Genç işsizliğine karşı sosyal medya!

Erasmus+ Programı Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği kapsamında Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe almaya hak kazanan "Genç İşsizliği'ne Karşı #Sosyal Medya â?

GÜNDEM 18.03.2015 19:36:00 0
Genç işsizliğine karşı sosyal medya!

 12-19 Mart 2015 tarihleri arasında  City Hotel’de gerçekleştirilen projenin temsilcisi Muhammet Balcı, “Genç işsizliğini tanımlayan, oluşmasına sebep olan elementleri belirleyen, çağımızın önemli bir problemi olan genç işsizliğine Sosyal Medya aracılığı ile sürdürülebilir çözümler bulmayı hedefleyen bir eğitim kursudur. Projenin genç gönüllülerin ve gençlik çalışanlarının kendi neslinin en büyük sorunlarından olan Genç İşsizliği ve İstihdam yetersizliği kapsamında sürdürülebilir ve etkin çözümler üretilmesini amaçlamaktadır.  “dedi. Balcı, “Projemize Polonya, Çek Cumhuriyeti, Malta, Yunanistan, Bulgaristan, Hırvatistan, Romanya ve Türkiye’den olmak üzere toplamda 33 temsilci katılmakta. Eğitim Kursumuz, Mentor isimli gençlik grubumuz tarafından gerçekleştirilen bir Avrupa Birliği Projesidir ve Türkiye Ulusal Ajansı ana sponsorluğunda gerçekleştirilmektedir.”açıklamasını yaptı.

Genç İşsizliğine karşı #Sosyal Medya eğitimlerinin Simülasyonlar, İş gezileri, Atölye çalışmaları, Sokak kampanyaları, fotoğraf çalışmaları gibi görsel ve işitsel yaygın öğrenme metodları kullanılarak hazırlandığını belirten Balcı, genç işsizliğinin tanımlanması, genç işsizliği hakkında farkındalık yaratılıp Türkiye ve Avrupa’daki oranlarının karşılaştırılmasını sağlamak gibi hedeflerinin olduğunu kaydetti.

Haber / Gökhan TEKER