FEN Bilimleri orta okul oldu!

Dershaneler önümüzdeki yıldan itibaren kapanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı bu karar sonrasında mevcut dershaneler de bir bir okula dönüşüyor

GÜNDEM 17.03.2015 18:47:00 0
FEN Bilimleri orta okul oldu!

Çerkezköy’de 10 yıldır faaliyet gösteren FEN Bilimleri Dershanesi orta okul oldu. Yeni eğitim ve öğretim yılında orta okul olarak hizmet verecek olan FEN Bilimleri Dershanesi’nin okul olarak tanıtımı yapıldı.

DERSHANELER OKULA DÖNÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

Barbaros Caddesi Yağlı Tohumlar Tarım Satış kooperatifi yanında faaliyet gösteren FEN Bilimleri Dershanesi de önümüzdeki 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında aynı binasında FEN Bilimleri Ortaokulu olarak eğitim hayatına devam edecek. Çerkezköy FEN Bilimleri Dershanesi Müdürü  Uğur Soykan, dün saat 11.00’de makamında gerçekleştirdiği basın toplantısında yeni eğitim ve öğretim yılında orta okul olarak eğitim hayatına devam edeceklerini kaydetti. Müdür Soykan, “FEN Bilimleri olarak 50 yıllık bir kuruluşuz. Çerkezköy FEN Bilimleri olarakta Çerkezköy’de 10 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Biz FEN Bilimleri Eğitim kurumu olarak eğitimde iddialı bir kurumuz. Biz Dershane olarak lise mi yoksa ortaokul olarak mı olmalıyız diye çok düşündük ve bölgemizde ortaokul ihtiyacının olduğunu gördük. Çerkezköy ve Çorlu FEN Bilimleri dershanelerimiz yeni ders yılından itibaren orta okul olarak eğitim ve öğretime devam edecek. Binaların yapısı olarak kolej olarak devam edemeyiz. 2015 -2016 ders yılı itibariyle dershaneler tamamen silinecek. FEN Bilimleri Ortaokulu olarak tüm okullarda olduğu gibi okulumuzda da Milli Eğitim müfredatı işlenecek.”açıklamalarını yaptı.

OKUL OLARAK ÖĞRENCİLERİMİZLE HAFTANIN 5 GÜNÜ BULUŞACAĞIZ

Dershane olarak haftada 2 gün öğrencilerle bir araya geldiklerini hatırlatan Soykan, “Okul olunca haftada 5 gün öğrencilerimizle buluşacağız. Yani haftada beş gün  eğitim vereceğiz. Önümüzdeki günlerde öğrencilerimize hem  orta okul  hem de TEOG sistemine hazırlık yapacağız. Amaç disiplinli şekilde nasıl çalışılır. Öğrencilerin 7-8. sınıflara nasıl hazırlanmalı gibi eğitimlerimiz olacak.”diye konuştu.

HER GRUPTA 100 ÖĞRENCİMİZ OLACAK

Soykan, her grupta 100 öğrencinin olacağını da belirterek, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Çerkezköy FEN Bilimleri ortaokulunda her gurupta 100 öğrencimiz olacak.8. sınıf öğrenci gurubu biraz ağırlıklı olacak gibi. Bu okula dönüşüm  aşamasında yapabildiğimiz kadar sınav yaparak öğrencilerimizi yeni döneme hazırlayacağız. FEN Bilimleri olarak esas amacımız öğrenciyi fazla yormadan disiplinli şekilde hazırlamak. Eğitim ciddi kurumların işidir. Biz bu güne kadar çok iyi ve ciddi eğitim verdik ve bundan böylede aynı şekilde ve ciddiyette eğitimlerimiz devam edecek.”dedi. Müdür Uğur Soykan 28-29 Mart tarihlerinde de tanı sınavı yapılacağını ve bu sınava tüm öğrencilerin katılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Haber/Seyit SÜREN