Ak Parti STK'lara yönelik temayül yoklaması yaptı

Ak Parti, Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları arasından milletvekili adaylarını belirlemek için bu kez STK'lara yönelik temayül yoklaması yaptı. Tekirdağ'daki STK başkan ve yönetim kurulu üyeleri ada

GÜNDEM 23.03.2015 18:34:00 0
Ak Parti STK

AK Parti Genel Merkezi'nin almış olduğu karar doğrultusunda Sivil Toplum Örgütleri’ne (STK) yönelik temayül yoklaması gerçekleştirildi. Tekirdağ Özdemirler Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen temayül yoklamasında STK yönetim kurulu üyeleri Ak Parti Milletvekili Aday Adayları için oy kullandı.

STK’LARA YÖNELİK TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILDI

Ak Parti Genel Merkezi Tekirdağ’daki milletvekili aday adaylarını STK’lara sordu. Temayül yoklamasında il genelinde bulunan Odalar, Borsalar, Dernekler gibi sivil toplum örgütlerinin yönetim kurulu başkanları ve yönetim kurulu üyeleri oy kullandı. Çok sayıda STK temsilcisinin katıldığı temayül yoklamasında mevcut milletvekili olan isimlerde yer aldı. Aday adayları salona gelen STK temsilcilerini karşıladılar.

MERKEZ VE İLÇELERDEN KATILIM OLDU

Tekirdağ'da yapılan temayül yoklamasına her ilçeden STK temsilcileri katıldı. Temayül yoklamasının yapıldığı salona çıkamayan engelli vatandaşlar için ise bir sandık dışarıya çıkartılarak engelli vatandaşların oy kullanması sağlandı. Çok sayıda aday adayı dışarı çıkarak engelli vatandaşların bulundukları yere giderek kendilerinden destek istedi.

RESMİYETİ BULUNMUYOR

AK Parti Genel Merkezi'nin almış olduğu karar doğrultusunda Türkiye genelinde seçilen bazı illerde STK'lar içerisinde milletvekili aday adayı olan kişiler için temayül yoklaması gerçekleştirildiği bildirildi. Bir çok STK temsilcisinin katıldığı temayül yoklamasına tepkilerde gecikmedi. Temayül yoklamasına katılmayan bazı STK temsilcileri  yapılan uygulamanın yasal olmadığını belirtti. Bunun üzerine parti yetkilileri ise yapılan temayül yoklamasının herhangi bir resmiyeti olmadığını ve Yüksek seçim kurulunun yapmadığını belirterek, sonuçlar açıklanmayacağı için her hangi bir uygunsuzluk olmadığını belirttiler.

Sabah saat 09:00 da başlayan STK temayül yoklaması, Akşam saat: 17:00 da son buldu. Sandıklar, kapatılarak genel merkeze gönderildi. Genel merkezde açılacak sandık sonuçlarının kamuoyuna açıklanmayacağı, genel merkez değerlendirmesinde dikkate alınacağı bildirildi. 

Marmara Haber