Kız öğrenciler En Güzel Tatlı için yarıştı

Daha önce Dekoratif Tabak ve Yemek yarışmaları ile gündeme gelen Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, dün de en iyi tatlı tabağını hazırlamak için yarıştÄ?

GÜNDEM 12.03.2015 18:46:00 0
Kız öğrenciler En Güzel Tatlı için yarıştı

8 TATLI 1’İNCİLİK İÇİN YARIŞTI

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri Tatlı Yarışması’nda hünerlerini sergiledi. 16 öğrencinin 2’şerli takımlar halinde yarıştığı Tatlı Yarışması’nın jüri üyeliklerini ise Okul Öğretmenleri Taner Erişen, Sibel Yüksel, Sadiye Çağlar ve Elmas Merve Gürses yaptı. Tatlı Yarışması’nda puanlama Zamanlama (10), Kişisel Temizlik (10), Kurallara Uyma (10), Görünüm (30) ve Lezzet (40) üzerinden yapıldı.

 

 

YARIŞMAYI ÇİKOLATA ŞELALESİ KAZANDI

Toplam 8 tatlı çeşidinin değerlendirildiği yarışmada 1’inciliği 10 G sınıfından Medine Gülden ve Ece Kaya’nın hazırladığı Çikolata Şelalesi kazandı. Yarışmada, 9 B sınıfından Aybüke Kavak ve Aşkın Nur Alpoğan’ın hazırladığı Kremalı Tartölet 2’nci olurken; yine 9 B sınıfından Buse Bertan ve Melisa Kahraman’ın hazırladığı Minik Çilekli Tartlar ise 3’üncü oldu.

15 NİSAN’DA YAŞ PASTA YARIŞMASI YAPILACAK

Dekoratif Tabak, Yemek ve Tatlı Yarışması gibi etkinliklerle öğrencilerin motivasyonunu artırmayı amaçladıklarını dile getiren Okul Öğretmenlerinden Taner Erişen, “Bu yarışmaları düzenlememizdeki bir diğer amaç ise yetenekli öğrencilerimizi tespit etmektir” dedi. Bu yıl ikinci kez tatlı yarışması düzenlediklerini kaydeden Erişen, “15 Nisan’da da Yaş Pasta yarışması yapacağız. Bu yarışmada ise 11 Yiyecek Sınıfı öğrencileri yarışacak” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ