Siber saldırı mı?

Türkiye genelinde meydana gelen elektrik kesintisi pek çok alanda hayatı olumsuz etkiliyor.

GÜNDEM 31.03.2015 12:45:00 0
Siber saldırı mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, 15 yıldan beri ilk kez böyle ülke genelinde elektrik kesintisi olduğunu söylediler. Yetkililer, “Otoyol olarak tabir edilen büyük hatlarda sıkıntı var. Kesintinin nedeni araştırılıyor. İlk izlenimler arızanın Ege bölgesi kaynaklı olabileceğini ortaya koyuyor. Arızanın giderilmesi için bütün olanaklar seferber edildi” dediler.

Enerji Bakanı Taner Yıldız ise Türkiye genelindeki elektrik kesintileriyle ilgili olarak "Siber saldırı ihtimali konusunda takipteyiz. Terör ihtimali az mı çok mu ben söyleyemem" dedi.

Enerji yetersizliğinin söz konusu olmadığını belirten Yıldız, "Bu kadar geniş bir alanda elektrik kesintisine  çok sık rastlamamıştık. Kesinti anlık takip ediliyor, siber bir saldırı olduğunu söyleyemem. Kesintinin uzun sürmemesini temenni ediyorum" açıklamasını yaptı.

TEİAŞ'TAN AÇIKLAMA

TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

Marmara Haber