Çerkezköy'de meyve ağaçları çiçek açtı

Çerkezköy'de erken gelen baharla erik badem, kayısı ve kızılcık gibi meyve ağaçları çiçek açtı! İlçede son günlerde hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi meyve

GÜNDEM 15.03.2015 18:17:00 0
Çerkezköy

MEYVE AĞAÇLARI ÇİÇEK AÇTI

 Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak  meyve ağaçlarının  bu yıl erken çiçek açtığını belirterek, “Erik ve benzeri meyve ağaçlarının erkek çiçek açması baharın erken geldiğinin bir göstergesidir. Ancak normalde nisan ayının ilk haftasında çiçek açmaya başlayan meyve ağaçlarının mart ayının ilk haftasında açması ise yalancı bahardır. Buda olası bir ani sıcaklık düşüşünde ağaçlar zarar görür ve meyve vermez, verse de çok az olur.”dedi.

YALANCI BAHAR MEYVE AĞAÇLARINI UYANDIRDI

 Hava sıcaklığını özellikle sabah saatlerinde oldukça düşük olduğuna da dikkat çeken hasan Toprak, "İlçemizde mart ayı başı itibariyle çiçek açan meyve ağaçlarından erik badem, kayası gibi meyve ağaçları her yıl nisan ayının ilk haftasında çiçek açarken, bu yıl mart ayının ilk haftasında çiçek açtı. Önümüzdeki günlerde diğer meyve ağaçları da çiçek açar. İnşallah geçen yıl olduğu gibi bu yılda soğuk olmaz. Eğer tekrar soğuklar olur ise işte o zaman bu yıl bölgemizde yeterli meyve olmaz. Mart ayındaki bu ani hava sıcaklığının yükselişleri meyve ağaçlarını aldatmakta özellikle meyvecilik yapanlar çiçek açan meyve ağaçlarını soğuğa karşı koruma altına almalı ve yalancı baharın uyandırdığı bu ağaçlar için gerekli önlemi alınmalıdır.” diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN