Halk Eğitimi Müdürlüğü'ne bina şart!

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Halk Eğitimi Merkezi'nce açılan kursları ziyaret etti. Gürbüz, geçtiğimiz yıl kurulan Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi'nin kendine ait bir binası olmaması ne

GÜNDEM 16.03.2015 20:15:00 0
Halk Eğitimi Müdürlüğü

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ile birlikte Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, kurum müdürü Osman Günel'den kurslar ile ilgili bilgi aldı. Halk Eğitimi Merkezi’nin kendine ait bir binasının olmamasından dolayı şimdilik okullardaki boş alanları değerlendirdiklerini söyleyen Kaymakam Gürbüz, başarılı çalışmalarından dolayı kurum yönetimini tebrik etti.  

KURSİYERLERİN İSTEKLERİNİ DİNLEDİ

Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret eden Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz kursiyerlerle sohbet etmeyi de ihmal etmedi. İlk olarak 3-6 yaş çocuk etkinlikleri kursunu ziyaret eden Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, kursiyerlerin istek ve şikayetlerini de dinledi. Daha sonra Kadın Bluz Dikimi Kursunu ve Makinede Dantel, piko yapımı kurslarını ziyaret eden Gürbüz, kursiyerlerin hem mesleği öğrenmeleri, hem de yaptıkları ürünleri satarak ev ekonomisine katkıda bulunmalarından memnun kaldığını ifade etti.

 

 

BİZİM İÇİN SOSYAL BİR ETKİNLİK

Bu tür kurslar sayesinde hem mesleği öğrendiklerini hem de psikolojik olarak rahatladıklarını belirten kursiyerler, kursların kendileri için sosyal bir etkinlik olduğuna vurgu yaptı. Kaymakam Gürbüz daha sonra ‘Saç Bakımı ve Yapımı’ kursunu ziyaret ederek, burada da kursiyerlerle sohbet etti. Kursiyerlere  kendi işlerini kurarken Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın imkanlarından faydalanabileceklerini söyleyen Gürbüz, tüm kursiyerlere başarılar diledi.

KURSİYERLERDEN SÜRPRİZ HEDİYE

Kaymakam Gürbüz, ‘Elde Kurdele İşi’ kursu ziyaretinde ise kursiyerlerin bir sürprizi ile karşılaştı. Kursiyerler, Kaymakam Gürbüz’e üzerinde ‘Kapaklı Kaymakamlığı’ yazan bir havlu işlemesi hediye etti. Bir kursiyerin yaptığı ürünleri internet aracılığı ile satabildiğini söylemesi üzerine konuşan Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Kursiyerlerimizin ürettikleri ürünleri değerlendirebilmeleri gerçekten mutluluk verici.” dedi. Son olarak ‘Yaş Pasta Yapımı’ kursunu ziyaret eden Kaymakam Gürbüz, kursiyerlerin memnuniyetini gördüğünü belirtti.

 

 

3 KURS İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ YAPTIK

Halk Eğitimi Merkezi’nin kendine ait bir binasının olmamasından dolayı şimdilik okullardaki boş alanları değerlendirdiklerini söyleyen Kaymakam Gürbüz, başarılı çalışmalarından dolayı kurum yönetimini tebrik etti. Kurum Müdürü Osman Günel ise “Şu ana kadar 90 civarında kurs açıldı. Açık lise ve Açık Ortaokul kayıtları yapılarak, sınavlar Kapaklı’ya kazandırıldı. Kurum bünyesinde bilgisayar sınıfı oluşturuldu. Öğrencilere ve yetişkinlere yönelik bir spor salonu hazırlık çalışmaları devam ediyor. İŞKUR ile birlikte 3 kurs için İşbirliği protokolü yaptık. Bu kurslar için sigortalı olmama şartını taşıyanlar İŞKUR’a giderek başvuru yapabiliyor. İlk olarak Engelli Bakımı Kursu başlayacak” dedi.

HERKESİ HALK EĞİTİM’E BEKLİYORUZ

Osman Günel, “23 Mart’ta Yaşlı Refakatçisi kursu başlayacak. Başvuruların en geç 18 Mart’a kadar İŞKUR ile HEM Müdürlüklerine yapılması gerekmektedir. 30 Mart’ta ise Aşçı Çırağı kursu başlayacak” dedi. İŞKUR'un kursiyerler için günlük 20 TL ücret ödediğini söyleyen Osman Günel, “Vatandaşların bu imkanlardan faydalanmalarını istiyoruz. Halk Eğitim’de herkes kendine uygun bir kurs bulabilecektir. Herkesi Halk Eğitim’e bekliyoruz” diye konuştu.

Haber / Ahmet KARDEŞ