Çerkezköy'ün manevi alanda da büyümesi gerekiyor

Dün toplanan İlçe İstişare Kurulu'na katılan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, "İlçemizin hızlı büyüme ve nüfus artışıyla birlikte manevi ortamda da kalkınması gerekiyor."

GÜNDEM 25.03.2015 17:21:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, hızla büyüyen ilçenin ‘Manevi’ alanda da büyüyüp, gelişmesi gerektiğini söyledi.

İLÇE İSTİŞARE KURULU TOPLANDI

Çerkezköy İlçe Müftülüğü İstişare Kurulu Toplantısı yapıldı. Sabah saat 9.00 ile 12.00 saatleri arasında İlçedeki Simit Bistro Cafe’de  gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda İlçe İstişare Kurulu, Kutlu Doğum Haftası’nda gerçekleştirilecek program açıklandı. Toplantıda ayrıca hafta nedeniyle düzenlenecek etkinliklerle ilgili İstişare Kurulu Çalışma Grupları’nın yapacakları çalışmaların ayrıntıları hakkında bilgiler verildi. Toplantıya katılan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise ilçenin bir sanayi kenti olması nedeniyle devamlı büyüyerek geliştiğini ve buna paralel olarak da hızlı bir nüfus artışının yaşandığını hatırlattı ve bu hızlı büyüme ile birlikte yaşanan hızlı nüfus artışı karşısında manevi kalkınmanın da olması gerektiğini söyledi.

 

 

İSTİŞARE KURULU OLARAK ÖZENLE ÇALIŞIYORUZ

Programda ilk konuşmayı Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna yaptı. Müftü Tuna, İstişare Kurulu Yönetimi’nin bu güne kadar yaptığı çalışmaları sıraladı ve İstişare Kurulu çalışma gruplarının özverili şekilde çalıştığını belirtti. Müftü Yusuf Tuna İstişare Kurulu yönetimine ve çalışma gruplarına çalışmaları ve katkıları nedeniyle teşekkür etti. Müftü Tuna konuşmasında şunları söyledi: “Müftülüğümüz İstişare Kurulumuz’la birlikte bugüne kadar çok güzel işler yapmaya özen gösterdi ve aynı şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu gün burada 14-20 Nisan tarihleri arası kutlayacağımız ‘Kutlu Doğum Haftası’ programını açıklamak ve bu program kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.”

EVLİLİK PROJESİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Konuşmasında daha önceki toplantıda gündeme getirilen ‘evlilik projesi’ hakkında da bilgiler veren Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna “Evlenme çağına gelen gençlerimiz için de bir evlilik projesi düşünüyoruz.  Bunu geçen haftaki toplantımızda da dile getirdik bu konuyu bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum. Amaç burada sağlıklı şekilde evliliklerin sürdürülmesi ve gençlerin sağlıklı bir evlilik yapması.”dedi.

DOLU DOLU BİR KUTLU DOĞUM HAFTASI OLACAK

Müftü Yusuf Tuna bu yıl Çerkezköy İlçe Müftülüğü olarak önceki yıla göre daha zengin bir kutlu doğum haftası etkinliği gerçekleştireceklerini söyledi. Tuna, bu kapsamda çalışma gruplarının yaptığı çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulundu. Müftü Tuna şunları kaydetti:  “Bu yılki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde  2 bin adet gül dağıtılacak. Yine her yıl olduğu gibi bu yılda 3 bin ya da 3 bin 500 adet küçük el kitabı şeklinde ayetlerin yer aldığı kitabın dağıtımı gerçekleştirilecek. Bunların yanı sıra çeşitli hediyelerimiz olacak. Bu yıl Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bir de ‘Kutlu Doğum Kervanı düzenleyeceğiz. Kutlu Doğum Kervanımız ile kamplarda bulunan Suriyeli mültecilere gerekli yardımlar yapacak. Kutlu Doğum Haftası’nın son günü kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştireceğimiz konferansımız olacak. Burada ayrıca okullarda gerçekleştireceğimiz kompozisyon, şiir gibi yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini vereceğiz. İstişare kurulumuzun çalışmalarına destek ve katkı sağlayan başta Kaymakamımız Metin Kubilay’a olmak üzere Belediye Başkanımız Vahap Akay’a  çok teşekkür ediyorum.”

 

 

MANEVİ KALKINMA DA OLMASI GEREKİYOR

Müftü Yusuf Tuna’nın ardından konuşan Kaymakam Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Müftülüğünün gerçekleştirdiği çalışmaların örnek çalışmalar olduğunu ve bu çalışmalarıyla da bölgeye örnek teşkil ettiğini belirtti.  Kaymakam Metin Kubilay şunları dedi: “İlçemiz Çerkezköy çok hızlı bir şekilde büyüyor ve yine aynı şekilde hızla nüfusu artan bir yer. Bu hızlı büyüme ve gelişmeyle birlikte manevi anlamda da ilçemizin kalkınması gerekiyor.  İlçemiz bir sanayi kenti olması nedeniyle anne ve babaların çalışma ortamında olması nedeniyle çocukların manevi ortamının güçlenmesi gerekiyor. İlçe Müftülüğümüz bu anlamda üzerine düşeni yapmaktadır. Bu güzel çalışmaları nedeniyle İlçe Müftümüzü, Müftülüğümüz din görevlilerini ve Müftülüğümüz İstişare Kurulu’nu tebrik ediyor, güzel çalışmaları nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Kaymakam Metin Kubilay’ın konuşmasının ardından toplantıya katılan sivil toplum kuruluşu yöneticileri Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ve kendilerine verilecek görevlere de talip olduklarını belirtti. Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Dt. Ayşe Doğan da Kutlu Doğum Haftası kapsamında bu yıl bir kişinin Umre masrafını üstleneceğini belirtti.

TOPLANTIYA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLGİ GÖSTERDİ

Toplantıda Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Belediyesi’ni temsilen Sosyal İşler Müdürü Kenan Çetin, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan,Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz,Çerkezköy Belediye Meclisi Üyeleri Ömer Kılınç, Enver Bayram, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op.Dr. Ayhan Arslan,Çerkezköy Motorlu Taşıyıçılar Kooperetifi  Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, ÇTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin,Tekirdağ Beyaz Ay Derneği Başkanı Adnan Şahin,Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün,Çerkezköy Kuzey Kafkaslılar Derneği Başkanı Mahmut Göçmez,Çerkezköy THK Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Türkiye Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi H.Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy Genç Erzurumlular Başkanı İlyas Akın,  ÇOSB yönetiminden Gökhan İnce, Veren Eller Derneği Yönetimi, Çerkezköy Belediye Meclisi Üyesi Dilaver Burak, AK Parti Tekirdağ Milletvekili aday adayları Dt. Ayşe Doğan, Ahmet Üzgün, Gülerçin Koloji Müdürü Süleyman Sezgin, ÇEMYO Öğretim Görevclisi Taha Arslanlı,Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy İlçe İstişare Kurulu çalışma grupları başkanları ve bayan üyeleri, Çerkezköy İlçe Müftülüğü din görevlileri hazır bulundu.

Haber/Seyit SÜREN