Zaman probleminiz mi var?

ÇTSO üyelerine yönelik 'Zaman Yönetimi' konulu bir eğitim semineri düzenledi. Seminer'de konuşan eğitmen Zeki Yüksekbilgili, "Yapılması gereken çok şey var ama yetişemiyorum diyorsanı

GÜNDEM 1.04.2015 18:55:00 0
Zaman probleminiz mi var?

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerine yönelik ücretsiz olarak düzenlediği eğitim programları devam ediyor. Oda yönetimi, üyeleri için dün de Zaman Yönetimi konulu eğitim programı düzenledi. Günümüzde insanların çoğunun zaman yönetimi konusunda sorun yaşadığına dikkat çeken Eğitmen Zeki Yüksekbilgili, “Yapılması gereken pek çok şey var ama yetişemiyorum diyorsanız, zaman probleminiz var demektir” dedi.

 

EĞİTİM 6 SAAT SÜRDÜ

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen programda, Oda üyelerine yönelik Eğitmen Zeki Yüksekbilgili ‘Zaman Yönetimi’ konulu eğitim verdi. Yüksekbilgili, dün 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilen eğitim programında “Zaman’ın Özellikleri”, “Zaman Yönetme Alışkanlıklarımız”, “Zaman Yönetimi”, “Zaman Yönetimi ve Akıllı Planlama”, “Zaman Kaybettiriciler ve Çözümleri” ve “Zaman Yönetimi ile ilgili Kuramlar” konularında sunum yaptı.  

 

BİLGİ VERMEK EĞİTMEK DEMEK DEĞİLDİR

 

Bilgi vermenin tek başına eğitim anlamına gelmediğinin altını çizen Zeki Yüksekbilgili, “Eğer bilgi verirken karşınızdaki insana yetenek ya da deneyim kazandırıyorsanız, karşınızdakinin davranışlarını değiştirebiliyorsanız bunun adı eğitimdir” dedi. Öğrenme olgusunun kişide bazı belirtiler oluşturduğunu sözlerine ekleyen Yüksekbilgili, “Eğitim sonrasında kişinin davranışlarında, düşünme şeklinde veya iş yapış şeklinde bir değişiklik olması gerekmektedir” diye konuştu.

 

ÖĞRENDİKLERİNİZİN YÜZDE 90’INI 3 GÜNDE UNUTURSUNUZ

 

İnsanların öğrendikleri bilgileri zamanla unutabileceğine dikkat çeken Zeki Yüksekbilgili, “Bugün size aktarılan bilgilerin yüzde 70’ini 24 saat sonra unutursunuz. 3 gün içinde yüzde 90’ını unutursunuz. 1 ay sonra ise neredeyse hiçbir şey hatırlamazsınız. Fakat etkin bir şekilde yapılan eğitim kapsamında alınan bilgiler çok daha uzun süre hafızanızda yer edecektir” dedi.

 

ZAMAN YÖNETİMİ KONUSUNDA PROBLEMLERİNİZ VAR

 

Günümüzde insanların zamanla ilgili birçok problem yaşadığının altını çizen Eğitmen Yüksekbilgili, “Çoğu zaman kendi kendinize şu cümleleri kurmuşsunuzdur… ‘Yapılması gereken pek çok şey var ama yetişemiyorum’; ‘Kendimi ve ailemi ihmal ediyorum’; ‘Hep kriz çözümleme durumundayım’; ‘Ertelenen işlerin stresi içerisindeyim’; ‘Yakınlarımı, dostlarımı ne zamandır aramadım.’ Eğer siz de kendi kendinize bu ifadeleri kullanıyorsanız sizin de zaman yönetimi konusunda problemleriniz var demektir” açıklamalarında bulundu.  

 

ZAMAN İKİYE AYRILIR

 

Bilim adamlarının ‘zaman’ kavramı ile ilgili birçok tanımlama yaptığını söyleyen Zeki Yüksekbilgili, “Zaman, yerine konması, geri döndürülmesi, depolanması, yenilenmesi ya da satın alınması mümkün olmayan bir kavramdır” dedi. Zamanın bazen hızlı bazen ise yavaş geçtiğini sözlerine ekleyen Yüksekbilgili, “Zaman objektif (gerçek) ve subjektif (algılanan) olarak ikiye ayrılır. Objektif zaman, ölçülebilen ve gözlenebilen saat zamanıdır. Subjektif zaman ise ölçülmesi ve değerlendirmesi zor bir zamandır” ifadelerini kullandı.  

 

Haber / Ahmet KARDEŞ