Süleymanpaşa Belediyesi bir yaşında

Tekirdağ'ın büyükşehir yapılanması dolayısıyla 30 Mart 2014 tarihinde kurulan Süleymanpaşa Belediyesi, 1'inci yaşını kutluyor.

GÜNDEM 30.03.2015 18:36:00 0
Süleymanpaşa Belediyesi bir yaşında

Basın mensupları ile bir araya gelen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa’yı geliştirmek için çaba sarf edeceklerini söyledi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediyesi’nin 1’inci yaşını doldurması dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Süleymanpaşa Belediyesi’nin 1 yıl içinde yaptığı projelerinin tanıtıldığı toplantıda, gelecek yıllar yapılması planlanan projeler de basınla paylaşıldı.

 

SÜLEYMANPAŞA BİRİNCİ YILI DOLDURDU

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Beldiyesi’nin 1’inci yılını doldurduğunu ifade ederek, "Bugün Süleymanpaşa Belediyesinin doğum günü. Süleymanpaşa Belediyesi işlerine hız vermeden devam edecek. Biz Süleymanpaşa’ya çağdaş kentlilik açısından bakıyoruz. Bilimin son teknolojisini kullanarak bunun için en yetkin isimlerinden bilgi alarak bu şehri dönüştürmek için bir çaba gösteriyoruz. Süleymanpaşa Belediyemiz şirket kurdu. Mutlu Kent Esenlik Hizmetleri Kültür ve Sanat Anonim Şirketi adı altında bir anonim şirketi var. Bu şirketi ne için önemsiyoruz. Belediye’ye ciddi bir lojistik destek sağlayacağı için bunu bizim iddialarımıza önemli bir dayanak olacağı için bize tasarruf yaptıracağı için ve her şeyden öte taşeron işçi çalışmasına bizim anlayışımızda ve yasaların el verdiği ölçüde son vereceği için önemsiyoruz.”dedi.

 

AMACIMIZ MUTLU BİR YAŞAM SUNMAK

 

Süleymanpaşa Belediyesi olarak hedeflerinin yüksek olduğunu ifade eden Başkan Eşkinat, amaçlarının Süleymanpaşalılara mutlu bir yaşam vermek olduğunu söyledi. Başkan Eşkinat, "Belediye olarak hedeflerimiz yüksek. Hizmeti vatandaşın ayağına getireceğiz. Süleymanpaşa Belediyesi yaptıkları projelerle insanlara mutlu bir hayat veriyor. Mesela belediyemizin düzenlediği zihinsel engellilere sanatsal anlamda katkı sağlıyoruz. Yapılan çalışmalarda biz zihinsel engelliler vakfına maddi destek yerine bir tiyatro desteği verdik. Onlar da sağ olsunlar iyi bir çalışma ile 14 bin 200 lira gelir elde ettiler. Bu kardeşlerimizde iş birliği içinde ortak proje yapmak bizi çok mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

 

GENÇLİK MERKEZİ YAPACAĞIZ

 

Konuşmasında yapmayı planladıkları projeleri de anlatan Başkan Eşkinat, Namık Kemal Üniversitesi’nin bulunduğu Değirmenaltı Mahallesinde yaklaşık 18 bin öğrencinin yaşadığını anımsatarak, mahalleye ’Gençlik Merkezi’ inşa edeceklerini kaydetti. Başkan Eşkinat, "Değirmenaltı’nda belediyeye ait boş bir alana ’Gençlik Merkezi’ yapılacak. Öğrencilerimiz daha rahat eğitim alması için böyle bir proje yapılacak. Öğrencilerimiz orada sosyal aktiviteleri için vakit geçirecekler. Orada 18 bin misafir öğrencimiz var. Onlarla daha yakın olmamız lazım. O bölgede bize ait olan bir arsa üzerinde bir gençlik merkezini bu dönem hayata geçireceğiz. Öğrencilerimizin çamaşırlarının yıkanmasından kitap okumalarına kadar ihtiyaç duydukları alanları orada sağlayacağız." dedi.

 

Süleymanpaşa Belediyesi sahil ek hizmet binasında gerçekleşen toplantı kahvaltı ikramı ile başlarken Başkan Eşkinat’ın yanı sıra başkan yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı. Başkan Eşkinat’ın Süleymanpaşa Belediyesi 1. yılı kitapçığı ile birlikte yaptığı anlatım ve yeni hizmete girecek proje müjdelerinin ardından soru cevap kısmına geçilirken Eşkinat’ın basın mensuplarının sorularını yanıtlamasının ardından toplantı sona erdi.

Marmara Haber