Belediye personeline Kanunlar anlatıldı

Kapaklı Belediyesi tarafından belediye personeline "Büyükşehir ile ilçe statüsünün getirdiği yenilikler", "İhale Mevzuatları (4734 sayılı kamu ihale kanunu)", "4735 sayılı Kamu

GÜNDEM 29.03.2015 18:42:00 0
Belediye personeline Kanunlar anlatıldı

Meclis Toplantı Salonu’nda 3 gün boyunca süren seminerde büyükşehir ve ilçe statüsünün getirdiği yenilikler örneklerle anlatılırken, ihale mevzuatları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

 

BELEDİYELERDE YAŞANAN SIKINTILARI ANLATTI

 

İçişleri Bakanlığı emekli Baş Kontrolörü Haluk Nalçakar tarafından verilen seminerde, birim amir ve çalışanlarına yönelik İhale Kanunu eğitimi verildi. Haluk Nalçakar özellikle kamu ihalelerini hazırlayan birim amirleri ve personele Türkiye genelindeki başka belediyelerde yaşanan sıkıntıları anlattı. Nalçakar daha sonra Kamu İhale Kanunu hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

İHALENİN BAŞINDAKİ KİŞİ BELEDİYE BAŞKANIDIR

 

4734 sayılı İhale Kanunu hakkında da personeli bilgilendiren Haluk Nalçakar, “İhalenin en başındaki kişi belediye başkanıdır. Birim müdürleri gerekli durumlarda yöneticiye danışıp, ilgili konularda izin alabilirler” dedi. Nalçakar, ihale kapsamında belediye personelinin çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizerek, “Vatandaşa hizmet götürmek önemlidir. Bir belediye yaptırdığı çalışmaları bu kapsamda çok iyi bir biçimde değerlendirmelidir. Bir bina, bir hizmet noktası yaptırıp birkaç yıl içerisinde hiçbir hizmet vermeyen ve yıkılmak zorunda kalan yapılar var” diye konuştu.

 

HERKES KANUNU BİLECEK

 

Tüm belediye personelinin ihale kanunu bilmek zorunda olduğunu söyleyen Nalçakar, “Türk Ceza Kanunu’na göre kimse ‘ben kanunu bilmiyorum’ deme hakkına sahip değil. Kimse ‘Ahmet biliyor, o yanımızda’ deme lüksüne sahip değil. Çoğu memurumuzun yaptığı maalesef bu. Birçok belediyede sadece birkaç kişi ya da tek kişi kanunu tam anlamıyla biliyor. İşi bilen kişinin hastalanması gibi olaylarda belediyelerde ihale olamıyor. O nedenle herkes kanunu bilmeli” dedi.

 

AMACIMIZ HİZMET KALİTESİNİ ARTIRMAK

 

Seminerin ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Tüm çalışanlarımız ile geniş bir aileyiz. Vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak amacıyla bu eğitim seminerlerini düzenledik. Temel amacımız tüm personelin bilgi düzeyini artırmak, personelin son çıkan yasalar hakkında daha donanımlı olmalarını sağlamaktır. En öncelikli prensibimiz hizmet kalitesini artırmaktır” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ