ÇTSO ile İŞKUR 2015'te 5 kurs düzenleyecek

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR Şube Müdürlüğü arasında 2015 yılında açılacak 'Girişimcilik eğitimi' için protokol imzalandı

GÜNDEM 20.03.2015 18:51:00 0
ÇTSO ile İŞKUR 2015

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÇTSO) ev sahipliğinde iş kurmak isteyen girişimci adaylarına yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlemesi için İŞKUR ile protokol imzalandı.

PROTOKOL İMZALANDI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR ile KOSGEB işbirliğinde düzenlenecek girişimcilik eğitimleri için protokol imzalandı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda dün düzenlenen törenle İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Adem Pusaoğlu ile ÇTSO Başkan Vekili İsmail Akın protokolü imzaladı. Törende açıklamalarda bulunan İŞKUR Şube Müdürü Pusaoğlu, 2015 yılında ÇTSO işbirliği ile düzenleyecekleri ‘Girişimcilik Eğitimi’ için protokol yaptıklarını hatırlatarak, “Bu yıl içerisinde 5 kurs düzenleyeceğiz. Her bir kursa 25 kişi kontenjan ayrıldı. Toplamda 125 girişimciye eğitim vereceğiz.”dedi.

İLK EĞİTİM 13 NİSAN’DA BAŞLAYACAK

2015’te düzenlenecek 5 eğitimin ilkinin 13 Nisan tarihinde Çerkezköy Ticaret Odası’nda yapılacağını belirten Şube Müdürü Pusaoğlu, “Eğitimler Ticaret Odası’nda yapılacak. Müracaat ve kursiyer seçimleri İŞKUR’da yapılacak. Ticaret Odası ve KOSGEB temsilcileri ile kurumumuz temsilcileri kursiyer seçimini gerçekleştirecek. İlk kursiyer seçimini 8 Nisan’da yapacağız. 13 Nisan’da da ilk kurs başlayacak. İkinci kurs mayıs ayında üçüncü kurs haziranda dördüncü kurs eylül ayında ve son kursumuz kasım ayında yapılacak. Kurs süresince kursiyerlerimize ücret de vereceğiz.”dedi.

GİRİŞİMCİLERİN ARKASINDAYIZ

İmza töreninde kısa bir konuşma yapan ÇTSO Başkan Vekili İsmail Akın ise, “Oda olarak girişimcilerin her zaman arkasındayız. Amacımız, girişimcilere bu eğitimlerle destek olmak.” ifadelerini kullandı.

Eğitimler sonucunda başarılı olup sertifikalarını alan kursiyerlere yeni bir iş kurmaları halinde KOSGEB tarafından 30 bin TL'si hibe olmak üzere 100 bin TL'ye kadar kredi verilecek. Bu kredinin 70 bin TL'si sabit yatırım kredisi olurken, 30 bin TL'si tamamen üretilecek proje ve yatırım için verilecek hibe kredi desteği olacak. 

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmak isteyen kursiyerler Tekirdağ İŞKUR İl Müdürlüğü’ne ve ÇTSO KOSGEB Temsilciliği’ne başvurarak eğitim programıyla ilgili ayrıntılı bilgi alabilecekleri kaydedildi.

Haber/Abdulhamit ALBEZ