Baz istasyonu komşusu oldu!

Kapaklı'da 'Bu da oldu' dedirten bir uygulama gerçekleşti. Bir dairenin içerisine baz istasyonu kuruldu. Dairenin bitişiğinde oturan vatandaşlar, çocuklarıyla sokağa döküldü. Vatandaşlara Kapak

GÜNDEM 19.03.2015 19:00:00 0
Baz istasyonu komşusu oldu!

Kapaklı’da bir apartmanın giriş katındaki boş daireye Baz İstasyonu kurulması, mahalle sakinlerini adeta çileden çıkarttı. Bahse konu apartman önünde toplanan mahalle sakinlerini, olay yerine gelen Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz sakinleştirmeye çalıştı. Bina sakinlerinden Zeynep Şık ise 1 yaşındaki kızının sağlığından endişe ettiğini belirterek Kaymakam Gürbüz’den Baz İstasyonu’nun kaldırılması için yardım istedi.

MAHALLEMİZDE BAZ İSTASYONU İSTEMİYORUZ

Kapaklı’da Atatürk Mahallesi İstiklal Caddesi İpek Sokak’ta sahibi olduğu apartmanın giriş katındaki boş daireyi bir GSM firmasına kiralayan Cemil Öcal, mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı. Bahse konu apartman önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, mahallelerinde Baz İstasyonu istemediklerini belirterek bina sahibi Cemil Öcal’ı protesto etti. Mahalle sakinleri, “Bu adam buraya Baz İstasyonu kurma hakkını nereden alıyor. Daha da önemlisi bu duruma yetkililer nasıl izin veriyor” diye isyan etti.

SAĞLIMIZ RİSK ALTINDA

Baz İstasyonu kurulan apartmanın 3’üncü katında ikamet ettiğini belirten bir çocuk annesi Zeynep Şık ise “Benim çocuğum daha 1 yaşında. Resmen Baz İstasyonu’nun üzerinde yaşıyoruz. Başta küçük kızım olmak üzere kendi sağlığımızdan endişe ediyorum. Haberlerde görüyoruz. Baz İstasyonlarının kansere neden olduğunu söylüyorlar. Yani buradaki herkesin sağlığı risk altındadır. Bu nedenle Baz İstasyonu’nun hemen buradan kaldırılmasını istiyoruz” dedi. Baz İstasyonu eyleminde 1 yaşındaki Eslem Şık’ın bebek arabasındaki “Baz İstasyonu İstemiyoruz” pankartı da dikkatlerden kaçmadı.

KAYMAKAM GÜRBÜZ DE DESTEK VERDİ

Mahalle sakinlerinin endişelenmekte haklı olduğunu dile getiren Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ise “Belediye yetkilileri ile de görüşüp bu Baz İstasyonu’nun buradan kaldırılması için elimizden geleni yapacağız. Zaten anladığım kadarıyla bunu buraya koyduran Cemil Öcal da pişman oldu.” dedi. Mahalleli şimdi Baz İstasyonu’nun ne zaman kaldırılacağını merak ediyor.

Haber / Ahmet KARDEŞ