Kapaklı'daki Aleviler TRT Haber'e konuk oldu

TRT hafta sonunda Kapaklı'daki Alevileri ekrana taşıdı. Bu Toprağın Canları adlı programda Kapaklı Cem Evi Başkanı İrfan Duman ve Alevi Dedesi Gündüz ile Belediye Başkanı İrfan Mandalı konuk old

GÜNDEM 16.03.2015 18:50:00 0
Kapaklı

Alevi gelenekleri kapsamında TRT Haber’de yayınlanan ‘Bu Toprağın Canları’ adlı program, bu hafta Kapaklı’da yaşayan Alevi toplumunu ekranlara taşıdı. Bölgedeki Alevi vatandaşların yaşayışını anlatan programda Belediye Başkanı İrfan Mandalı da bazı açıklamalarda bulundu.

KAPAKLI’DA 15 BİNE YAKIN ALEVİ VAR

Alevi vatandaşların hayatını konu alan ve her hafta TRT Haber ekranlarında yayınlanan Bu Toprağın Canları programını bu hafta Kapaklı’da yaşayan Alevi vatandaşları ekranlara taşıdı. Bu Toprağın Canları ekibinin Kapaklı’daki ilk durağı Kapaklı Cem Evi oldu. Kapaklı’da 15 bine yakın Alevi vatandaşın bulunduğunu ifade eden Cem Vakfı Kapaklı Şube Başkanı İrfan Duman, “Biz Kapaklı Cemevi olarak 3 ilçeye hizmet ediyoruz. Kapaklı, Saray ve Çerkezköy” dedi.

 

 

İBADETHANE STATÜSÜ İSTİYORUZ

Kapaklı’da Alevi ve Sünni vatandaşların kardeşçe yaşadığına dikkat çeken İrfan Duman, “Bizim tek isteğimiz Cem evlerinin ibadethane statüsüne kavuşmasıdır” dedi. Yerel yönetimlerin kendilerine ellerinden geldiğince destek olduğunu söyleyen İrfan Duman, “Fakat onların da sınırları bellidir. Bir yere kadar yardım yapabiliyorlar. Bu nedenle Cem evlerinin statüye kavuşturulmasını istiyoruz” dedi. Kapaklı Cem evine mensup Türkiye’nin her yöresinden insanların olduğuna dikkat çeken İrfan Duman, “Bu nedenle zaman zaman yöresel Cem’ler de yapıyoruz” dedi.

1,5 YILDIR HİZMET EDİYORUZ

Programın bir diğer konuğu ise Kapaklı Erenler Cem Evi Alevi Dedesi Ali Gündüz oldu. Alevilikte ‘Yola Talip Olma’ konusunda bilgilendirmede bulunan Ali Gündüz, “Kapaklı Cem Evi yaklaşık bir buçuk yıldır bölgedeki Alevilere hizmet vermektedir. Şükürler olsun ki Ehl-i Beyt sevgisini kendi düşüncelerimize nakşederek bütün insanlarımızla paylaşıyoruz. Rabbim el verdikçe de bu dil hep bu kelamları zikredecektir” ifadelerini kullandı.

ELİMİZDEN GELDİĞİNCE DESTEK OLUYORUZ

Bu Toprağın Canları programının son konuğu ise Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı oldu. Kapaklı Cem Evi’nin bölgedeki Alevi vatandaşlara hizmet verdiğini ifade eden Mandalı, “Çevre ilçeler Saray ve Çerkezköy’deki Alevi vatandaşlarımız da Kapaklı Cem Evi’nde ibadetlerini yapabiliyor. Kapaklı Belediyesi olarak cem evimize elimizden geldiğince maddi manevi destek olmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

 

 

KAPAKLI ÇOK SAKİN BİR ŞEHİR

Kapaklı’ya Türkiye’nin 81 ilçesinden göç geldiğine dikkat çeken Başkan İrfan Mandalı, “Kapaklı çok sakin bir ilçedir. Burada Alevi ve Sünni vatandaşlarımız kardeşçe yaşamaktadır” dedi. Bu Toprağın Canları ekibi, Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile yapılan röportajın ardından Alevi Dedesi Ali Gündüz yönetimindeki Cem’e katılıp canlar ile dualar etti.

Haber / Ahmet KARDEŞ