yeniden kullanılabilir hale getirilmeye çalışmasının belediyeyi zarar uğrattığını belirten Caferoğlu “Bugüne kadar Çerkezköy’de sokak yıkandığını görmedim. Çerkezköy Belediyesi’nden 40’tan fazla taşeron işçi çıkarılıp yerlerine 80’e yakın eleman alındı. Temizlik hizmetleri yeteri kadar yapılamadı” eleştirilerinde bulundu.

 

AKAY CEVAP VERDİ

 

Bu eleştiriler üzerine konuşan  Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “30 Mart’tan sonra devir süreci yaşandı. 2014 yılının büyük bir çoğunluğu stratejik plan ve 2015 yılında hayata geçirilecek projelerin hazırlanması ile geçirdik. Özellikle Fen İşleri Müdürlüğü’nde öncelikleri belirleyerek çalışmalarımızı buna göre yaptık.” dedi.  2014 yılında daha çok sosyal anlamda aktif  olmaya çalıştıklarını vurgulayan Akay “Bu süre zarfında vatandaşı dinleyen, çözüm üreten bir yaklaşım içerisinde olduk. Tabii ki eksikliklerimiz  vardır. Yapıcı eleştirilerin tamamını kabul ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

KIZILPINAR KONUSUNDA AYNI HASSASİYETİ TAŞIYORUZ

 

Su ile ilgili olarak sorumluluğun TESKİ’de olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Çerkezköy’de parklar kaderine terk edilmiştir. Ama bunlar bugünün meselesi değil. Bizler o parkların kaderini değiştireceğiz” dedi. Kızılpınar’da da 297 sokak ve 11 caddede temel sıkıntıları çözemeye çalıştıklarını ifade eden Akay, 2015 yılında da Kızılpınar’da çalışmalar yapılacağını belirterek “Biz de Kızılpınar konusunda sizinle aynı hassasiyeti taşıyoruz” dedi.

 

FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

 

Akay’ın konuşmasının ardından faaliyet raporu oylandı. MHP’li meclis üyesi Hasan Sakallı’nın katılmadığı toplantıda faaliyet raporu AK Parti’nin red oyuna karşılık oy çokluğu ile Meclis’ten geçti. Faaliyet raporunun oylanmasının ardından meclis toplantısına kısa bir süre ara verildi. Bu aranın ardından Meclis’e tekrar Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlık etmeye başladı.  Meclis görüşmeleri, dolu bulunan 8 kadroda derece değişikliği yapılması konusunun görüşülmesi ile devam etti. Bu maddenin oybirliği ile karara bağlanmasının ardından belediyede münhal bulunan 1 adet kadroda derece değişikliği yapılması, tam zamanlı sözleşmeli personel statüsünde 1 adet şehir plancısı, 1 adet harita mühendisi, 1 adet mimar, 1 adet inşaat teknikeri çalıştırılması karara bağlandı. Aynı görüşmelerde, personellerin ücretlerinin de tavan ve taban ücretin ortalaması olarak belirlenmesi yönünde karar alındı.

 

TARİFE KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİMİ YAPILDI

 

Daha sonra Meclis Denetim Komisyonu raporunun sunumu ile görüşmeler devam etti. Yapılan görüşmenin ardından komisyon üyelerinin seçimi yapıldı. Yapılan açık oylama sonucu Tarife Komisyonu üyeliğine CHP grubundan Ali Dede, Yüksel Sevil ve İsa Karaman seçilirken, AK Parti grubundan da Şükrü Dumanlar ve Dilaver Burak seçildi.

 

KOMİSYONLARA ÜYE SEÇİMLERİ YAPILDI

 

Daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonu’na seçim yapıldı. CHP grubundan Uğur Erem, Rağbet Erol ve Ali Çalışkan, AK Parti grubundan da Nurettin Yekeler ve Ahmet Çetin Plan ve Bütçe Koümisyonu’na  seçilirken, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na da CHP grubundan Binali Etyemez, Taner Bahar, Nihat Mıstık, AK Parti grubundan Remzi Garip ve Mustafa Çiftçi Meclis tarafından seçildi.

 

YENİ ENCÜMENLER BELİRLENDİ

 

Komisyon üyeliklerinin ardından Encümen üyeliği seçimi  kapalı oylama ile yapıldı. Yapılan kapalı oylama sonucu Enver bayram, Necmettin Çınar ve Serdar Ürkmez 18 oyla encümen üyeliğine seçilirken, AK Parti Grubu’nun önerdiği Dilaver Burak, Nurettin yekeler ve Mustafa Çiftçi ise 13 oyda kaldı.  Meclis Toplantısının bir sonraki gündem maddesinde Sayıştay Başkanlığı’nın görüşü doğrultusunda gerekli değişiklikleri yapılan “Tekirdağ İl Çerkezköy Belediyesi Sosyal Hizmet ve Yardım Esasları Yönetmeliği” görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

 

OKUL YERİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Meclis toplantısı Fen İşleri Müdürlüğü’ nün 2015 Ortak Proje hakkındaki yazısının görüşülmesi ile devam etti. Yazının okunmasının ardından konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Vahap Akay “Şehit Doğan Çabuk Sokak’taki yolların yapılması için 750 bin TL, eski kapalı spor salonu için 750 bin TL, KIzılpınar’ın yolları için 550 bin TL, orman piknik alanında yapılacak çalışmalar için 400 bin TL ve parklarda kullanılmak üzere 500 bin TL olmak üzere büyükşehirden 2015 yılında 2 milyon 950 bin TL kaynak aktarılacak. İhalelerin hazırlayıp onaylattıktan sonra bu para bu projelerde kullanılacak” dedi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Çerkezköy ve Kapaklı’nın Karaağaç Mahallesi’nde bulunan belediye hisselerinin satışı görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında Kızılpınar’da yapılacak olan okul için Maliye Hazinesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin müşterek mülkiyetinde bulunan 272 ada 4 ve 5 nolu parsellerde hisse takası yapılması konusu da İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

3 MİLYON TL’LİK KREDİ TALEBİ KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

 

Daha sonra  muhtelif cadde ve sokaklarda bitümlü sıcak karışım asfalt ile aşınma tabakası yapım işinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 3 milyon TL kredi çekmesi için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi konusu hakkındaki gündem maddesi görüşüldü. Bu görüşmelerde AK Parti grubu adına söz alan Seyithan Caferoğlu, Çerkezköy’ün büyükşehirden gereken payı alamadığını ifade ederek, kredi taleplerine itiraz etti. İtirazlar üzerine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da yollarla ilgili ayrımın yapıldığını, çekilecek olan bu kredinin Çerkezköy Belediyesi’nin sorumluluk alanlarında kullanılacağını, yaklaşık yüzde 80’inin Fatih Mahallesi’nin yolları için kullanılacağını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından ilgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

YENİ SEÇİLENLER 12 NİSAN’DA GÖREVE BAŞLAYACAK

 

Çerkezköy Belediye Meclisi son olarak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı’nın talebi görüşüldü.  Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ve Fatih Mahallesi’nin kesiştiği alanda bulunan belediye arsasının sosyal tesis hizmeti binası yapılması amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi oybirliği ile kabul edildi. Bu tesiste Çerkezköy’e sosyal anlamda hizmet sağlanacağını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay devir işlemlerinin tamamlanması ve proje aşamasının ardından inşaata başlanacağını belirtti. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Akay, yeni seçilen komisyon ve encümen üyelerinin 12 Nisan’dan itibaren göreve başlayacağını söyledi. Nisan ayı meclis toplantısının 2.oturumu ise bu cuma günü saat 15.00’da yapılacak.

 

Menşure KARDEŞ