Çerkezköylü öğrenciler Akif'i unutmadı

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce organize edilen gezide 95 kişilik öğrenci kafilesi Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 79. Yılında kabri başında andı

GÜNDEM 10.03.2015 18:32:00 0
Çerkezköylü öğrenciler Akif

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, beraberindeki öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 95 kişilik kafile ile birlikte vefatının 79’uncu yıl dönümü nedeniyle Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy'u kabri başında ziyaret etti.

3 AYRI ARAÇLA YOLA ÇIKILDI

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 79’uncu yılında da unutulmadı. Ülkenin dört bir yanından vatandaşların ziyaretçi akınına uğrayan Mehmet Akif Ersoy’un kabri, Çerkezköylü öğrenci ve öğretmenlerden oluşan kafile tarafından da ziyaret edildi. 83 öğrenci ve 12 öğretmenden oluşan 95 kişilik Çerkezköy kafilesi, dün saat 09.30’da Çerkezköy Hükümet Konağı önünden 3 ayrı araçla hareket etti.  

 

 

KABİR ZİYARETİNDEN SONRA FETİH MÜZESİ

Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 12 Mart Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında bu geziyi planladıklarını kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Gezi kapsamında tüm liselerimizden temsili öğrencilerimizle bu geziyi yapmaya karar verdik. Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kabrini ziyaret ettikten sonra, öğrencilerimizle birlikte Fetih Müzesi’ni gezeceğiz” diye konuştu.

 

 

SPONSORLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Mehmet Akif Ersoy’un kabri ve Fetih Müzesi’nin gezilmesi kapsamında bir program hazırladıklarının altını çizen Hüseyin Erdoğan, “Bu geziyi düzenlememizdeki amaç çocuklarımızın Mehmet Akif Ersoy’u daha iyi tanıyıp anlamalarını sağlamaktır. Öğrencilerimizde tıpkı Akif’teki gibi bir Vatan olgusu oluşturabilmektir” ifadelerini kullandı. Erdoğan konuşmasının sonunda gezi kapsamında kendilerine sponsor olan Er-Aş Travel sahibi Erkan Aşık ve Çorbacıoğulları Turizm sahibi  Ercan Çorbacı’ya teşekkür etti.

Haber / Ahmet KARDEŞ