Milli Eğitim Müdürü İşler'den velilere uyarı

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Okul Müdürleri ile düzenlediği toplantıda Dershane Dönüşüm Yasası kapsamında sert uyarılarda bulundu. İşler, velilere de dönüşümü

GÜNDEM 18.03.2015 19:35:00 0
Milli Eğitim Müdürü İşler

Dershane Dönüşüm Yasası ile temel lise ve okula dönüşecek dershaneler konusunda velileri uyaran Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, “Şu ana kadar 2 okul Tekirdağ’da dönüştü. Velilerimiz iyice araştırmadan okulun levhasını ruhsatını görmeden okulu görmeden hiçbir senedi imzalamasın hiçbir taahhüde de inanmasınlar.” dedi.

TOPLANTI DÜZENLEDİ

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, dershanelerin özel okula dönüşümü süreci ile ilgili toplantı düzenledi. İl genelindeki tüm resmi ve özel lise müdürlerinin katıldığı toplantıda sert konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İşler, devlet okullarında tanıtıcı broşür dağıtılmaması konusunda uyardı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda özel okul müdürlerine seslenen İşler, hiçbir kurumun devlet okullarında broşür dağıtarak sınav yapamayacağını söyledi. İşler, “Devlet okullarında broşür dağıtımı yaptıran okul müdürünü duyarsam canını yakarım.”dedi. İşler, bu konuda devlet okulu müdürlerinin duyarlı olması gerektiğini belirtti.

VELİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

İl Milli Eğitim Müdür İşler, özel okulları Reklam broşürü konusunda uyararak şunları kaydetti: "Dünyanın hiçbir yerinde yok belki de devletin işini yapıp da devlete para veren bir kurum. Ama burada var. Türkiye’de biz bunu uyguluyoruz. Kuralımız bu. Ama bunu ahlaki ölçüde kullanarak insanların güvenini sarsmadan yapmak zorundalar. Reklam koyuyorlar. Bilmem şu gün şu saatte sınav yapıyorum. Neyin sınavını yapıyorsun? Bakın bunlarla ilgili sakın okullarda broşür falan dağıttığınızı duyarsam canınızı yakarım haberiniz olsun. Hiçbir şekilde kabul edilmez. Ortada okul yok arkadaşlar neyin sınavını yapıyorsunuz. Veli gitmiş okula veliyi tutmuşlar erken kayıt imkanından faydalananın. Senet imzalatmış. Sonra veli bize gelip nasıl alacağım senedi diyor. Ben ne bileyim neden imzaladın? Bizim bu anlamda yetkimiz yok. Mahkemeye gidecek alacak davası açacak. Lise müdürleri, bu işin en başında sizlersiniz. Gitmek isteyenin işi rast gelsin. İnşallah orada daha güzel bir eğitim alır. O bizim öğrencimizdir. Ona diyeceğimiz bir şey yok. Ama lütfen gerçekleri söyleyin. Temel Lise kavramı ile Anadolu Lisesi kavramı birbirlerinden çok farklı."  

OKUL MÜDÜRLERİNİ UYARDI

İl Milli Eğitim Müdürü İşler, velilere de tavsiyelerde bulunarak, "Velilerimiz iyice araştırmadan okulun levhasını görmeden okulu görmeden hiçbir senedi imzalamayın hiçbir taahhüde de inanmasınlar. Bunu velilerimize siz söyleyeceksiniz. Pazartesi gününden itibaren veli toplantılarınızı yaparak velilere bunları söyleyeceksiniz. Hiçbir kurum sizin okulunuza gelip sizin öğrencilerinizi deneme sınavı, seviye sınavı vesaire yapamaz hiçbir şekilde.”diye konuştu.

Marmara Haber