Çerkezköy'de engelliler yarışma düzenliyor

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi 'Hayatımdaki Engelleri Kaldırabilir misin?' adlı yarışması düzenliyor

GÜNDEM 23.03.2015 18:29:00 0
Çerkezköy

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya dernek olarak ‘Hayatımdaki Engelleri Kaldırabilir misin?’ adı altında bu yıl 8’nci resim, şiir, fotoğraf ve kompozisyon yarışması düzenlediklerini açıkladı. Çetinkaya, yarışmada ilk üçe giren yarışmacıların ödüllendirileceğini de belirtti.

YARIŞMAYA KATILIMA SON KATILIM TARİHİ 28 MART

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya düzendekileri yarışma hakkında bilgi verdi. Düzenlediği basın açıklamasında konuşan Başkan Çetinkaya, “Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi olarak 8 Mart 2015 tarihi itibariyle ilçemiz okullarında ‘Hayatımdaki Engelleri Kaldırabilir misin?’ adı altında, bu yıl 8’nci resim, şiir, fotoğraf  ve  kompozisyon yarışması düzenledik. Yarışmaya katılım için müracaatlarda son gün 28 Mart 2015 mesai bitimi. Bu tarihe kadar yarışmaya katılacak öğrencilerimiz eserleriyle birlikte okul müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. 8 yıldır geleneksel olarak düzenlediğimiz bu yarışmaların bu yılda yoğun bir ilgi göreceğini umut ediyoruz.”dedi.

SAKATLAR HAFTASINDA YARIŞMALARDA DERECE ALANLARA ÖDÜLLERİ VERİLECEK

Yarışmaya katılanlara ödülde vereceklerini belirten Çetinkaya, “Görme engelli, bedensel engelli, zihinsel engelli ve işitme engellilerimizle birlikte her yıl 16 Mayıs tarihinde kutladığımız sakatlar haftasının bu yıl da diğer yıllara göre çok daha farklı ve bir o kadar da görkemli bir şekilde kutlamak istiyoruz. Bu konuda şimdiden çalışmalarımızı başlattık. 8 yıldır düzenlemiş olduğumuz resim,şiir,fotoğraf ve kompozisyon yarışmasındaki amaç gençlere engelli bilincini aşılamak ve engeliler ile empati kurmayı sağlamaktır. Bu yıl düzenlediğimiz resim, şiir, kompozisyon ve fotoğraf yarışmamızın genel adı ise ‘Hayatımdaki Engelleri Kaldırabilir misin?’ olarak belirledik. Yarışmaya katılacak öğrencilerimizde katılacakları yarışma dallarında bu başlığa göre konularını işleyecekler.”diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN