Lise öğrencisi ödev olarak kaz üretti

Çerkezköy'de bir lise öğrencisi olan Zeynep Yerlikaya, okulda verilen proje ödevi kapsamında kuluçka makinesini kullanarak kaz üretti.

GÜNDEM 31.03.2015 19:33:00 0
Lise öğrencisi ödev olarak kaz üretti

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi 10’ncu sınıf öğrencilerinden Zeynep Yerlikaya proje ödevi kapsamında kaz üretimi yaparak dikkat çekti.

 

OKUL ÖDEVİ KAZ ÜRETİMİ OLDU

 

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi 10 C sınıfı öğrencisi Zeynep Yerlikaya kuluçka makinesi yardımıyla kaz üretimi gerçekleştirdi. Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni İbrahim Kadakal, Okulumuzda proje ödevi kapsamında çalışma yapan öğrencimiz Zeynep Yerlikaya kuluçka makinesine koyduğu yumurtaları her gün soğutma ve ıslatma çalışmaları yaparak bakımını gerçekleştirdi. Öğrencimiz projenin başlamasından bitimine kadar bunu heyecanlı bir şekilde bekledi. Bu bekleyiş meyvesini verdi.” dedi.

 

ELLE AVUÇLA TUTULUR BİR ŞEY YAPALIM DEDİM

 

Kaz üretiminin çok zor olduğuna vurgu yapan biyoloji öğretmeni Kadakal açıklamalarına şöyle devam etti: “Dersimizde mitoz ve mayoz bölünmeyi işlediğimizde öğrencilerimize gelişim aşamasında elle avuçla tutulur bir şey yapalım dedim. Yumurtanın da bölünme sonucu ile ortaya çıktığını öğrencilerimize söyledik. Öğrencimiz Zeynep Yerlikaya’da bu projeyi yapmak istedi. Yüzde üç verim alınan çalışmadan bizler yüzde 7 verim aldık.” 

 

11 KAZ YAVRUSU ÇIKTI

 

Öğrenci Zeynep Yerlikaya’nın 15 yumurtadan 11 kaz yavrusu ürettiğini belirten öğretmen Kadakal “Öğrencimiz okulda her gün bakımını gerçekleştirdi. Bu başarıyı gerçekleştiren öğrencimizi kutluyoruz” dedi. Ürettiği kaz yavruları ile birlikte basın mensuplarına  poz veren Zeynep Yerlikaya, yaptığı çalışmadan çok mutlu olduğunu söyledi.

 

Menşure KARDEŞ