Danış STK temayülünü değerlendirdi

Aday adaylığını açıklamasının ardından oldukça yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren AK Parti Tekirdağ Milletvekili aday adayı Ersin Danış, AK Parti'nin ülke genelinde aday

GÜNDEM 21.03.2015 18:33:00 0
Danış STK temayülünü değerlendirdi

SİVİL İNSİYATİFE GÜVENİYORUZ

Danış, yaptığı yazılı açıklamada,“ Partimiz yola çıktığı 2002 yılından bu yana vatandaşına ne vaat etmişse bunları büyük ölçüde gerçekleştirmiş bir partidir. AK Parti, 13 yıllık iktidarı döneminde, eğitim, sağlık, ulaştırma, sosyal ve ekonomik alanlarda vatandaşına büyük hizmetler verilmiş ve partimiz bunu her geçen gün arttırarak devam ettirmiştir.” diye konuştu.

“Sivil toplum kuruluşları ile siyasetçilerin el ele olmasının güce güç katacağını ifade eden Danış şöyle devam etti:  “Sivil Toplum Kuruluşları şehrin sorunlarını tespit eder ve projeler üretir. Ama bu sorunların çözümü siyasi kimlikli kişilerle birlikte çalışmaktan geçer. Bu doğrultuda sivil toplum kuruluşlarımız, mesleki kuruluşlarımız ile dernek ve vakıflarımız her zaman ilimizin ortak yüreği ve ortak aklı olmuşlardır. Günümüzde artık sorunlar sadece dile getirilme ile kalmıyor, insanlarımız işlerinin takibinin yapıldığını ve yaşadıkları şehirlerin dertleriyle dertlenildiğini görmek istiyor. Bu zihniyetle çalışmalarını sürdüren mesleki kuruluşlarımız toplumsal sorunlarını sadece seslendirmiyor, çözüm önerileri de sunarak ortak akıl öneriyor ve çözümü noktasında siyasetçilerimizle görüşmek için Ankara yollarına düşüyor. Şahsım olarak bende, her zaman yaşadığı bölgenin sorunlarının çözümü noktasında ortak aklı ve istişare kültürünü benimseyen bir kişi olarak yola çıktım. Siyasete adım atmış biri olarak bu anlayış ve bu izanın her zaman yanında olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü partimizin iktidarı döneminde, ilk kuruluş döneminde yaygın olarak dillendirilen özgürlüklerin kısıtlanacağına yönelik olarak yürütülen algı operasyonları başarısız olmuş, aksine sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarımızın güçlü dinamiğini oluşturduğu ülkemiz, özgürlükler bağlamında büyük adımlar atmıştır.”

Danış açıklamalarını şöyle tamamladı: “Partimizin demokrasi ile hak ve özgürlüklere göstermiş olduğu önemin bir diğer göstergesi de, aday belirleme sürecinde STK, dernek, vakıf ve meslek kuruluşlarının yöneticilerine danışılacak bir temayül yoklamasına gidiyor olmasıdır. Sivil inisiyatifin fikrini beyan edeceği bu demokrasi şölenimizde, demokrasinin farklı bir rengini yaşayacağız. STK, dernek, vakıf ve meslek kuruluşlarımızın değerli idarecilerinin bölge bazındaki gelişmeleri değerlendirerek ve hepsinden öte Tekirdağımız’ın geleceğini de düşünerek değerlendirme yapacağına inanıyorum.”

Haber / Gökhan TEKER