Trakya kabına sığmıyor!

2015 Mali Destek Programı'na yapılan müracaatlar hakkında bilgi veren Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "Trakya kabına sığmıyor, bu bütçe bize yetmiyor!"dedi. Şahin, toplam ta

GÜNDEM 24.03.2015 17:32:00 0
Trakya kabına sığmıyor!

13 Mart 2015 tarihinde KAYS (Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi) üzerinden sona eren proje başvurularına ait evraklar 20 Mart 2015 Cuma günü saat 18.00’e dek Trakya Kalkınma Ajansı’na teslim edildi. Genel Sekreter Mahmut Şahin Trakya’nın kabına sığmadığını ve projeler için ayrılan bütçenin bölgeye yetmediğini vurguladı.

İŞTE 2015 BAŞVURULARI

2015 Mali Destek Program Başvuruları hakkında bir açıklama yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Mahmut Şahin yapılan ilk değerlendirme sonucu KAYS üzerinden 312 başvurunun yapıldığını, matbu olarak ise Ajans’a 309 proje teslim edildiğini söyledi. Şahin şunları söyledi: “Bu başvurulardan da 127’sinin Tekirdağ, 93’ünün Edirne ve 89’unun ise Kırklareli’den geldiği görüldü. Buna göre Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programına gelen başvuru sayısı 158, İktisadi Kalkınma Mali Destek Programına gelen proje başvuru sayısı 74, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında yapılan başvuru sayısı ise 77 oldu.”

PROJELERİN BÜTÇE TOPLAMI 132, MİLYON TL’Yİ AŞTI

2015 Yılı Mali Destek Programları çerçevesinde Ajansa gelen projelerin toplam uygulama bedelinin yaklaşık 132,5 milyon TL olarak hesaplandığını söyleyen Genel Sekreter Şahin sözlerini şöyle sürdürdü. “Toplam bedelin 81,2 milyonluk bölümü ise Trakya Kalkınma Ajansı’ndan hibe olarak talep edildi. 4 milyon TL bütçe ayrılan İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı için Ajans’tan yaklaşık 53,4 milyon TL talep edilirken, bu başlıkta başvurusu yapılan projelerin toplam bütçesi ise 24 milyon TL oldu. 4 milyon TL’lik bütçeye sahip Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’na ise yaklaşık 53,6 milyon TL tutarında destek talebi geldi. Bu programa gelen projelerin toplam bütçesi ise 34,8 milyon TL oldu. Son olarak 2 milyon bütçeli Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programına yapılan başvurularda Ajanstan talep edilen miktar 25,5 milyon TL’yi aştı. Bu projelerin uygulama bütçeleri ise 22,8 milyon TL olarak hesaplandı. Gördüğünüz gibi Trakya kabına sığmıyor ve bize verilen bütçeler yeterli gelmiyor. Bu konuda Kalkınma Bakanlığı ile mutlaka görüşeceğiz ve önümüzdeki dönemde bütçenin ciddi oranda arttırılmasını talep edeceğiz.”  

MAYIS AYININ SONUNA KADAR SÜRECEK

23 Mart 2015 Pazartesi günü itibariyle başlayan 2015 Yılı Mali Destek Programlarına ilişkin değerlendirme sürecinin mayıs ayının son haftasına kadar sürmesinin planlandığı açıklandı. Ajans tarafından yapılan açıklamada, gerçekleştirilecek idari ve teknik incelemenin ardından Yönetim Kurulu’nun onaylayacağı projelerin toplam 10 milyon TL’lik bir kaynaktan yararlanmasının ön görüldüğü bilgisi verildi.

Marmara Haber