Şiir severim, okuyan olursa dinlerim!

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, gazetecilerle 'Tanışma' kahvaltısında bir araya geldi. Samimi ve sıcak tavırları ile dikkat çeken Vali Salihoğlu, kendisine ayrılan masa yerine gazetecilerin arasında otu

GÜNDEM 27.03.2015 20:15:00 0
Şiir severim, okuyan olursa dinlerim!

Tekirdağ’ın yeni Valisi Enver Salihoğlu, dün kahvaltıda gazetecilerle bir araya geldi. Hukuka vurgu yapan, eleştiriye açık, hoşgörülü bir portre çizen Vali Salihoğlu, “Herkes kendi işini yapacak. Gazeteci eleştirse de gazetecilik yapacak biz de yöneticilik. Rol çalmak yok!”dedi. Göreve başlar başlamaz cep telefonu numarasını Valilik internet sitesinden vermesiyle ilgili de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Salihoğlu, bir de şiir sever biri olduğunu söyledi.

GAZETECİLERİN ARASINDA KAHVALTI YAPTI

Geçtiğimiz hafta başında iş başı yapan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Polisevi’nde düzenlenen tanışma kahvaltısında gazetecileri misafir etti. Kahvaltısını kendisi için ayrılan ‘Protokol’ masası yerine gazetecilerin arasında yapmayı tercih eden Vali Enver Salihoğlu, sıcak bir görüntü çizdi. Vali Enver Salihoğlu, kahvaltının ardından Tekirdağ ile ilgili ilk izlenimini ve yönetim tarzını gazetecilerle paylaştı.

HERKES İŞİNİ YAPACAK

Tekirdağ’da 10 gün önce göreve başladığını hatırlatarak sözlerine başlayan Vali Salihoğlu, “Rize’de Gümüşhane’de görev yaptım. Bir buçuk yıldan beri de Bakanlık’ta müsteşar yardımcılığı görevinde bulundum. Tekirdağ’da da görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Basın çok önemli. Bilgileri kamuoyuna intikal ettiriyor. İyi ya da kötü intikal ettirir. Ben iyi ya da kötüsünde değilim. Benim işim değil. Basın mensupları kendi işlerini çok iyi biliyor. Bizim açımızdan ‘biz işimizi yapıyoruz, onlar da işini yapıyor’ anlayışı ile çalışıyoruz. Başkalarının rollerini çaldığınız zaman başarılı olamazsınız. Kimse rol çalmayacak. Yanlış bilgilendirmeden sadece üzüntü duyarız. Her zaman bilgi vermeye hazırız.”açıklamalarında bulundu. Konuşmasında sık sık basının kamuoyunda önemli bir güç olduğunu vurgulayan Vali Salihoğlu, bireysel bilgiler dışında basını bilgilendirme görevini yerine getireceklerinin altını çizdi.

 

 

ÖNEMLİ BİR SANAYİİ KENTİ OLDUĞUNU BİLMİYORDUK

Tekirdağ’a daha önce de pek çok kez geldiğini belirten Salihoğlu “Tekirdağ kısmen bilgi sahibi olduğum bir il. Daha önce birkaç kez geldim. Ayrıca İstanbul’da oturduğum için de tatillerde gelirdim. Ancak bu kadar sanayi ile iç içe olan bir yer olduğunu bilmiyorduk. Tekirdağ, 13 Organize Sanayi Bölgesi’nin ve 120 bin sigortalı çalışanın olduğu önemli bir sanayi kenti.”diye konuştu.

NÜFUSU EN FAZLA ARTAN İL

Konuşmasına Tekirdağ’daki nüfus artışına dikkat çekerek devam eden Vali Salihoğlu,“Tekirdağ nüfusu en fazla artan illerin başında geliyor. Bu nüfus artışı buradaki sanayinin ve istihdamın önemini gösteriyor. Limana yakın oluşu, limanın faaliyete geçmesi ile birlikte istihdamı daha da artıracak.” dedi. Tekirdağ’da çevre sorununun olduğunu da dile getiren Vali Salihoğlu “Trakya’da 3 ilde birlikte yürütülen, fakat ağırlıklı olarak Tekirdağ’ı kapsayan Ergene Projesi çok önemli. Gelir gelmez ilk işimizden biri bu oldu. İki gün önce tünel ihalesini gerçekleştirdik. 48 aylık süre içinde derin deşarjla ilgili sistem devreye girecek.” dedi. OSB’lerle ilgili çalışmaların çok teknik bir konu olduğunu vurgulayan Salihoğlu şöyle devam etti: “Bu proje Türkiye için de önemli. Ülke genelinde bu boyutta bir çevre projesi daha önce yapılmadığı için teknik desteğe ihtiyacı var.”

SANAYİ TURİZMİ ETKİLİYOR

Daha sonra turizm konusunda açıklamalarda bulunan Vali Enver Salihoğlu “Çevre ve sanayinin ortaya koyduğu sorunlar turizmi etkiliyor. Bir yandan sanayileşmek istiyoruz. Bir yandan da turizmde gelişmek istiyoruz. Sanayii turizmi etkiliyor. Karadeniz ve Marmara’ya göre ayrı turizm stratejileri geliştirmeliyiz.” diye konuştu.

 

 

UYUŞTURUCUYA KARŞI DUYARLI OLMALIYIZ

Vali Salihoğlu, toplumsal sorunların başında gelen özellikle de gençler arasında son zamanlarda artış kaydettiği görülen uyuşturucu maddelerine karşı da birlikte mücadele çağrısı yaptı. Uyuşturucuya karşı toplumun herkesiminin, gazetecilerin, vatandaşların ve kamu yöneticilerinin ortak çalışması gerektiğini vurgulayan Vali Salihoğlu, “Uyuşturucu, çok duyarlı olmamız gereken konuların başında geliyor. Kolay üretilebilen, kolay pazarlanabilen ucuz uyuşturucu maddelerinin yaygınlaştığını görüyoruz. Dikkat etmemiz lazım. Belli yaştaki gençlerimiz merak ederek, heveslenerek bulaşıyor. Birlikte mücadele etmemiz lazım. Maalesef kolay para kazanma meraklıları var. Bunlarla mücadele etmeliyiz. Tabii, biz kamu görevlisiyiz. Bunlarla hukuk çerçevesinde mücadele edeceğiz. Hukuk Devleti’nin gerektirdiği yöntemlerle bunlarla mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

DEZAVANTAJLI GRUPLARA TÜM MEMUR ARKADAŞLARIMDAN YARDIMCI OLMALARINI RİCA EDİYORUM

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu konuşmasının sonlarına doğru, toplum da 7-8 dezavantajlı grubu bulunduğunu bunlara kendisinin her zaman yardımcı olduğunu belirtti. Vali Salihoğlu şunları kaydetti: “Toplumda yaşlılar, kadınlar, engelliler, çocuklar, şehit aileleri gibi dezavantajlı gruplar var. Tüm kamu görevlisi arkadaşlarımdan rica ediyorum. Dezavantajlı gruplara yardımcı olsunlar. Burada bizim pozitif ayrımcılık yapmamız lazım. Bu dezavantajlı gruplar Allah’ın hepimize emanetidir. Bu emanete gözümüz gibi bakmalıyız.”

DAHA ÇOK TEKİRDAĞ DIŞINDAN ARIYORLAR

Konuşmasının ardından basın mensupları ile sohbet eden Salihoğlu, soruları da yanıtladı. Gazetecilerin, göreve başladıktan sonra cep telefonu numarasını Tekirdağ Valiliği internet sitesinden yayınlamasını hatırlattığı Vali Enver Salihoğlu, “Daha çok Tekirdağ dışından aranıyorum.”diye karşılık verdi. Gazetecilerin, “Çok aranırsınız. Kim bakıyor telefonlara. Rahatsız olursanız kapatır mısınız?” şeklindeki sorularını da yanıtlayan Vali Enver Salihoğlu, “Olur mu öyle şey. Kaldırmak olmaz. Ben Gümüşhane’de de telefonumu vermiştim. Bizzat kendim cevap veriyorum. Arayanlar oldu. Ama daha çok Tekirdağ dışından arandım. Batman’dan arayanlar oldu. İmam Hatipli biri aradı. ‘Beni Umre’ye gönderir misin’dediler. Gümüşhane’de daha çok aranıyordum. Burada şu ana kadar daha çok Tekirdağ dışından aradılar.” diye konuştu.

EĞİTİM VAKFI KURULMASINA DESTEK OLURUM

Tekirdağ’da Eğitim Vakfı kurulması konusunun gündeme gelmesi üzerine konuşan Vali Salihoğlu “2003’te çıkan kanun kapsamında kamu görevlileri dernek ve vakıf kuramıyor. Resmi olarak bu konuyla ilgilenemeyiz. Ama hayırsever vatandaşlar tarafından yapılması için teşvik edilmesi ve destek olunması lazım. O konuda katkı sağlarız. Tekirdağ’ın eğitim kalitesini yükseltmeye yönelik her türlü faaliyet ilgi alanımızda olmalı.” açıklamalarında bulundu. Eğitime önem verdiğini dile getiren Vali Salihoğlu “Daha önce çalıştığım yerlerde okula gitmeyen kız öğrencilerin eğitimi ile ilgili projeler hazırlamıştık. Trakya’da bu konuda çok sıkıntı yok. Tekirdağ’da okuma yazma oranı yüzde 98.4. kalan 1.6’lık rakam da az bir rakam değil.” dedi.

ŞİİR SEVERİM, OKUYAN OLURSA DİNLERİM

Gazetecilerin sorularını uzun uzun yanıtlayan Vali Salihoğlu “Ben yaptığım işlerde 3 ölçüye dikkat ederim. Bu ölçüler hukuka uygun olması, hızlı olması ve tekniğe uygun olması.” dedi. Sohbet sırasında kendisiyle ilgili bilgiler veren Vali Salihoğlu, “Şiir severim. Okuyan olursa da dinlerim.”dedi. Vali Salihoğlu, konuşması sırasında Cahit Sıtkı Tarancı ve Ahmet İlhan’dan da bazı  dizeler hatırlatırken, şiir severliğini gösterdi. Kahvaltı programının ardından Vali Salihoğlu, Tekirdağ Polisevi önünde basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kahvaltıya Trakya Gazeteciler Birliği Başkanı Naci Akyazı, Çorlu Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Yirun ile Tekirdağ ve ilçelerde görev yapan yerel ve yaygın medya mensupları katıldı.

Haber / Abdulhamit ALBEZ