MHP de bir yılı değerlendirdi

Çerkezköy'de muhalefet partileri Çerkezköy Belediyesi'nin bir yılını değerlendirdi. MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, Belediye Başkanı Vahap Akay'ın ilk yılında vaatlerinin yüzde

GÜNDEM 29.03.2015 18:53:00 0
MHP de bir yılı değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, ilçe teşkilatında partililerle birlikte yaptığı basın açıklamasında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ilk yılını değerlendirdi. Önsel, birinci yılda vaatlerin yüzde 1’ini bile gerçekleştirilemediğini savundu.

 

12 AY BOYUNCA HİÇBİR ELEŞTİRİDE BULUNMADIK

 

Çerkezköy Belediye Başkanı ve yönetimi için seçimlerin ardından 6 ay süre verdiklerini belirterek sözlerine başlayan MHP İlçe Başkanı Koray Önsel “Biz onun üzerine 6 ay daha koyarak 12 ay boyunca Çerkezköy Belediye Başkanı’nın ne yapacağını bekledik ve hiçbir eleştiride bulunmadık. Özellikle 2 dönem Çerkezköy Belediyesi’ni yöneten iktidar partisinin işini iyi yapmamasından kaynaklanan sorunlar ve bu sorunların beraberinde getirdiği gündelik yaşam zorluklarını Çerkezköy halkı ile birlikte yaşadık.” ifadelerini kullandı.

 

ÖNCEKİ DÖNEMDEN FARKSIZ

 

Vahap Akay ve yönetiminin geçen 1 yıl boyunca gösterdiği atalet ve miskinlikle geçmiş dönemden farkının olmadığının ilk sinyallerini vermiş olduğunu ifade eden Koray Önsel “Çerkezköy’den aldığı desteği hak etmediğini, Çerkezköy’e göstermiş olduğu ilgisizlikle ispatlayan Belediye Başkanı, seçim sonrası Çerkezköy'e taşınarak Çerkezköy'e karşı sorumluluğunu yerine getirdiğini zannetmiştir. Hizmet süresinin yüzde 20’si dolan ve seçim süreci boyunca vermiş olduğu vaatlerin yüzde 1’ini dahi yerine getiremeyen Belediye Başkanı 4 yıl sonra eski siyasetçi unvanını kazanma yolunda emin adımlarla yürümektedir.” dedi.

 

Belediye yönetiminin, sosyal belediyeciliği sadece konser yapmak zannettiğini, sevgililer gününde ya da bazı özel günlerde hediyeler dağıtarak belediye kaynaklarını çarçur ettiğini söyleyen Önsel “Diğer taraftan kaynaksızlıktan yakınarak eşi benzeri görülmemiş bir açmazın içine düşmüşlerdir. Sosyal demokrat çizgisindeki bu arkadaşlar karın yere ilk düştüğü kış günü 100 kadar belediye işçisinin işine son verirken, günümüzün modası olan kadrolaşmada hiç de acemi olmadıklarını adeta ispatlamışlardır” açıklamasını yaptı.

 

KIZILPINAR’DAN ALDIĞI DESTEĞİN KARŞILIĞINI VERMEDİ

 

Vahap Akay’ın Kızılpınar Mahallesi’nden aldığı desteğe karşılık veremediğini tam tersine Kızılpınar’ı umursamadığını, Kızılpınar’ın yol sorunlarını başka baharlara bıraktığını kaydeden Önsel, “Bağlık mahallemiz için geliştirdikleri çılgın projeler için kulak üstüne yatılmış, Veliköy’ün Çerkezköy'ün mahallesi olduğu unutulmuştur. İstasyon Mahallesi’nde eski tas eski hamam sözü çok moda olmuş Gazi Mustafa Kemal Paşa, Gazi Osman Paşa, Fatih ve Cumhuriyet mahallelerinden pişmanlık dolu cümleler artık kanıksanmaya başlanmıştır.” dedi.

 

SÖZ VERİLEN PROJELERİN HAYATA GEÇİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ

 

Vahap Akay’ın bir yıl çerisinde İkram Çeşmesi ve Kaymakamlık önündeki park gibi 2 projeyi hayata geçirdiğini hatırlatan Önsel “Belediye Başkanı ve ekibinden; ‘kimse yatağa aç girmeyecek’ sloganıyla ürettikleri gıda bankası projesi, bağlık barajı mesire alanı projesi, portatif otopark projesi, modern Pazar yeri, yeni sanayi sitesi gibi seçim meydanlarında ve kahvehane konuşmalarında atmalara doyamadıkları onlarca projeyi de hayata geçirme kararlılığını göstermesini bekliyoruz.” dedi.

 

KABİLİYETSİZLİĞİNE KILIF BULDU

 

Vahap Akay’ın borçlarını bile bile üstlendiği Çerkezköy Belediyesi’nin hizmet etme noktasındaki kabiliyetsizliğine çok güzel bir kılıf bulduğunu söyleyen Önsel “Başkan belediyenin koltuğuna borçları ve ihtiyaçları bilerek talip olmuş ve bu ihtiyaçları gidermek için birbirinden güzel projelerle vatandaşlardan destek istemiştir. Ve kendisini destekleyen vatandaşlarımızı geçen 1 yıllık sürede mahcup etmiştir. Bu işin ekip işi olduğunu biz seçimlerde meydanlarda dile getirmiştik. Ancak vatandaşlarımız tercihlerini CHP’den yana kullandılar ve bu gidişle görülmektedir ki AKP ve CHP’nin Çerkezköy’e hiçbir faydaları yoktur.” ifadelerini kullandı.

 

BÜYÜKŞEHİR’E DE ÇATTI

 

Çerkezköy Belediyesi ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da eleştiren Önsel,  “Göreve gelir gelmez ilk işi su fiyatlarına zam yapmak olan bu zihniyet Çerkezköy için ortak payda tembellikte buluşmuşlardır.” dedi.  Önsel, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın tüm Tekirdağ’da hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

 

Konuşmasının sonunda Vahap Akay’a seslenen Önsel “Biz buradan Başkana sesleniyoruz, MHP olarak Çerkezköy için üstümüze düşeni yapmaya, kendisine karşılıksız bir şekilde yardım etmeye hazırız.” dedi.

 

Ahmet KILAVUZ