S plaka sorunu 5. Meslek Komitesi'nin gündeminde

Bünyesinde otomotiv, taşımacılık, seyahat acenteliği, depolama, nakliyat gibi sektörlerin üyelerini barındıran Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 5.Meslek Komitesi, bu alanlardaki sorun ve taleplerini dinl

GÜNDEM 12.03.2015 18:53:00 0
S plaka sorunu 5. Meslek Komitesi

Çerkezköy TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Meslek Komiteleri, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bünyesinde otomotiv, taşımacılık, seyahat acenteliği, depolama, nakliyat gibi sektörlerin üyelerini barındıran Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 5.Meslek Komitesi, bu alanlardaki sorun ve taleplerini dinlemek amacıyla üye ziyaretlerinde bulundu.

5.MESLEK KOMİTESİ ÜYELERİ ZİYARET ETTİ

5 Meslek Komitesi Başkanı Evren Kahraman, Başkan Yardımcısı Levent Özkan, Komite Üyeleri ve aynı zamanda ÇTSO Meclis Üyeleri Talip Sivri, Gürkan Kesim ve Göksel Bozdağ program kapsamında Çerkezköy’de faaliyet gösteren Çerkezköy Travel, Yankı Turizm, HSB Taşımacılık, Doğu Otomotiv ve Tunç Turizm’in yetkilileri ile bir araya gelerek sektörlerin durumu ile ilgili görüştü. Ziyaretlerde yaptığı konuşmada, ÇTSO Meslek Komiteleri olarak üyelerin taleplerini ve sorunlarını dinlemek amacıyla bu ziyaretleri yaptıklarını hatırlatan Talip Sivri, “Bizler, hizmetlerimizi daha kaliteli hale getirmek amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda sizlerle bir araya gelip sorunlarınızı, taleplerinizi dinlemek istedik. Sizlerden gelen öneriler ve şikayetler doğrultusunda hareket edip hem talepleri yerine getirmek hem de sorunları çözmek için çalışacağız. Bizler gelip geçiciyiz ama hizmetler herkes için faydalı olur.” dedi.

Konuşmasında ayrıca, üyeleri ÇTSO bünyesindeki eğitimlere de özellikle davet eden Talip Sivri, eğitimlerin gerek kişisel gelişime gerekse ticaret hayatına büyük katkı sağladığını örneklerle anlattı.

 

 

AVRUPA BİRLİĞİ NORMLARINDA HİZMET SUNAN BİR ODA OLDUK

5.Meslek Komitesi Üyesi ve aynı zamanda ÇTSO Meclis Üyesi olan Gürkan Kesim de ÇTSO’nun artık Avrupa standartlarında hizmet veren bir oda olduğunu ifade ederek, “Odamız 2015 yılı itibariyle Akredite Oda unvanına kavuştu. Artık, üyelerimize Avrupa Birliği normlarında hizmet sunan bir Oda olduk” dedi. Kesim ayrıca eğitimlere katılmaları konusunda da üyelere tavsiyede bulundu.

S PLAKALARLA İLGİLİ SORUN YAŞANIYOR

Komite üyeleri program kapsamında ilk olarak Çerkezköy Travel yetkilisi Serdar Özyurt’u ziyaret ederken, ardından Yankı Turizm Yetkilisi Kerim Çelik, HSB Taşımacılık Yetkilisi Ersin Özmen, Doğu Otomotiv Yetkilisi Turan Umuç ve Tunç Turizm Yetkilisi Seçkin Tunç’u ziyaret etti. Ziyaretlerinden ötürü Komite Üyelerine teşekkür eden üyeler, genel anlamıyla ÇTSO’nun hizmetlerinden gayet memnun olduklarını belirtirken, oda personelinin üyeye yaklaşımının da oldukça sıcak olduğunu vurguladı.

Gerçekleştirilen ziyaretlerde, taşımacılık sektöründeki yaşanan problemler ön plana çıkarken, firma yetkilileri özellikle ‘S Plaka’ uygulamaları ile ilgili büyük sıkıntı yaşandığını dile getirerek yetkililerin konuya en kısa zamanda çözüm bulmasını istedi.

 

 

TIR PARKI SORUNU

Ziyaretler kapsamında ön plana çıkan bir diğer sorun ise TIR Parkı oldu. İlçenin önemli bir lojistik merkezi olmasına rağmen mevcut TIR parkının hizmet anlamında eksik kaldığına dikkat çeken firma yetkilileri, “Örneğin şoförler hırsızlık olayları sebebiyle TIR’larını bırakıp herhangi bir yere gidemiyor. Zaten mevcut TIR parklarında yemek yiyebilecekleri, duş yapabilecekleri, zaman geçirebilecekleri tesisler yok. Bu parklardan para alınıyorsa hizmet de verilmeli. Eğer Çerkezköy’de modern bir TIR parkı yapılırsa çevreden de gelenler olur. Bu konuda büyük bir eksiklik var” diye sorunları dile getirdiler.

Haber / Gökhan TEKER