Miras Atölyesi Şarköy'de de kuruluyor

Büyükşehir Belediyesi'nin kent tarihini gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen Miras Atölyesi Projesi'nin ikinci etabı Şarköy'de hayata geçirilecek

GÜNDEM 21.03.2015 18:38:00 0
Miras Atölyesi Şarköy

Tekirdağ kültürünü, yaşam tarzını, geçmişten günümüze, günümüzden de geleceğe aktaracak olan kültür varlıklarının korunması, rehabilite edilmesi, tarihi dokunun gelecek nesillere aktarılması ve turizme kazandırılması amacıyla oluşturulan ‘Miras Atölyesi’ projesi Süleymanpaşa’nın ardından Şarköy’de hayata geçirilecek.

ŞARKÖY MİRAS ATÖLYESİ İÇİN TOPLANTI YAPILDI

Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yanı sıra ilçe belediyelerinden yetkililer, derneklerden temsilciler ve muhtarların katıldığı toplantıda, Şarköy’ün başta Uçmakdere olmak üzere Gaziköy, Güzelköy, Tepeköy ve Eriklice Mahalleleri’nde gerçekleştirilmesi planlanan Miras Atölyesi projesi kapsamında tarihi ve kültürel varlıkların korunması, rehabilite edilmesi, restorasyonu ve turizme kazandırılması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

İLK ETAP SÜLEYMANPAŞA’DA BAŞLAMIŞTI

Miras Atölyesi Projesi’nin ilk etabını Süleymanpaşa İlçesi’nde gerçekleştirdiklerini ve çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Albayrak, şunları dedi: “Tarihin fışkırdığı Şarköy’ün mahallelerinde de bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bu konuda isteğimiz tam, inancımız tam. Ancak sizlerin de bu projeyi benimsemesi ve katkı vermesini istiyoruz. Başta Uçmakdere ve Güzelköy olmak üzere çok değerli mekanlarımız var. Turizm cenneti olabilecek potansiyele sahip köylerimiz var. Tarihi miraslarımızı korumak ve gelecek nesillere aktarma konusunda sorumluluğumuz var. Ortaya çıkacak projenin altında herkesin katkısı olsun istiyoruz. Biz her türlü desteğe hazırız.”

UÇMAKDERE’DE TESCİLLİ 52 YAPI RESTORE EDİLECEK

Albayrak’ın ardından İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Dilşat Ergin projenin mahiyeti, yapılması planlanan çalışmalar ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Özellikle Uçmakdere Mahallesi'nde tescilli 52 adet yapının restore edilmesinin hedeflendiğini, bazı evlerin kamulaştırılacağını, koruma amaçlı imar planı yapılmasının söz konusu olduğunu, restore edilecek evlerden ikisinin ortaya çıkarılacak ürünlerin satış ofisi ve irtibat ofisi olarak kullanılmasının planlandığını anlattı.

Marmara Haber