Folklor bizim zenginliğimiz!

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Spor Kulüpleri Halk Oyunları ve Liselerarası Halk Oyunları Yarışması'nda ilçesinden dereceye giren folklorcuları makamında ağırladı. Kubilay, "Folklorumuz biz

GÜNDEM 18.03.2015 19:44:00 0
Folklor bizim zenginliğimiz!

Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Spor Kulüpleri Halk Oyunları ve Liselerarası Halk Oyunları Yarışması’nda birinci olan Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Folklor Ekibi ile Endüstri Meslek Lisesi Spor Kulübü folklorcuları Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı ziyaret etti. Ziyarete, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Güldez, Müdür Yardımcısı Fatma Ferhatoğlu ve Beden Eğitimi Öğretmeni Burhan Öztürk de katıldı.

BAŞARILI FOLKLORCULARI TEBRİK ETTİ

Kaymakam Kubilay başarılı folklorcuları Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda ağırladı.Tüm folklorcularla tek tek ilgilenen Kaymakam Metin Kubilay, aynı okuldan iki ayrı ekibin yarışmada birincilik almasından mutluluk duyduğunu belirtti. Kubilay, öğrenci ve öğretmenleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ı da tebrik etti.

FOLKLOR BİZİM ZENGİNLİĞİMİZ

Kaymakam Metin Kubilay, ziyaret sırasında folklorun önemine vurgu yaparken, “Sevgili öğrencilerimizin iki ekibinin de folklorda il birincisi olmalarından son derece mutlu oldum. Öğrencilerimizi, tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte de sizlere başarılar diliyorum. Başarınızda emeği geçen ve katkısı bulunan, ilçe milli eğitim müdürümüze, okul müdürümüze ve sizleri çalıştıran eğitim veren folklor öğretmenimize de teşekkür ediyorum. Sizler gururumuz oldunuz. Folklorumuz bizim halk kültürümüzün en önemli zenginliklerimizden biri. Bu zenginliğimizi gelecek kuşaklara aktarmak içinde etkinliklerin yapılması ve düzenlenmesi etkili oluyor. Geçtiğimiz aylarda da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda ilçemizi en iyi şekilde temsil etmenizden ve yine başarılı bir derece elde etmenizden gurur duyduk. İnşallah bu başarınızı Türkiye Şampiyonası’nda da gerçekleştireceğinize inanıyorum.Yine önce bölge birincisi olmanız gerekmektedir.”dedi.

 

 

ÖĞRENCİLERİMİZ ENERJİLERİNİ, SPOR, MÜZİK VE SANATA HARCAMALI

Öğrencilere nasihatlerde bulunmayı da ihmal etmeyen Kaymakam Metin Kubilay, “Siz sevgili öğrencilerimizi diğer etkinliklerde de başarılı görmek bizleri daha da gururlandıracaktır. Yolunuz açık olmasını temenni ediyorum. Her birinizin okulunuzda başarılı öğrenciler olmanızdan dolayı da kutluyorum. İle Gençlik Merkezimiz de yeni öğretim yılında hizmete açılmış olacak. İnşaatı hızla devam ediyor. Yeni Halk Eğitimi Projemiz de var.Onu da yakında gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Çerkezköy’de gençlerimiz ve öğrencilerimizin enerjilerini müzik, sanat, spor ve folklorla gidermelerini istiyoruz. Bütün vatandaşlarımıza bu konuda çağrıda bulunuyorum. Halk eğitimi kurslarımız var. Okullarda da okuma kurslarımız var. Halkımızı kurslara katılmaya davet ediyorum.”diye konuştu.

FOLKLOR YARIŞMASINDA İKİ BİRİNCİLİK ALDIK

Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Güldez de yarışma ile ilgili şunları şöyledi: “Tekirdağ’da 28 Şubat tarihinde düzenlenen kulüpler arası Halk Oyunları İl Şampiyonası’nda Çerkezköy Endüstri Meslek Lisesi Spor Kulübü geçen yıl olduğu gibi bu yılda il birinciliğini kazandı. Tekirdağ gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından küçükler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde düzenlenen Tekirdağ Halk Oyunları Yarışması Tekirdağ İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Yarışmaya ‘Gençler düzenlemeli’ dalda katılan Çerkezköy Endüstri Meslek Lisesi Spor Kulübü farklı bir yöreden heybetli bir oyunla zeybek halk dansıyla gösteri yaptı. Oyunu iyi ve kusursuz oynayan Çerkezköylü öğrencilerimiz gerek jüriden gerekse izleyenlerden tam not alarak yarışmanın birincisi oldu.”dedi.

 

 

YARIŞMADA KATEGORİLERİNE GÖRE BİRİNCİLİK ALAN EKİPLER

Küçükler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde yapılan folklor yarışmalarına 14 kulüp katıldığını hatırlatan Güldez, yarışmada kategorilerinde derece yapan okulları da açıkladı. Buna göre, geleneksel (düzenlemesiz) dalda küçüklerde Tekirdağ Halk Eğitimi Merkezi Spor Kulübü, yıldızlarda yine Tekirdağ Halk Eğitimi Merkezi Spor Kulübü birinci oldu. Gençlerde Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik Spor Kulübü birinci olurken, büyüklerde Çorlu Halk Eğitimi Merkezi Spor Kulübü birinci oldu. Geleneksel düzenlemeli dalda gençlerde Çerkezköy Endüstri Meslek Lisesi Spor Kulübü birinci olurken, büyükler kategorisinde Tekirdağ halk Eğitimi Merkezi Spor Kulübü birinci oldu. Müdür Güldez, “İl birinciliğini elde eden spor kulübümüz Tekirdağ’ı İzmir’de düzenlenecek olan Ege Bölgesi Halk Oyunları Yarışması’nda temsil etmeye hak kazandı.” hatırlatmasını yaptı.

OKULLAR ARASI HALK OYUNLARINDA DA BİRİNCİLİĞİ OKULUMUZ ELDE ETTİ

Müdür Murat Güldez şampiyona ile ilgili yaptığı açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Ayrıca 27 Şubat tarihinde Okul Sporları Federasyonu tarafından Tekirdağ İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen Okullar arası Halk Oyunları İl Yarışmasında Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bu yılda il birinciliğini kazanmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yarışmaya gençler düzenlemeli dalda katılan folklor ekibimiz farklı zeybek halk dansıyla birinciliği elde etti. Okullararası küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde gerçekleşen yarışmaya Tekirdağ ilçelerinden 12 okul katıldı. Bu yarışmada düzenlemesiz dalda küçüklerde kapaklı Sanayiciler İlkokulu birinci, yıldızlarda Muratlı Mithatpaşa Orta Okulu birinci oldu. Gençler kategorisinde ise Tekirdağ Süleymanpaşa Gündoğdu Teknik Meslek Lisesi birinciliği elde etti. Geleneksel düzenlemeli dalda da, yıldızlarda Aysel Abdullah Öğücü Orta Okulu birinci olurken, gençlerde de 86.66 puan alan Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinciliği elde ederek, geçen yıl olduğu gibi ki birinciliği kimseye bırakmadı.Tekirdağ İl birinciliğini elde eden okulumuz Tekirdağ’ı Uşak’ta düzenlenecek olan Halk Oyunları Grup Yarışmasında temsil edecek.”

Haber/Seyit SÜREN