AKP, BBP ŞİMDİ DE HDP!

Ak Parti'den Belediye Başkan Yardımcılığı yapan Ahmet Günay, yerel seçimler öncesi BBP rozeti takmıştı, şimdi de sessiz sedasız ilk kez parti olarak seçime girme kararı alan HDP'den milletvekil

GÜNDEM 19.03.2015 18:54:00 0
AKP, BBP ŞİMDİ DE HDP!

 

Ak Parti’den Belediye Başkan Yardımcılığı yapan Ahmet Günay, 30 Mart Yerel seçimleri öncesinde rozetini taktığı BBP’den (Büyük Birlik Partisi) de HDP’ye (Halkların Demokratik Partisi) geçti!

Ak Parti’den önce CHP’li olduğunu söyleyen Günay, 2009 seçimlerinde Kızılpınar’dan Ak Parti Meclis üyesi seçildi. Ak Parti’nin önemli isimlerinden Van Milletvekili Hüseyin Çelik ile  yakınlığı ile bilinen Ahmet Günay, Kızılpınar Belediye Başkan Yardımcılığı yaptı. 30 Mart yerel seçimlerinden üç ay kadar  önce Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ile birlikte Ak Parti ile yollarını ayıran Günay BBP’ye geçmişti. Günay geçtiğimiz günlerde Kapaklı HDP İlçe Teşkilatı’nda yapılan bir toplantıya katılırken, 7 Haziran Genel Seçimleri’nde milletvekili olabilmek için HDP’den milletvekili aday adayı olduğu öğrenildi. Günay’ın birbirine zıt kutuplarda siyaset yapan partiler arasında saf değiştirmesi akla Afyon milletvekili Kubilay Uygun’u getirdi. 1995 seçimlerinde DSP’den milletvekili olan Uygun neredeyse tüm partileri dolaşmıştı. İstfa ederek geldiği DYP’den aynı gün istifa edip tekrar DSP’ye dönen Kubilay,  MHP’ye daha sonra da  DTP’ye geçerek bir rekora imza atmıştı! Şimdi siyasi kulislerde cumartesi günü yapılacak ‘Nevruz kutlamaları’nda Günay’ın boy gösterip göstermeyeceği merak konusu oldu.