Bizimki hayal!

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Tahir Eke, Çerkezköy ve Kapaklı'daki gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda konuşan Eke, 33 milletvekili aday adayı olduğunu hatırlatırken, "Her aday

GÜNDEM 19.03.2015 18:50:00 0
Bizimki hayal!

GAZETECİLERLE KAHVALTIDA BİRARAYA GELDİ

Dün sabah Glory Area’da gazetecilere kahvaltı veren Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Tahir Eke, partisinin aday adaylığı süreci ile ilgili bilgileri paylaştı. AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, AK Parti Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Nezahat Erdoğan, İlçe Eski Başkanı Ali Osman Orhan, İlçe Kadın Kolları Eski Başkanı ve Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Sevgi Aksoy ile birlikte kahvaltıya katılan Tahir Eke, Kapaklı ve Çerkezköy’den gazetecileri ağırladı.

ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kahvaltının ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Aday Adayı Tahir Eke, partisinde aday adaylığı sürecinin devam ettiğini belirterek “AK Parti’den 25. dönem aday adayı olarak seçim sürecinde yerimi aldım. Aday adaylığı süreci devam ediyor. Şubat’ta aday adaylığımı açıkladım.  33 aday adayı arkadaşımla beraber bu yola çıktık. Bu süreçte siyasetçiler ve basın emekçileri çok yoruluyor. Seçim startı başlamadan önce gazeteci arkadaşlarımızla bir araya gelip hasbihal edelim istedim.” dedi.

SAYI 14’E DÜŞTÜ ANCAK BİZLERE BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

Partisinde aday adaylığı sürecinin diğer partilerden farklı olduğunu söyleyen Tahir Eke “Aday adaylığı süreci temayül yoklaması ile başladı. Sonra Ankara’da 33 aday adayı alt kurulda mülakata alındı. Türkiye genelinde alt komisyon mülakatlarını yaptı. Türkiye genelinde 6 bin olan aday adayı sayısı bin 600’e düşürüldü. Tekirdağ’da aday adayı sayısının 14’e düşürüldüğü belirtiliyor. Ancak aday adayları olarak bizlere bir açıklama yapılmadı. Bir açıklama yapılmıyor.”diye konuştu.

ÜST KOMİSYON SON KARARI VERECEK

Süreçte 4 ara komisyonun çalışma yapacağını belirten Eke “Komisyonun yapacağı bir haftalık çalışmanın ardından kalan adaylar bir hafta sonunda üst komisyona devredilecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyonun değerlendirmelerinin ardından adaylar belli olacak” dedi.

BİZİM Kİ HAYAL

Aday adayları içinden 6 adayın belirleneceğini hatırlatan Tahir Eke, bu 6 aday içinde ve seçilebilecek bir sırada yer almanın küçük bir ihtimal olduğunu vurguladı. Eke, “Her aday adayı bir hayal ile yola çıktı. 33 kişiden ilk 6’ya gireceksin sonrada seçilip milletvekili olacaksın. Bizim ki bir hayal. Bir toplantısında dinlemiştim. Rahmetli Erbakan Hocam derdi ki hayali olmayan mucid olamaz. ‘Hayalcilik güzel bir şeydir.’ Hayalinizin peşinden koşun’ derdi.” açıklamalarında bulundu.

HEM ÇERKEZKÖYLÜ HEM KAPAKLILIYIM!

Türkiye’nin yeniden ihya ve inşa edileceği için bu tarihi süreçte yer almak istediği için bu yola çıktığını söyleyen Eke “Biz bu formata talip olduk. Ben kendimi hem Çerkezköy’den hem Kapaklı’dan hissediyorum. Bir işyerim Kapaklı’da, bir işyerim Çerkezköy’de. Her iki ilçe ile bağlantılarımız mevcut ve devam ediyor. Kaderimizi buraya çizdiğimiz, 3 çocuğumun burada dünyaya geldiği bu ilçede, Çerkezköy ve Kapaklı’nın bizi destekleyerek sona ulaştıracağına inanıyorum.” dedi.

Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçe başkanlarının da bu bölgeden 2.sıra aday istediğini hatırlatan Eke, bu talebin genel merkeze iletildiğini sözlerine ekledi.  Tahir Eke “Tahir Eke olur olmaz ama Çerkezköy Kapaklı adayı seçilebilir bir sırada olacak ve vekil olarak meclise gidecek. İnşallah çıktığımız bu yol hayırlı olur.” diye sözlerini tamamladı.

Haber/Abdulhamit ALBEZ