CHP'liler ön seçimi değerlendirdi

Pazar günü CHP'nin yaptığı ön seçim sonrası ortaya çıkan tabloyu yine CHP'liler değerlendirdi. CHP'liler sıralamadan memnun görünüyor…

GÜNDEM 10.03.2015 18:27:00 0
CHP

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) geçtiğimiz hafta sonu ön seçim yaptı. Ön seçimin ardından çıkan sonuçları CHP’lilere sorduk!

Ön seçimde katılımın beklenenden az olduğunu belirten CHP’liler, sandıktan çıkan sonuca herkesin razı olması gerektiğini vurguladı. CHP’liler, “Her üye kendi özgür iradesini sandığa yansıttı. Bundan böyle sıralamaya giremeyen aday adaylarının listeye giren adaylarla ve partililerle birlikte seçim çalışması yapması gerekiyor. Böylece CHP iktidara gelecektir.”dedi.

CHP’liler ön seçim sonrası görüşlerini şöyle dile getirdi:

ÖN SEÇİMDEN CANDAN YÜCEER’İN BİRİNCİ ÇIKACAĞINI TAHMİN EDİYORDUK

Mehmet Bektaş: “Aslında kullanılan oy potansiyeline bakarsak beklediğimiz bir katılım değildi. Katılımın çok daha fazla olmasını bekliyorduk. Ancak olmadı. Ön seçimin tamamen üyelerin kendi özgür iradeleri doğrultusunda gerçekleştiğine eminim. Ön seçimde alınan sıralama sonuçlarına bakarsak iyi bir sonuç. Zaten birçoğumuzun da beklediği sonuçtu. Tersi de olabilirdi. Ancak tersi olması için de çok büyük bir sürpriz olması gerekirdi. Sandıktan iyi bir sonuç çıktı. Ön seçimde emeği geçen tüm partililerimize özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum.  Ön seçimden mevcut milletvekillerimizden Candan Yüceer birinci, Emre Köprülü’nün de ikinci sırada çıkacağını tahmin edebiliyorduk. Bu iki isim 2011 genel seçimlerindeki sıralamalarını, bu ön seçimde de korudu. Bu iki milletvekilimizin de bu ön seçimde üç aşağı beş yukarı alacakları oy miktarını da tahmin etmiştik. Özellikle Candan Hanımın ilçemizden bin 100 ila bin 150 oy alacağını tahmin ediyorduk bin 18 oyla Çerkezköy’de birinci oldu. Ardından da Metin Dönmez’in ikinci olacağını tahmin ediyorduk ve oda 988 oy alarak ikinci oldu. Bundan böyle tüm sıralamaya giremeyen aday adaylarımız aday olanlarla birlikte el ele vererek CHP’yi iktidar yapmak için çalışmalıdırlar. En önemli süreç şimdi başlıyor. Artık kimsenin kimseye kırılmaya ya da küsmeye hakkı yok. Ön seçimde adayları belirleyen üyelerimiz olduğuna göre her aday adayımız buna saygı duymalı, bu bir demokratik yarıştı. Ancak aday adaylıkları sürecinde özveriyle çalışarak partimize katkı sağlayan tüm aday adaylarımızı da özverili çalışmaları nedeniyle tebrik ediyorum.” dedi.

MEVCUT VEKİLLERİMİZİN AYNI SANDIKTAN ÇIKMASINDAN MUTLU OLDUK

Tayfun Özgür: “Trakyalı bir seçmen olarak ön seçimde çıkan sonuçtan memnun oldum. Ben CHP’nin emekçilerinden biriyim ve emeğe de saygı duyarım. Bizler için emek veren milletvekillerimiz Candan Yüceer ve Emre Köprülü’nün  ön seçimde yine sandıktan çıkmasından memnun oldum. Ön seçimde oy kullanma yüzdesi az oldu. Daha çok oy kullanılmalıydı. Bundan böyle asıl hedefimiz parti olarak iktidara gelmektir. Tüm Türkiye genelinde oy oranını bu günkünden daha yukarılara çıkararak CHP’nin iktidar olması gerekiyor.  Sıralamaya giremeyen aday adaylarımızın da partileri için çok daha fazla çalışma sergileyeceklerine inanıyorum. Çünkü onlar sıralamaya girememiş olsalar da  CHP’nin temel direkleridir. Tüm partililerimiz bundan böyle kenetlenmeli küskünlük ya da kırgınlıklar var ise unutulmalı her partili Atatürk’ün bizlere emanet ettiği CHP’yi iktidara getirmelidir.” dedi.

KATILIMIN AZ OLMASI DİĞER MİLLETVEKİLİ SIRALAMASINA YANSIDI

Hasan Sevim: “Pazar günü yapılan ön seçimde çıkan sonuçlar aslında bizlerin beklediği sonuçlar oldu.Çıkan bu sonuçlardan memnunuz. Ancak ön seçimde oy kullanma oranı az oldu. Katılımın az oluşu da diğer milletvekili sıralamasına yansıdı. Özellikle sıralamada Metin Dönmez’in de yer alacağını umuyorduk. Ancak sıralamaya giremedi. Bölgemizden Candan Hanım’dan sonra beşinci sırada Arzu Mandalı Sucu’nun yer almasından memnun olduk.

ÖNEMLİ OLAN BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ

Behçet Kadiroğlu: “Pazar günü Tekirdağ il genelinde ki ön seçimde sıralama bence beklenen bir sonuçtu. Ancak bundan böyle esas süreç başlayacak. Sıralamaya giremeyen aday adaylarının sıralamaya girerek adaylık sıfatı kazanan isimlerin ne kadar yanında olacağı çok önemli. Bence olmaları gerekiyor. Ön seçime giren her aday adayı yapılan bu seçime saygı duymalı. Çünkü adayları belirleyen partinin üyeleridir. Bu nedenle ne partiye ne de partililere küsme olmamalı aksine bu bir demokrasi yarışı olduğu için saygı duyulmalıdır. Çerkezköy’den Metin Dönmez’in de bu sıralamada yer almasını bekliyordum doğrusu. Çünkü bölgemizde partisine çok emek veren partisi için çok çalışan, her koşulda partisinin ve adaylarının yanında olan bir isim. Ama olmadı sağlık olsun.”diye konuştu.

CHP’liler yerel seçimlerde Tekirdağ’da yapılan 12-0’lık seçim zaferinin bir benzerini de 6-0’la Genel Seçimler’den bekliyor. 

Haber/Seyit SÜREN