14 bininci fidan toprakla buluştu

Beyaz eşya üretiminde Türkiye'nin ve dünyanın lider firmaları arasında bulunan BSH Ev Aletleri, Çerkezköy'de geleneksel hale getirdikleri ağaç dikim etkinliği kapsamında bin fidanı daha toprakla bul

GÜNDEM 25.03.2015 17:25:00 0
14 bininci fidan toprakla buluştu

BİN ADET FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren BSH Ev Aletleri Mesleki Eğitim Merkezi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen etkinliğe Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, BSH Bölge Sorumlusu Dr. Ralf Fuchs, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, BSH Kampüs Yöneticisi Herbert Rainer Exler, BSH Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Joachim Kuntze ve BSH Mesleki Eğitim Merkezi’nin 66 öğrencisi katıldı. Dün saat 13.30’da başlayan ağaç dikme etkinliğinde 66 öğrenci, protokol ve diğer katılımcılar ile birlikte bin adet fidanı toprakla buluşturdu.

14 YILDIR ÇERKEZKÖY’DE AĞAÇ DİKİMİ YAPIYORUZ

Hallaçlı yolu üzeri Garnizon Komutanlığı karşısında düzenlenen fidan dikim etkinliğinde konuşan BSH Bölge Sorumlusu Dr. Ralf Fuchs, "2001 yılında başlattığımız fidan dikme etkinliğini büyük bir gelenek haline geldi. 14 yıldır Çerkezköy’de ağaç dikimi yapıyoruz. Her yıl bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Bu yıl da 14 bininci fidanımızı toprakla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Bu kapsamda bizlere yer konusunda her zaman destek veren Çerkezköy Belediyesi’ne sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

EN BÜYÜK TEŞEKKÜR ÖĞRENCİLERE

2001 yılından beri devam eden ağaç dikme etkinliği kapsamında en büyük teşekkürü öğrencilerin hak ettiğini sözlerine ekleyen BSH Bölge Sorumlusu Dr. Ralf Fuchs, “Onlar sayesinde soluduğumuz hava daha temiz” dedi. Sanayinin her zaman havayı kirleten olarak bilindiğini söyleyen Ralf Fuchs, “Bu etkinlikle bazı sanayi kuruluşlarının da çevre bilincine sahip olabileceğini göstermeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇEVRE BİLİNCİ ARTIYOR

Çerkezköy’de çevreye olan duyarlılıklarını 2001 yılından beri düzenledikleri ağaç dikme etkinlikleri ile gösteren BSH’a teşekkür eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da “Bu tür etkinlikler sayesinde hem şehrimiz daha yeşil oluyor, hem de çocuklarımızın çevreye karşı olan duyarlılıkları, çevre bilinci daha da artıyor” dedi ve BSH yetkililerine örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti.  

BSH SAYESİNDE ORMANIMIZ OLDU

Çerkezköy Belediyesi olarak BSH Ev Aletleri’nin çevreye karşı olan hassasiyetine yakından şahit olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay ise “BSH, geleneksel hale gelen bu etkinlik sayesinde Ambardere Mevki girişine bir orman kazandırdı. İnşallah bundan 15 yıl sonra da bu gölgede bir ormana daha kavuşmuş olacağız. İlçemizin daha yeşil bir şehir olması için biz de bu yıl 5 bin adet fidanı toprakla buluşturuyoruz. Bu kapsamda Çerkezköy Belediyesi’nin kuruluş yılı olan 1911 adet fidanı bugün toprakla buluşturduk” dedi.

Konuşmaların ardından BSH Ev Aletleri Bahçe Sorumlusu Selim Şentürk, öğrencilere fidanları nasıl dikmeleri gerektiğini anlattı ve akabinde fidan dikimine geçildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ